Foutmelding waar ik niets van snap...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Sander Spijk

Sander Spijk

04/12/2005 13:42:00
Quote Anchor link
Ik heb het volgende script in mijn pagina staan om een gebruikersgroep toe te voegen aan mijn mysql database.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if(isset($_POST["submitgroup"])){
    $query ="insert into sna_goups (name, admin, desc) ";
    $query .="VALUES ('";
    $query .=$_POST["name"] ."', '";
    $query .=$_SESSION["user"] ."', '";
    $query .=$_POST["desc"] ."');" ;
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT:" . mysql_error());
}
?>


En nu krijg ik de volgende foutmelding... ik kan de fout niet vinden... Iemand een idee?

FOUT:You have an error in your SQL syntax near 'desc) VALUES ('Moderators', 'Anduril', '222')' at line 1
Gewijzigd op 04/12/2005 13:43:00 door Sander Spijk
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:06:41
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

04/12/2005 13:44:00
Quote Anchor link
Zullen we het allemaal even wat netter maken,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_POST['submitparty']))
{

    $query ="INSERT INTO sna_goups (name, admin, desc) VALUES ('".$_POST['name']."','".$_SESSION['user']."','".$_POST['desc']."')";
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT:" . mysql_error());
}

?>


Gebruik enkele quotes
Gewijzigd op 04/12/2005 13:46:00 door Dennis Mertens
 
Jelmer -

Jelmer -

04/12/2005 13:48:00
Quote Anchor link
Tis maar wat je netter noemt.
Echt netjes is natuurlijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql_query
= sprintf("INSERT INTO sna_groups SET name='%s', admin='%s', desc='%s'",
addslashes($_POST['name']),
addslashes($_POST['user']),
addslashes($_POST['desc']));

if(!mysql_query($sql_query))
{

   echo mysql_error(), '<br/>query was: ', $sql_query;
}

?>


Zo krijg je meteen de query te zien zoals hij er daadwerkelijk uitziet.
Gewijzigd op 04/12/2005 13:49:00 door Jelmer -
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

04/12/2005 13:50:00
Quote Anchor link
Zeg ik dat dat van mij perfect is? Nee toch.
Zijn error is ermee opgelost, maja als je me wilt verbeteren moet je dat doen hae.
 
Sander Spijk

Sander Spijk

04/12/2005 13:52:00
Quote Anchor link
Nu is het een stuk netter, maar ik krijg nog steeds dezelfde foutmelding...
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

04/12/2005 13:52:00
Quote Anchor link
Wat is de MySQL tabel ?

Volgens mij treed die fout op omdat je desc gebruikt als veld.
Gewijzigd op 04/12/2005 13:54:00 door Dennis Mertens
 
Sander Spijk

Sander Spijk

04/12/2005 13:56:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je dat?
Wordt die naam al ergens anders voor gebruikt?
 
- SanThe -

- SanThe -

04/12/2005 13:57:00
Quote Anchor link
Je gebruikt DESC als veldnaam en dat gaat niet goed. DESC is een mySQL 'woord'

Edit: Typo
Gewijzigd op 04/12/2005 14:01:00 door - SanThe -
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

04/12/2005 13:58:00
Quote Anchor link
Yepz ORDER BY id DESC
Zo zorg je ervoor dat je eerst de nieuwste berichten pakt, met het hoogste nummer.
Kortom van groot naar klein.
Gewijzigd op 04/12/2005 14:00:00 door Dennis Mertens
 
Sander Spijk

Sander Spijk

04/12/2005 14:00:00
Quote Anchor link
OK, klopt... ben er nu uit... dat was inderdaad waar hij op vast liep... bedankt allemaal....
 
Jelmer -

Jelmer -

04/12/2005 14:00:00
Quote Anchor link
En de meest slechte oplossing is er `-tjes omheen zetten (ja, van die scheef gedrukte '-enkele quotes. Zitten onder het ~ (golfje)

De beste oplossing is gewoon de kolom hernoemen naar 'description'.

@Dennis: addslashes is wel degelijk een nuttige toevoeging. Daarmee verbeter ik niet allen jouw, ook Sander, en de veiligheid van zijn website.
 
Sander Spijk

Sander Spijk

04/12/2005 14:05:00
Quote Anchor link
Heb hem nu inderdaad gerenamed naar description...
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

04/12/2005 14:07:00
Quote Anchor link
Jelmer:
@Dennis: addslashes is wel degelijk een nuttige toevoeging. Daarmee verbeter ik niet allen jouw, ook Sander, en de veiligheid van zijn website.
Ik heb het niet over de addslashes maar over hoe je het zei maja, lama zitten.
Gewijzigd op 04/12/2005 14:09:00 door Dennis Mertens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.