Foutmelding in enquêtte formulier.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Ton Boers

Ton Boers

02/11/2007 21:46:00
Quote Anchor link
Hallo ik heb het volgende enquêtte formulier gebruikt: http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/954/

maar ik krijg deze fout:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/home/ws/boers/www.boersriooltechniek.nl/www/marktonderzoek/config.php:7) in /usr/home/ws/boers/www.boersriooltechniek.nl/www/marktonderzoek/vragen.php on line 22

daaronder komt de eerste vraag weer.

Wie o wie kan mij helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ton Boers
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:40:20
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2007 21:47:00
 
- -

- -

02/11/2007 21:55:00
Quote Anchor link
Zie ook "Ik wil een nieuw bericht plaatsen, waar moet ik me aan houden?", en dan in het bijzonder puntje 1 en 3.
 
Wouter K

Wouter K

02/11/2007 21:58:00
Quote Anchor link
heb even gezien
controleer even je database connecties , o.a. ook je query's..
 
Ton Boers

Ton Boers

02/11/2007 21:59:00
Quote Anchor link
Ja mijn connecties zijn goed want ikgerbuik een connect pagina en de rest van het scriptje werkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ton Boers
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2007 22:00:00
Quote Anchor link
wouter schreef op 02.11.2007 21:58:
heb even gezien
controleer even je database connecties , o.a. ook je query's..
Wat heeft dit er nu weer mee te maken? Deze foutmelding wordt veroorzaakt doordat er al output naar de browser verzonden is voordat een functie als header(), session_start() of setcookie() aangeroepen wordt...

ps. @Ton: zorgen dat er nog geen output naar de browser verzonden wordt. Houd logica (php) en output (html) gescheiden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Ton Boers

Ton Boers

02/11/2007 22:02:00
Quote Anchor link
Ja maar hoe moet ik het dan veranderen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2007 22:04:00
Quote Anchor link
Zoeken naar functies als session_start() en header() en zorgen dat er geen output (echo's, html code, etc) in je script staat voordat deze functies aangeroepen worden...
 
- SanThe -

- SanThe -

02/11/2007 22:08:00
Quote Anchor link
In je config.php op regel 7 geef je blijkbaar al output.
 
Ton Boers

Ton Boers

02/11/2007 22:14:00
Quote Anchor link
Nee er staat opp regel 7 de eind code van php (?<)

Het script is als volgt mischien dat iemand daar wat mee kan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
session_start();

include "config.php";

$aantal_vragen = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT id FROM vragen"));        

if($_POST['volgende'] && $_SESSION['vraagnr'] != '' && $_POST['vraag'.$_SESSION['vraagnr']] != '')
{

    if($_POST['vraag1'])
        $_SESSION['antwoordjes'] = $_POST['vraag1'];
    else
        $_SESSION['antwoordjes'] .= '|'.$_POST['vraag'.$_SESSION['vraagnr']];
    
    $_SESSION['vraagnr']++;
}


if($_POST['vraag'.$aantal_vragen] != '' && $_SESSION['vraagnr'] >= ($aantal_vragen + 1))
{

    mysql_query("INSERT INTO antwoorden (ip,antwoorden,datum) VALUES ('".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."','".$_SESSION['antwoordjes']."',NOW())");
    session_destroy();
    header("Location: outro.php");
}


if($_SESSION['vraagnr'] == '' || $_SESSION['vraagnr'] >= ($aantal_vragen + 1))
{

    $vraag = 1;
    $_SESSION['vraagnr'] = $vraag;
}

else
    $vraag = $_SESSION['vraagnr'];


$data = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT vraag,antwoorden FROM vragen WHERE id='".$vraag."'"));

$antwoorden = explode('|',$data['antwoorden']);

$vraag = stripslashes($data['vraag']);


?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2007 22:17:00
Quote Anchor link
Het gaat om regel 7 in config.php...
 
- SanThe -

- SanThe -

02/11/2007 22:18:00
Quote Anchor link
Ton Boers schreef op 02.11.2007 22:14:
Nee er staat opp regel 7 de eind code van php (?<)

?< ...... ??????
Edit:

En staat daar toevallig nog een spatie achter? Dat mag namelijk ook niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
PHP Newbie

PHP Newbie

03/11/2007 00:19:00
Quote Anchor link
Aanvulling op SanThe:

Of een enter, zoals vele editors er automatisch achter gooien.
 
Ton Boers

Ton Boers

03/11/2007 09:23:00
Quote Anchor link
Ik heb nu de header verandert in echo en dan feeft hij de tekst wel goed weer maar de eerste vraag verschijnt ook weer opnieuw.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/11/2007 09:26:00
Quote Anchor link
Ton Boers schreef op 03.11.2007 09:23:
Ik heb nu de header verandert in echo en dan feeft hij de tekst wel goed weer maar de eerste vraag verschijnt ook weer opnieuw.
Tja een header veranderen in echo is ook niet echt logisch, dat zijn twee aparte dingen...

Header gebruik je om de gebruiker bijvoorbeeld door te sturen en echo gebruik je om iets op het scherm weer te geven. Dat met elkaar vervangen is dus niet slim.

Je moet zorgen dat je in config.php op regel 7 geen output naar de browser verstuurt, dan zal je header ook gewoon normaal werken. Geef anders eens de code van config.php, dan kunnen we zien waar het fout gaat.
 
Ton Boers

Ton Boers

03/11/2007 09:34:00
Quote Anchor link
Dit is mijn config

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//vul hier je gegevens in (alleen gebruikersnaam en wachtwoord):
mysql_connect('localhost','gebruikersnaam','wachtwoord') or die('<br /><br />Er ging iets fout bij het verbinden met de database. Controleer of je verbinding hebt, de config goed ingevuld is, de database aangemaakt is enz.<br /><br />Foutmelding:<br />'.mysql_error());

//vul hier de database in die je gebruikt
mysql_select_db('tabel');
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/11/2007 09:43:00
Quote Anchor link
En je krijgt nog steeds dezelfde foutmelding?

Er staan ook geen loze spaties of enters op of na regel 7?
 
Ton Boers

Ton Boers

03/11/2007 09:46:00
Quote Anchor link
Nee ik heb alles nagekken dus ik snap er ook niks meer van.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/11/2007 09:48:00
Quote Anchor link
Kopieer de code eens die je net gepost hebt en plak die eens in een nieuw bestand dat je config.php noemt. Soms staan er tekens die je niet kunt zien maar toch voor output zorgen.
 
Ton Boers

Ton Boers

03/11/2007 09:59:00
Quote Anchor link
Ik plaats wel alles in een iframe heeft het daar wat mee te maken?

Als je het helemaal wil bekijken het staat ook op internet : http://www.tonboers.nl/mini/marktonderzoek/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ton Boers
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/11/2007 10:02:00
Quote Anchor link
Nou, dat weet ik dus wel zeker!

Zoals ik eerder al zei mag er totaal geen output naar de browser verstuurd zijn op het punt waar de header() aangeroepen wordt, dus ook geen html. Een een iframe is toch duidelijk html...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.