foutmelding bij een cronjob...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raoul Khodabaks

Raoul Khodabaks

26/10/2011 18:52:04
Quote Anchor link
kan iemand mij aangeven hoe ik deze cronjob kan laten draaien...?

Ik krijg namelijk de volgende melding:

PHP Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource...


alvast bedankt voor e venetuele reacties/tips.

gr.

RK
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:20:50
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/10/2011 19:25:18
Quote Anchor link
je script controleren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/10/2011 19:30:38
Quote Anchor link
De cron toevoegen met crontab -e vanuit de shell (bijv. Putty) of je webhosting-paneel (bijv. DirectAdmin of Plesk).

Maar het lijkt me handiger om eerst je script even te fixxen. Ziet er naar uit dat foutafhandeling lijkt te ontbreken, en dat hoort ook in een cronjob.
 
Raoul Khodabaks

Raoul Khodabaks

26/10/2011 21:40:07
Quote Anchor link
bedankt voor je reactie,

zal eens e.e.a. proberen.

heb het script gekocht verkopende parij biedt helaas niet de support zoals beloofd/overeengekomen zit nu met dit probleem, terwijl mijn kennis van php nog niet toereikend is..., maar zal kijken of ik wat met de tips kan...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/10/2011 21:44:05
Quote Anchor link
Prima, als je er niet uit komt, dan horen we het wel.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/10/2011 21:49:26
Quote Anchor link
Raoul, je kan ook het stukje van jet script posten, dan kunnen we meer zeggen.
 
Raoul Khodabaks

Raoul Khodabaks

26/10/2011 22:11:29
Quote Anchor link
daar zou ik heel erg meegeholpen zijn

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?
ob_start();
error_reporting(E_ALL);
include_once("includes/functions.php");
require("includes/class.phpmailer.php");

$sql_links = "select email,sqlding from wn_agent order by wnagid ASC";
    $result = mysql_query ($sql_links);
    $maxdate = time()-86400; // datum van gisteren
    
    while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
    {

    //email     trefwoord     regio     functiegebied     opleiding     dienstverband     sqlding
    $email = $row["email"]; echo $email;
    $sqlding = stripslashes($row["sqlding"]);

    // querie maken
    $sql_zk_kamers = "select vacaid, functieomschr, standplts, standhnl  
                        from vacatures
                        where voorzien = 0 AND geplaatst > $maxdate $sqlding order by geplaatst DESC LIMIT 10"
;
    $sql_zk_kamers_result = mysql_query($sql_zk_kamers);
    $num_zk_kamer_links = mysql_num_rows($sql_zk_kamers_result);
    if($num_zk_kamer_links>0){
            
            $num=0;
            
            for ($i=0; $i<$num_zk_kamer_links; $i++)
            {

            $zk_kamer_row = mysql_fetch_assoc($sql_zk_kamers_result);
            $zk_res_vacaid = $zk_kamer_row['vacaid'];
            $zk_res_standplts = $zk_kamer_row['standplts'];
            $zk_res_standhnl = $zk_kamer_row['standhnl'];
            if($zk_res_standhnl==1) $zk_res_standplts = "Heel Nederland";
            $zk_res_functieomschr = html_entity_decode($zk_kamer_row["functieomschr"], ENT_QUOTES);
            
            $new_url = WEBSITE_URL.'/vacature/'.$zk_res_vacaid.'/'.format_url($zk_res_standplts).'/'.format_url($zk_res_functieomschr).'.html';
            
            $vacaturelijst .= "- <a href='$new_url'>$new_url</a><br />";
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/10/2011 18:57:41
Quote Anchor link
De fout zit em in de for($i=0, .......) op regel 27
dit moet zijn fot($i=1, .......)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2011 19:00:51
Quote Anchor link
Dit dus, qua syntax...


for($i=1, .......)
Gewijzigd op 27/10/2011 19:01:13 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

27/10/2011 19:24:59
Quote Anchor link
En wat denk je van dit?
... AND geplaatst > $maxdate $sqlding order by ....
Gewijzigd op 27/10/2011 19:25:16 door - SanThe -
 
Raoul Khodabaks

Raoul Khodabaks

27/10/2011 22:34:23
Quote Anchor link
for($i=0,... gewijzigd in for($i=1,...

de cronjob gedraaid en weer de zelfde foutmelding:

PHP Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/*************.nl/httpdocs/cronner_agents.php on line 11

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?
ob_start();
error_reporting(E_ALL);
include_once("includes/functions.php");
require("includes/class.phpmailer.php");

$sql_links = "select email,sqlding from wn_agent order by wnagid ASC";
    $result = mysql_query ($sql_links);
    $maxdate = time()-86400; // datum van gisteren
    
    while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
    {

    //email     trefwoord     regio     functiegebied     opleiding     dienstverband     sqlding
    $email = $row["email"]; echo $email;
    $sqlding = stripslashes($row["sqlding"]);

    // querie maken
    $sql_zk_kamers = "select vacaid, functieomschr, standplts, standhnl  
                        from vacatures
                        where voorzien = 0 AND geplaatst > $maxdate $sqlding order by geplaatst DESC LIMIT 10"
;
    $sql_zk_kamers_result = mysql_query($sql_zk_kamers);
    $num_zk_kamer_links = mysql_num_rows($sql_zk_kamers_result);
    if($num_zk_kamer_links>0){
            
