foutmelding bij controleeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim

tim

04/03/2007 16:22:00
Quote Anchor link
Dit is mijn eerste post, omdat ik pas net php leer.
ik heb een script "gemaakt", dan moet je eerst een tafel invullen, dan doet laat ie heel die tafel zien, dat gaad goed. maar hij moet het getal controleeren, en dat gaat fout.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
function valid_name ($str) {
return (ereg ('^[0-9]', $str));
}

if ($_POST["begin"] != "beginnen" || !valid_name($_POST["tafel"]) {
?>

<form method="post" action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"] ?>">
<?php
if ($_POST["begin"] && !valid_name($_POST["tafel"])) {
echo "<font color=\"#ff0000\">vul wel een getal in!</font><br />\n";
}

?>

Type de tafel die je wil oefen en druk op beginnen: <input type="text" name="tafel" /> <input type="submit" value="beginnen" name="begin" />
<?php
} else { //dus als de tafel is ingevuld
for($nr=1; $nr<=10; $nr++) {
$resultaat = $nr*$_POST["tafel"];
echo $nr." x ".$_POST["tafel"]." = ".$resultaat."<br />\n";
}

?>

</form>


p.s.: omdat ik een begiineling ben, mogen jullie best comentaar geven op mijn scrpitwijze (leer ik allen maar van :-)!)
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:03:55
 
- SanThe -

- SanThe -

04/03/2007 16:34:00
 
Tim

tim

04/03/2007 17:05:00
Quote Anchor link
maar wat ios nou mijn fout, want daar wordt ik niet wijzer van??
 
Danny K

Danny K

07/03/2007 13:30:00
Quote Anchor link
Het volgende is voor een $_GET.
Kan je dus gewoon zo veranderen naar jou eigen idee.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if((isset($_GET['nr'])) && is_numeric($_GET['nr']))
{

    for($i = 1; $i <= 10; $i++)
    {

        print $i . ' * ' . $_GET['nr'] . ' = ' . $i * $_GET['nr'] . "<br>\n";
    }
}

?>
 
Toine vd P

Toine vd P

07/03/2007 14:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//--- $_POST['tafelnummer']  is de tafel
for ($teller = 1; $teller <= $tafelnummer; $teller++)
  {

  echo "<BR>".$teller." * ".$tafelnummer." = ".($teller * $tafelnummer);
  }

?>
 
Barry

Barry

07/03/2007 14:47:00
Quote Anchor link
Goed, wat tips voor je scriptwijze:

Probeer per set van { en } een inspringing met tab te maken! dan wordt het overzichterlijker!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
function iets() {
     if(iets) {
          for(bla) {
               loopje
          }
     }
}

Het is overzichtelijker/beter/makkelijker om in array's enkele quotes te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
// NIET
$array["iets"];

// MAAR:
$array['iets'];
?>


en als je een variabele wilt echo'en buiten de php tags, dan kun je het eenvoudig afkorten:
van dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"]; ?>"
// naar dit:
action="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>"


Hoop dat je er wat aan hebt!

Groet,

Barry
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.