FTP: hoe moet ik beginnen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

26/02/2013 15:49:19
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Wij moeten een upload script maken, maar de filmpjes zijn om een of andere reden te groot, en willen dus niet uploaden.
Wij hebben besloten om nu FTP te gaan gebruiken.
We gebruiken XAMPP waarbij FileZilla al geinstalleerd is.

Maar we hebben geen flauw idee wat we nu moeten...

Kan iemand ons helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:39:33
 
Albert de Wit

Albert de Wit

26/02/2013 15:53:06
Quote Anchor link
FTP betekent File Transfer Protocol. Je kunt met een simpel programma bestanden op een server zetten. Je moet daarvoor een servernaam ingeven, een gebruikersnaam en een wachtwoord. Die kun je zelf aanmaken op een controlpanel van de hosting van je website of het hosting bedrijf kan dit voor je doen. Als je daarmee op het FTP inlogt kun je net zoals in windows gewoon bestanden uitwisselen met je server.
 
Reshad F

Reshad F

26/02/2013 16:10:29
Quote Anchor link
@Albert volgens mij is dat niet echt het antwoord wat hij zoekt..

@Kevin een vb scriptje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$ftp
= ftp_connect($host,$port,$timeout);
ftp_login($ftp,$user,$pass);

$ret = ftp_nb_put($ftp, $dest_file, $source_file, FTP_BINARY, FTP_AUTORESUME);
while (FTP_MOREDATA == $ret)
{

  $ret = ftp_nb_continue($ftp);
}

?>


Als je hele uitgebreide wilt, er zijn genoeg examples op internet te vinden. Je moet gewoon even googlen op file upload script ftp with php o.i.d.
 
Pepijn Geheim

Pepijn Geheim

01/03/2013 20:42:21
Quote Anchor link
@Kevin Zegikniet
Hoe groot is het bestand?

Pepijn.
Gewijzigd op 01/03/2013 20:42:51 door Pepijn Geheim
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

01/03/2013 23:55:37
Quote Anchor link
@albert, daar was ik inderdaad ook al achtergekomen. Nu moet ik het alleen nog instellen, wat verreweg het grootste probleem is...

@reshad, bedankt, en ik had inderdaad ook al een paar scriptjes gevonden, maar toen kwam ik achter wat albert hierboven uitlegde, server, username password en dat soort dingen...

@pepijn, dat ligt aan hoegroot het filmpje is. de grootste die we zelf gebruiken om te testen, zit rond 4MB, en de rest is 23KB of kleiner. Heb je daar iets aan?

Alvast bedankt!
 
Bart V B

Bart V B

02/03/2013 08:21:17
Quote Anchor link
Het enige probleem wat je nog zou kunnen hebben is dat hij de maximale executie tijd overschrijd.
Daarvoor zou je dus in je php.ini dat moeten aanpassen.
Als je daar niet bij kunt, dan dan je bovenin je script dit plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
ini_set('max_execution_time', 300); // vijf minuten
?>

Ook zou je even moeten kijken naar max_upload_size.
Gewijzigd op 02/03/2013 08:54:32 door Bart V B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/03/2013 09:37:42
Quote Anchor link
max_upload_size zal de ftp functies van reshad niet beinvloeden. de ini_set is wel het proberen waard maar nog steeds geen mooie oplossing vind ik persoonlijk.

Kijk eens naar http://www.jumploader.com/index.html
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

04/03/2013 14:18:55
Quote Anchor link
@Bart V B
Dat zal ik eens uitproberen, dat zou inderdaad wel eens kunnen helpen.

@Frank
Dat ziet er wel handig uit, als de regel van Bart niet werkt zal ik eens kijken wat Jumploader voor mij aan mogelijkheden heeft te bieden.
Alvast bedankt!
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

08/03/2013 13:08:44
Quote Anchor link
Nou, ik heb de regel van Bart geprobeerd en het doet helemaal niks, zover ik kan zien.
Ik zal eens kijken wat Jumploader kan doen.