            $num=0;
            
            for ($i=0; $i<$num_zk_kamer_links; $i++)
            {

            $zk_kamer_row = mysql_fetch_assoc($sql_zk_kamers_result);
            $zk_res_vacaid = $zk_kamer_row['vacaid'];
            $zk_res_standplts = $zk_kamer_row['standplts'];
            $zk_res_standhnl = $zk_kamer_row['standhnl'];
            if($zk_res_standhnl==1) $zk_res_standplts = "Heel Nederland";
            $zk_res_functieomschr = html_entity_decode($zk_kamer_row["functieomschr"], ENT_QUOTES);
            
            $new_url = WEBSITE_URL.'/vacature/'.$zk_res_vacaid.'/'.format_url($zk_res_standplts).'/'.format_url($zk_res_functieomschr).'.html';
            
            $vacaturelijst .= "- <a href='$new_url'>$new_url</a><br />";
            
            }

            
            
            // email versturen
            $mail = new PHPMailer();

$mail->IsSMTP();                                      // set mailer to use SMTP
$mail->Host = "localhost";  // specify main and backup server
$mail->SMTPAuth = false;     // turn on SMTP authentication
$mail->Username = "jswan";  // SMTP username
$mail->Password = "secret"; // SMTP password

$mail->From = STD_EMAIL_WEB;
$mail->FromName = WEBSITE_NAAM;
$mail->AddAddress($email, $email);

$mail->WordWrap = 50;
$mail->IsHTML(true);
$mail->Subject = "Nieuwe vacatures Search Agent ".ucfirst(STD_DOMEIN);
$mail->Body    = "
Hallo,<br /><br />
Er zijn op "
.ucfirst(STD_DOMEIN)." nieuwe vacatures geplaatst die wellicht interessant voor u kunnen zijn. Hieronder staan directe links naar deze vacatures:<br />
<br />
"
.$vacaturelijst."

<br />
<br />
------------------------------------------------------------<br />
U kunt zich afmelden voor deze Search Agent via:<br />
<a href=\""
.WEBSITE_URL."/werknemers/vacature_agent.php\">".WEBSITE_URL."/werknemers/vacature_agent.php</a>";
            
@
$mail->Send();    
    }
    }



?>
 
- SanThe -

- SanThe -

27/10/2011 23:00:00
Quote Anchor link
- SanThe - op 27/10/2011 19:24:59:
En wat denk je van dit?
... AND geplaatst > $maxdate $sqlding order by ....


Lees je wel?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

28/10/2011 10:32:36
Quote Anchor link
Volgens mij gaat het fout met de query en dergelijke rondom regel 7 t/m 11.

Edit:
En dat kan zoveel redenen hebben dat we daar niet een zinnig woord over kunnen zeggen.
- is er wel verbinding met de database?
- werkt de query in regel 7?
- wat is de eventuele fout van de query op regel 7?
- etc, etc.

Overigens moet je bij cronjobs altijd goed op de includes (include_once(), require(), etc) letten, die moeten vaak het volledige path naar het bestand hebben.
Gewijzigd op 28/10/2011 10:35:16 door Elwin - Fratsloos
 
Raoul Khodabaks

Raoul Khodabaks

28/10/2011 11:05:31
Quote Anchor link
San..
wat is er dan met?
AND $maxdate $sqlding....

het zegt mij niet zoveel...

wat raden jullie me aan als het gaat om iemand vinden die het gehele script doorlicht..., want hier gan ik me nek niet 200x overbreken, kan er beter iemand voor zoeken toch?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2011 11:09:31
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 $sql_zk_kamers
= "SELECT vacaid, functieomschr, standplts, standhnl  
                   FROM vacatures
                   WHERE voorzien = 0 AND geplaatst > "
.$maxdate." ".$sqlding."
           ORDER BY geplaatst DESC LIMIT 10
           "
;
?>

Echo die string $sql_zk_kamers maar eens, en kijk eens of deze query wel klopt?
Uiteraard niet via een cronjob, heb je weinig aan bij debugging ;-)
 
Maikel  B

Maikel B

28/10/2011 11:10:59
Quote Anchor link
vervang de query op regel 18 door deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$sql_zk_kamers
= "
                SELECT
                    vacaid,
                    functieomschr,
                    standplts,
                    standhnl  
                FROM
                    vacatures
                WHERE
                    voorzien = 0 AND
                    geplaatst > "
. $maxdate ." ". $sqlding ."
                ORDER BY
                    geplaatst DESC
                LIMIT 10"
;
?>


Zie je het verschil in het gebruik van variabelen in een query?

EDIT: Aar was eerder :p
Gewijzigd op 28/10/2011 11:12:16 door Maikel B
 
- SanThe -

- SanThe -

28/10/2011 12:05:54
Quote Anchor link
Maar groter dan en dan twee $vars achter elkaar kan toch niet. Bouw nette foutafhandeling in en mysql vertelt exact wat de fout is.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

28/10/2011 12:07:15
Quote Anchor link
of echo de query.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.