Foutmelding op code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nicky Bud

Nicky Bud

19/02/2021 16:42:34
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben zelfs geen nieuweling in PHP, maar wel een helper op een helpsite waar nauwelijks helpers zijn voor PHP.

Een lid stelt nu een vraag waarmee jullie mogelijk weinig moeite hebben, en ik hem uit jullie naam kan helpen. Zo niet, even goede vrienden :-)
Bij deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if ($SPECIAL_VALUES["fmmode"] == "ajax") {
      return (true);
   }


Krijgt hij een melding:
Quote:
Trying to access array offset on value of type null in C:\xampp\htdocs\test\formmail.php on line 13418


Als er geen kant en klaar antwoord is, dan verwijs ik onze gast graag door naar jullie forum.

Hartelijk dank,

nicky
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:27:32
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2021 16:52:15
Quote Anchor link
Ik denk dat die key in je array niet bestaat?

Wat geeft een echo op $SPECIAL_VALUES["fmmode"] ?

En met dit?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<pre>".print_r($SPECIAL_VALUES,true)."</pre>";
?>
 
Nicky Bud

Nicky Bud

19/02/2021 17:05:25
Quote Anchor link
Heren,

Hartelijk dank voor de snelle service. Ik geef het door, mocht het niet baten dan kunnen jullie binnekort een nieuw lid verwachten :-)

Groetjes,

Nicky
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2021 17:18:20
Quote Anchor link
Het is geen oplossing, maar een manier om te kijken of er wat mist.
 
Nicky Bud

Nicky Bud

19/02/2021 17:20:28
Quote Anchor link
Dank U.
Zo heb ik het ook doorgegeven. Ik wacht op een reactie van de hulpvrager.

Met vriendelijke groeten,

Nicky Bud
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/02/2021 22:25:04
Quote Anchor link
Code die wel doet wat je wilt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return isset($SPECIAL_VALUES['fmmode']) && $SPECIAL_VALUES['fmmode'] == 'ajax';
?>

Vraagje; wat is de link van jullie helpsite? Ben wel benieuwd.
Gewijzigd op 19/02/2021 22:25:24 door Ad Fundum
 
Nicky Bud

Nicky Bud

19/02/2021 23:26:40
Quote Anchor link
Hallo Ad Fundum,

Hartelijk dank om ons verder te helpen.

Ons forum, waar al 20 jaar geheel gratis Software en Hardware hulp wordt geboden door een hele rits vrijwillige helpers heet https://www.oplossing.be en iedereen is er altijd welkom. We doen er alles aan om mensen hun problemen op te lossen. Maar voor programmeertalen (Java, VB.Net, C#, Visual Basic, PHP, ...) hebben we wel een board, maar op 20 jaar zijn daar nog maar een dikke 1000 vragen gesteld, ik weet zelf niet hoeveel er effectief er opgelost zijn, gezien het gebrek aan helpers met de nodige kennis zoals jij.

Ik apprecieer jullie inzet om mensen te helpen enorm, want de dag van vandaag wordt het een zeldzaamheid als men nog nood heeft aan het helpen van zijn medemens.

Ik heb de vraagsteller in verband met PHP naar jullie site verwezen, hij kent eigenlijk ook weinig van PHP, maar wilde een kleine website opzetten, met een post-mogelijkheid.

Ik laat hem met gerust geweten aan jullie zorg toe.

Zelf had ik ook nog een vraag.
Ik ben moderator, en door omstandigheden ook de enige administrator van Oplossing.be.
Ik heb dan ook toegang tot de bestanden van de site (via FileZilla, en aan de database via het dashboard van onze provider (Combell)
Om het probleem hierboven te kunnen vergelijken wilde ik even onze (post) php-bestanden bekijken via FileZilla,iets wat ik al jaren doe. Onder andere om backups te maken van de bestanden als ik een Upgrade van ons SMF-forum wil doorvoeren. Ik lees dan de instructies op het SMF-forum, en dan kan ik de php-bestanden aanpassen. Ik weet wel ongeveer wat de code beduid, maar heb geen kennis van programmeren.

Lange inleiding, sorry....