In de tussentijd: het script.
Kunnen jullie eens kijken waar de fout zit? Wat ik weet, is dat hij ergens in de eerste regels fout gaat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
ini_set('max_execution_time', 300); // vijf minuten

//image types and file size

if ( ( ($_FILES["file"]["type"] == "video/mpeg")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "video/mp4")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "video/flv")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "video/wmv") )
&& (
$_FILES["file"]["size"] < 2000000000)) //2.000.000.000 = 2GB
{

if ($_FILES["file"]["error"] > 0)
    {
echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />";}
else
    { //temporary storage
    echo "Upload: " . $_FILES["file"]["name"] . "<br />";
    echo "Type: " . $_FILES["file"]["type"] . "<br />";
    echo "Size: " . ($_FILES["file"]["size"] / 1024) . " Kb<br />";

    if (file_exists("upload/" . $_FILES["file"]["name"]))
        {
echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. "; }
    else
        {
        //storage of file
        move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"],
        "uploads2/" . $_FILES["file"]["name"]);
        echo "Stored in: " . "uploads2/" . $_FILES["file"]["name"];
} } }

else
{ echo "<a href='javascript:history.back()'>Invalid file!</a><br />"; }
?>

De error die ik krijg, is de Invalid File!
Het gaat dus fout in de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//image types and file size
if ( ( ($_FILES["file"]["type"] == "video/mpeg")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "video/mp4")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "video/flv")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "video/wmv") )
&& (
$_FILES["file"]["size"] < 2000000000)) //2.000.000.000 = 2GB
{ ?>

Deze if is false, hij gaat dus naar de elsetoe.
Het bestand is echter wel legitiem MP4 van 28.335 KB

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 08/03/2013 13:09:33 door Kevin Zegikniet
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2013 13:28:38
Quote Anchor link
print_r($_FILES);
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

08/03/2013 14:37:13
Quote Anchor link
@ - SanThe-
Bij bovenstaande script levert dat
Array ( ) Verkeerde Bestand!
op...

Ik heb geen flauw idee wat ik nu moet doen...?
Gewijzigd op 08/03/2013 14:37:43 door Kevin Zegikniet
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2013 14:40:43
Quote Anchor link
Dan is er geen bestand verzonden.
Hoe ziet je <form ......> er uit? Staat vast geen enctype in.
Gewijzigd op 08/03/2013 14:51:14 door - SanThe -
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

08/03/2013 14:50:17
Quote Anchor link
Jawel, er staat wel enctype in.
Script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<html>
<head>
<title>Video Uploaden!</title>
<link rel="icon" type="image/ico" href="/images/favicon.ico" />
</head>

<body bgcolor="#DFDFDF"><center>
<a href="index.html"><img border="0" src="/images/mytube.jpeg" alt="My Tube Hoofdpagina" width="250" height="98"></a>
<br><b>
<?php echo generateRandomString(); ?><br>
<a href="index.html">INDEX</a></b>

<br><br>
<form action="upload_file.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
Script 1: upload_file <input type="file" name="file" id="file" />
<br />
<input type="submit" name="submit" value="Submit" />
</form>

<br><br>
<form action="uploadertest.php" method="post"
enctype="multipart/form-data">
<label for="file">Script 2: uploadertest</label>
<input type="file" name="file" id="file" />
<br />
<input type="submit" name="submit" value="Submit" />
</form>

</center></body></html>


NB: het verstuurt inderdaad naar twee verschillende scripts, waarvan beide het niet doen.
Bovenstaande script in een reactie terug, is de eerste
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2013 14:55:45
Quote Anchor link
Haal eens dat tweede formulier even weg? Wat doet print_r($_FILES); dan? En doe ook eens print_r($_POST);

Toevoeging op 08/03/2013 14:57:46:

Dit heeft trouwens niets met FTP te maken.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

08/03/2013 15:02:47
Quote Anchor link
Ehh, probleempje. Onze XAMPP is net soortvan gecrashed.
En het heeft inderdaad niks met FTP te maken, maar dit is precies het probleem waarom we met FTP wilden werken.
print post zou ik net doen ja, maarja. XAMPP.

Ik zal eens even de computer opnieuw opstarten, kijken of dat wat uithaalt.

