Foutje in Query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Ricardo -

- Ricardo -

04/10/2010 21:58:53
Quote Anchor link
Met de volgende query :
mysql_query("DELETE FROM gasten_ip ORDER BY id LIMIT 3,5");

krijg ik als error :
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '5' at line 1

Is Limit verboden in een DELETE query ? Hoe kan ik anders alles behalve de laatste 3 records in een tabel verwijderen ?

Alvast bedankt!
Ricardo
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:18:42
 
- -

- -

04/10/2010 22:01:55
Quote Anchor link
Als je even Googelt dan zie je bovenaan een linkje naar de DELETE-syntax. Daar staat alles netjes uitgelegd.
 
- Ricardo -

- Ricardo -

04/10/2010 22:26:33
Quote Anchor link
Daar had ik al gekeken maar de syntax klopt. Alleen valt me nu op dat je als limit maar één cijfer mag hebben. Dat is dus de fout. Hoe kan ik dan zoals het in mijn geval is alle records behalve de 100 nieuwste (dus met het hoogste ID)?
Gewijzigd op 04/10/2010 22:27:05 door - Ricardo -
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/10/2010 23:04:27
Quote Anchor link
Is het niet mogelijk een negatief getal te gebruiken? Dus
DELETE FROM gasten_ip ORDER BY id LIMIT -100
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.