Wat is mijn probleem: vanmiddag wil ik met FilZilla onze bestanden bekijken, en hij opent netjes alle mappen, maar hij geeft enkel nog bestanden weer als het afbeeldingen zijn (png, jpg etctera) maar geen php of andere bestanden. Ik weet dat ze er zijn, dat zie ik aan de laadtijd van de schijnbaar lege mappen, en als de bestanden er niet waren zou de site niet online kunnen.
Ook mijn interne mappen (dus desktop, Program files etc) worden leeg weergegeven in FileZilla.

Ik heb al alles geprobeerd, maar noppes. fileZilla is versie 3.52.2 op een 64 bits Windows 7 (Win 10 ook beschikbaar)

Heb je enig idee wat er mis kan zijn met dat programma?

Wat ik ook ontdekte met door de mappen op de server te gaan was een nieuwe map, en deze had de naam van een helpsite uit Nederland, Helpmij.nl. En dat was ook de naam van de map. Ik heb die daar heel zeker niet geplaatst. Groot vraagteken?

Nu ja, ik zal fileZilla morgen eens un-installen en opnieuw er op zetten na een grondige opkuis met CCleaner en register. Mogelijk is het daarmee opgelost.

sorry voor het lange betoog, that's the way I always do it :-(

Veel groeten,

Nicky Bud,

[email protected]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/02/2021 00:45:15
Quote Anchor link
Misschien had iemand anders de map 'Helpmij.nl' aangemaakt? Misschien kan je iets achterhalen aan de hand van de creation-date?
 
Nicky Bud

Nicky Bud

20/02/2021 10:43:30
Quote Anchor link
Hallo Arïen,

Dank voor je reactie. Het is bijna onmogelijk dat er iemand anders deze map (die trouwens niet leeg is) heeft aangemaakt, omdat ik de enige ben met een wachtwoord om de sitegegevens te openen.
Ik had wel een map "Helpmij.nl Bestanden" op mijn bureaublad staan. Als ik af en toe ga helpen op Helpmij.nl dan plaats ik downloads van bijlages in die map. Maar die zou ik nooit "bewust" naar de Oplossing.be-server verplaatsen. Zelfs als ik dat per ongeluk zou gedaan hebben, dan zou de map op de server "Helpmij.nl Bestanden" moeten heten. Geen probleem, hoor. Als ik Filezilla straks terug werkend heb, dan zie ik wel wat er in die map zit, en kan ik ze ook verwijderen.
Creation date wordt niet weergegeven in FileZilla, enkel de "Laatst gewijzigd", en dat was dus gisteren omdat ik de map probeerde te openen :-)

We mochten je member klopster verwelkom als nieuw lid op onze site, waarvoor dank.

Met vriendelijke groeten.

Nicky Bud
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/02/2021 11:07:43
Quote Anchor link
Hopelijk werkt een herinstallatie. Anders is Total Commander ook een goed programma waarmee je FTP kan gebruiken.
 
Nicky Bud

Nicky Bud

20/02/2021 11:11:55
Quote Anchor link
Hartelijk dank, Ariën.

Ik ken Total Commander enkel van lezen, maar ik zal deze zeker bekijken.
Eerst even hier de administratie bijwerken :-) :-)
Ik hou je op de hoogte.

Groeten,

Nicky Bud

Toevoeging op 20/02/2021 12:36:59:

Hallo Ariën,

zoals beloofd een update. De "fout" in FileZilla bleek een instelling in Beeld, Mappelijstfilters te zijn, waar (NU) een vinkje stond met "Enkel afbeeldingen weergeven" (Show Only Pictures).
Hoe of waarom dergelijke instelling veranderd is blijft voor mij een raadsel. Ik rommel daar nooit in. Er is wel een eenvoudige sneltoetscombinatie, maar die opent enkel het mappenlijstfilters-venster.

De map helpmij.nl bevatte een Excelbestand van mij. Ik ga er maar van uit dat ik dit dan ooit per ongeluk aangeklikt heb in het venster lokale site.

Ik heb intussen Total Commander geïnstalleerd, maar die is echt niet zo praktisch als FileZilla, en shareware.
FileZilla ken ik, en nu dat probleem opgelost is blij ik er beter bij.


Case closed, Met heel veel dank voor het geduldig luisteren, ik ben geen one-liner specialist, zoals je al gemerkt hebt :-)

Groeten,

Nicky Bud
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.