Foutmelding bij gebruik mktime()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

05/06/2010 18:13:06
Quote Anchor link
Waarom werkt onderstaande code niet?
Ik krijg deze error: Warning: mktime() expects parameter 1 to be long, string given
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$time
= time()+(60*60*9);

$begin = mktime('13', '05', '2010');
$eind = mktime('date("d",$time)', 'date("m",$time)', 'date("Y",$time)');
    
$gemiddelde = $begin - $eind;
$gemiddelde = floor($gemiddelde/(24*60*60));
?>


Met vriendelijke groet, Robin van der Vliet.

Topictitel gewijzigd naar een duidelijkere omschrijving. [/modedit]
Gewijzigd op 05/06/2010 22:26:24 door Joren de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:13:28
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/06/2010 18:20:31
Quote Anchor link
mktime() vraagt integers als parameters. Verder worden er wat meer parameters gevraagd dan jij opgeeft:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$begin
= mktime(0, 0, 0, 5, 13, 2010);
?>
Gewijzigd op 05/06/2010 18:22:18 door Joren de Wit
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

05/06/2010 18:21:02
Quote Anchor link
Moge hopen dat je het verschil weet tussen een string en een numerieke waarde in dit geval van het type long

Let op mktime verwacht 6 parameters: uren,minuten,seconden,maand,dag,jaar

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
//$begin = mktime(0, 0, 0, 13, 05, 2010); // 13 kan geen maand zijn!!
$begin = mktime(0, 0, 0, 05, 13, 2010);
?>
Gewijzigd op 05/06/2010 18:22:34 door Noppes Homeland
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

05/06/2010 18:22:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$eind
= mktime('date("d",$time)', 'date("m",$time)', 'date("Y",$time)');
?>

Maar hoe los ik dit stukje dan op?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/06/2010 18:24:59
Quote Anchor link
Haal daar de quotes ook eens weg, date() is een functie geen string!
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

05/06/2010 18:27:06
Quote Anchor link
Als je kan lezen lees dan mee:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$a
= 'a'; // $a is nu van het type string
$b = 10; // $b is van het type integer / (long)
?>


En nogmaals:
mktime verwacht de volgende parameters in de volgende volgorde:
uren,minuten,seconden,maand,dag,jaar

en al die variabelen moeten `numeriek` zijn!

En als je het nu nog niet begrijpt:
http://www.php.net/mktime
Gewijzigd op 05/06/2010 18:27:36 door Noppes Homeland
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.