FTP permissies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Lord Gaga

Lord Gaga

23/10/2014 21:37:54
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben net klaar met het succesvol installeren van LAMP, PHPMyAdmin en VSFTPD en nu wil ik een map aanmaken via Filezilla. Verbinding maken doe ik met de gegevens die ik bij het installeren van de Ubuntu Server heb opgegeven. Het enige probleem is dat ik geen mappen / bestanden kan aanmaken, wijzigen en verwijderen, ik kan ze alleen bekijken.

Nu weet ik dat ik mezelf waarschijnlijk rechten moet geven om dit te kunnen doen, maar ik kan nergens vinden hoe ik dit precies moet doen.

Kan iemand me hiermee helpen?

Alvast bedankt!

Edit:
Dit is mijn huidige /etc/vsftpd.conf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
# Example config file /etc/vsftpd.conf
#
# The default compiled in settings are fairly paranoid. This sample file
# loosens things up a bit, to make the ftp daemon more usable.
# Please see vsftpd.conf.5 for all compiled in defaults.
#
# READ THIS: This example file is NOT an exhaustive list of vsftpd options.
# Please read the vsftpd.conf.5 manual page to get a full idea of vsftpd's
# capabilities.
#
#
# Run standalone?  vsftpd can run either from an inetd or as a standalone
# daemon started from an initscript.
listen=YES
#
# Run standalone with IPv6?
# Like the listen parameter, except vsftpd will listen on an IPv6 socket
# instead of an IPv4 one. This parameter and the listen parameter are mutually
# exclusive.
#listen_ipv6=YES
#
# Allow anonymous FTP? (Disabled by default)
anonymous_enable=NO
#
# Uncomment this to allow local users to log in.
local_enable=YES
#
# Uncomment this to enable any form of FTP write command.
write_enable=YES
#
# Default umask for local users is 077. You may wish to change this to 022,
# if your users expect that (022 is used by most other ftpd's)
#local_umask=022
#
# Uncomment this to allow the anonymous FTP user to upload files. This only
# has an effect if the above global write enable is activated. Also, you will
# obviously need to create a directory writable by the FTP user.
# anon_upload_enable=YES
#
# Uncomment this if you want the anonymous FTP user to be able to create
# new directories.
#anon_mkdir_write_enable=YES
#
# Activate directory messages - messages given to remote users when they
# go into a certain directory.
dirmessage_enable=YES
#
# If enabled, vsftpd will display directory listings with the time
# in  your  local  time  zone.  The default is to display GMT. The
# times returned by the MDTM FTP command are also affected by this
# option.
use_localtime=YES
#
# Activate logging of uploads/downloads.
xferlog_enable=YES
#
# Make sure PORT transfer connections originate from port 20 (ftp-data).
connect_from_port_20=YES
#
# If you want, you can arrange for uploaded anonymous files to be owned by
# a different user. Note! Using "root" for uploaded files is not
# recommended!
#chown_uploads=YES
#chown_username=whoever
#
# You may override where the log file goes if you like. The default is shown
# below.
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#
# If you want, you can have your log file in standard ftpd xferlog format.
# Note that the default log file location is /var/log/xferlog in this case.
#xferlog_std_format=YES
#
# You may change the default value for timing out an idle session.
#idle_session_timeout=600
#
# You may change the default value for timing out a data connection.
#data_connection_timeout=120
#
# It is recommended that you define on your system a unique user which the
# ftp server can use as a totally isolated and unprivileged user.
#nopriv_user=ftpsecure
#
# Enable this and the server will recognise asynchronous ABOR requests. Not
# recommended for security (the code is non-trivial). Not enabling it,
# however, may confuse older FTP clients.
#async_abor_enable=YES
#
# By default the server will pretend to allow ASCII mode but in fact ignore
# the request. Turn on the below options to have the server actually do ASCII
# mangling on files when in ASCII mode.
# Beware that on some FTP servers, ASCII support allows a denial of service
# attack (DoS) via the command "SIZE /big/file" in ASCII mode. vsftpd
# predicted this attack and has always been safe, reporting the size of the
# raw file.
# ASCII mangling is a horrible feature of the protocol.
#ascii_upload_enable=YES
#ascii_download_enable=YES
#
# You may fully customise the login banner string:
#ftpd_banner=Welcome to blah FTP service.
#
# You may specify a file of disallowed anonymous e-mail addresses. Apparently
# useful for combatting certain DoS attacks.
#deny_email_enable=YES
# (default follows)
#banned_email_file=/etc/vsftpd.banned_emails
#
# You may restrict local users to their home directories.  See the FAQ for
# the possible risks in this before using chroot_local_user or
# chroot_list_enable below.
#chroot_local_user=YES
#
# You may specify an explicit list of local users to chroot() to their home
# directory. If chroot_local_user is YES, then this list becomes a list of
# users to NOT chroot().
# (Warning! chroot'ing can be very dangerous. If using chroot, make sure that
# the user does not have write access to the top level directory within the
# chroot)
#chroot_local_user=YES
#chroot_list_enable=YES
# (default follows)
#chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list
#
# You may activate the "-R" option to the builtin ls. This is disabled by
# default to avoid remote users being able to cause excessive I/O on large
# sites. However, some broken FTP clients such as "ncftp" and "mirror" assume
# the presence of the "-R" option, so there is a strong case for enabling it.
#ls_recurse_enable=YES
#
# Customization
#
# Some of vsftpd's settings don't fit the filesystem layout by
# default.
#
# This option should be the name of a directory which is empty.  Also, the
# directory should not be writable by the ftp user. This directory is used
# as a secure chroot() jail at times vsftpd does not require filesystem
# access.
secure_chroot_dir=/var/run/vsftpd/empty
#
# This string is the name of the PAM service vsftpd will use.
pam_service_name=vsftpd
#
# This option specifies the location of the RSA certificate to use for SSL
# encrypted connections.
rsa_cert_file=/etc/ssl/certs/ssl-cert-snakeoil.pem
# This option specifies the location of the RSA key to use for SSL
# encrypted connections.
rsa_private_key_file=/etc/ssl/private/ssl-cert-snakeoil.key
Gewijzigd op 23/10/2014 21:40:03 door Lord Gaga
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:03:57
 