Toevoeging op 08/03/2013 15:09:33:
ben ik weer. XAMPP is gefixt
Upload tweede form weggehaald (tussen <!-- en -- gezet?)
print post en print files geven beide:
Array ( )

Dus die zijn leeg.
Gewijzigd op 08/03/2013 15:12:43 door Kevin Zegikniet
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2013 15:12:43
Quote Anchor link
En met een klein bestandje ook?
Dan werkt het formulier blijkbaar niet.
Kijk eens in de broncode of de html wel correct is.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

08/03/2013 15:13:48
Quote Anchor link
met een klein bestandje tot 12KB (dus ongeveer tweevijfde) lukt het wel...
Ik zal voor de zekerheid even testen, maar het heeft het wel gedaan iig met 12KB

Toevoeging op 08/03/2013 15:15:16:

Ehm... K*T
Nu geprobeerd met een avi van 1.5 KB en dit kwam eruit (print files, print post)

Array ( [file] => Array ( [name] => Dogfoot.avi [type] => video/avi [tmp_name] => B:\xampp\tmp\php3F8.tmp [error] => 0 => 1722368 ) )
Array ( [submit] => Submit )
Verkeerde bestand!
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2013 15:17:58
Quote Anchor link
Dus nu post die wel.
Waar komt 'Verkeerde bestand!' vandaan?
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

08/03/2013 15:19:31
Quote Anchor link
12 kb mp4:
Array ( [file] => Array ( [name] => jam-with-chrome.mp4 [type] => audio/mp4 [tmp_name] => B:\xampp\tmp\php3FA.tmp [error] => 0 => 12767102 ) )
Array ( [submit] => Submit )
Verkeerde bestand!

3.6 KB FLV
Array ( [file] => Array ( [name] => mario.flv [type] => video/flv [tmp_name] => B:\xampp\tmp\php3FB.tmp [error] => 0 => 3691572 ) )
Array ( [submit] => Submit )
Upload: mario.flv
Type: video/flv
Grootte: 3605.05078125 kB
Opgeslagen in: uploads/mario.flv

Dus de laatste is wel gelukt... yay?

Ik moet er ook bijzeggen: de eerste was binnen een seconde geladen, de tweede duurde relatief erg lang, en de derde zat er middenin.

En als ik dan 3.6kB filmpje probeer die ik in mp4 heb omgezet:
Array ( [file] => Array ( [name] => mario.mp4 [type] => audio/mp4 [tmp_name] => B:\xampp\tmp\php3FC.tmp [error] => 0 => 3691572 ) )
Array ( [submit] => Submit )
Verkeerde bestand!

Toevoeging op 08/03/2013 15:21:42:

- SanThe - op 08/03/2013 15:17:58:
Dus nu post die wel.
Waar komt 'Verkeerde bestand!' vandaan?

hardcoded in het script. is een hyperlink naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href='javascript:history.back()'>Verkeerde bestand!</a>

Toevoeging op 08/03/2013 15:24:44:

En als ik een filmpje van 23 kB probeer:
Array ( )
Array ( )
Verkeerde bestand!
Gewijzigd op 08/03/2013 15:25:08 door Kevin Zegikniet
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2013 15:25:37
Quote Anchor link
En wat als de dit weghaalt:
&& ($_FILES["file"]["size"] < 2000000000)

Toevoeging op 08/03/2013 15:26:39:

En wat zijn de instellingen in php.ini wat betreft file uploads?
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

08/03/2013 15:28:03
Quote Anchor link
Ik zal eens proberen.
Geen flauw idee. ik stuur hem wel even. kan dat hier ergens als bijlage?

EDIT: nope. doet niks

Toevoeging op 08/03/2013 15:41:47:

EDIT: ik heb even een regeltje eringezet dat 'ie ook avi accepteert, en ik kan nu het filmpje van 1.6 kb wel uploaden. YAY

Hij wil dus nu avi 1.6 kB en flv 3.6 kB uploaden, maar mp4 3.6kB en flv 12kB niet. En alles wat groter is, resulteert in lege print files en print post
Gewijzigd op 08/03/2013 15:46:26 door Kevin Zegikniet
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.