23/10/2014 21:54:14
Quote Anchor link
Met welke user log je in op de FTP server?
De map waar je in zit (root map) moet wel de rechten 775 hebben en zowel user als group moeten overeenkomen als de user die inlogd.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

23/10/2014 21:59:00
Quote Anchor link
Bij het installeren van de Ubuntu Server moest je een accountnaam opgeven, daarmee log ik in. En welke map kan ik het best de rechten geven? De www map of echt álles (bin, boot, dev, etc, ...)? En hoe zorg ik ervoor dat de user group (?) en de user overeenkomen?
 

23/10/2014 22:02:04
Quote Anchor link
Sowieso niet je gehele mappenstructuur.
Het beste is om de, in jou geval, gehele www map de rechten te geven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
chmod -R 775 /var/www/


Daarnaast moet je kijken welke user er inlogd. De user en usergroup kan je wijzigen met het commando "chown".

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
chown -R user:usergroup /var/www/
 
Lord Gaga

Lord Gaga

23/10/2014 22:07:40
Quote Anchor link
Oke, chmodden heb ik nu gedaan.
Stel dat ik inlog met de gebruikersnaam "test", hoe weet ik dan onder welke usergroup dat account valt?
 

23/10/2014 22:11:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
groups userName-Here


Dit zal de groepen weergeven waar de gebruiker in zit.
Wat wel van belang is is dat de ftp client (deamon) toegang heeft tot de groep.

Voorbeeld;
test:ftp

De user is dan test en de groep is ftp, dit zal je aan kunnen geven of opzoeken.
Hier een link waarbij er verschillende elementen worden toegelicht over mappen, users, groups en rechten.

http://codex.wordpress.org/Changing_File_Permissions
 
Lord Gaga

Lord Gaga

23/10/2014 22:15:45
Quote Anchor link
Dus ik moet het volgende nu uitvoeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
sudo usermod -a -G usergroup user
sudo chown -R user:usergroup /var/www/


Edit:
Ik heb het volgende gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
sudo adduser ftp test
sudo chown -R test:test /var/www


Is dit de goede manier? En kan het kloppen dat de username in een usergroup zit met dezelfde naam?
Gewijzigd op 23/10/2014 22:26:12 door Lord Gaga
 
Ivo P

Ivo P

23/10/2014 23:47:30
Quote Anchor link
Iemand moet als user, of als group-lid kunnen schrijven. Niet per se als beide.

Als de map van owner jan is en group apache en chmod 750 gedaan is,
Dan kan user jan, die alleen in group jannen zit prima schrijven in die map.

De user apache, die ook in de griup apache zit, kan alleen lezen in die map, vanwege de group-rechten 5.

Others hebben rechten 0

Doorgaans zal user foo ook in de group foo zitten trouwens
 
Lord Gaga

Lord Gaga

24/10/2014 00:00:27
Quote Anchor link
En wanneer de rechten van de map en de user die erin zit verschillen, van welke wordt dan uitgegaan?
Gewijzigd op 24/10/2014 00:03:22 door Lord Gaga
 

24/10/2014 11:04:35
Quote Anchor link
Ik denk, maar weet het niet zeker, dat de user rechten hoger zijn dan de groeps rechten.
 
Ivo P

Ivo P

24/10/2014 12:13:52
Quote Anchor link
owner: jan
group: users

en het is een directory:

chmod 770

de user jan kan schrijven in deze dir
Piet zit ook in de group Users. Die kan dus ook alles.


chmod 750
Jan kan nog steeds alles
Piet kan nog wel lezen, maar niet meer schrijven.


chmod 570
Jan kan nog steeds alles, op basis van zijn group-lidmaatschap.
Piet zit ook in die group, en kan ook weer alles.


chgrp root
Piet kan niets meer, want hij is geen lid van de group Root.
Jan is ook geen lid van de group root, en moet dus kijken naar alleen zijn eigen rechten: 5

chmod 750
Piet nog steeds buiten de boot.
Jan heeft nu 7 en kan weer alles.

chown Kees
De map is nu van Kees.
Jan is niet kees, en hij is nog steeds niet lid van de group Root. Kan dus niets
Piet idem

chmod 775
Kees alles
Jan en Piet vallen beide onder others: dus daarmee 5

Je kijkt dus naar de mogelijkheid waarmee een user wel iets kan doen.

Zo kun je ook opzetten:
mkdir pdf
chown me:apache pdf
chmod 770 pdf

daarmee heb je een map waar je zelf nog steeds van alles mee kunt, maar ook apache (= php) aangenomen dat apache onder de group Apache draait. (is ook wel httpd of wwwrun, afhankelijk van de voorkeur van je systeembeheerder of je linux distro)
 

24/10/2014 12:50:48
Quote Anchor link
Leuk! EN ook handig voor mij. Wist niet dat het zo werkte.
Danku Ivo
 
John D

John D

24/10/2014 13:11:53
Quote Anchor link
De 77 in 770 is net iets teveel. De 7 staat voor execute privilege en is dus snel een security risk. Altijd zuinig omgaan met execute privilege. 660 zou genoeg moeten zijn.
 
Ivo P

Ivo P

24/10/2014 13:12:58
Quote Anchor link
voor een file wel, maar om in een map te kunnen schrijven is 7 --voor die user/group-- wel handig...
 
Aad B

Aad B

24/10/2014 13:19:41
Quote Anchor link
Ivo P op 24/10/2014 13:12:58:
voor een file wel, maar om in een map te kunnen schrijven is 7 --voor die user/group-- wel handig...
Inderdaad, handig. Met name ook voor inbraakpogingen. 95% van de inbraakmogelijkheden wordt veroorzaakt door beheerders en developers die dingen wel 'handig' vinden.
 

24/10/2014 13:35:49
Quote Anchor link
Zelf ondervindt ik als ik een map geen 7-- rechten geef dat ik er niet in kan schrijven met mijn FTP user(s)
 
Ivo P

Ivo P

24/10/2014 13:37:59
Quote Anchor link
"handig" als in: in een map met chmod 6 kun je geen files plaatsen, dus je hebt 7 nodig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
-rw-r--r--  1 htk htk       2528 Oct  3 09:32 alter.sql
drw-rw----  2 htk apache    4096 Oct 24 13:00 invoices
drwxrwx---  2 htk apache    4096 Oct  9 14:47 logs
[htk@server6 htdocs]$ cp alter.sql invoices/
cp: cannot stat invoices/alter.sql: Permission denied


user htk kan dus niet een file kopieren naar invoices, want geen rechten
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
[htk@server6 htdocs]$ chmod 770 invoices/
[htk@server6 htdocs]$ cp alter.sql invoices/
[htk@server6 htdocs]$
 
Lord Gaga

Lord Gaga

24/10/2014 16:10:31
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties allemaal, ik snap het nu een stuk beter! :P

Ik heb webmin geïnstalleerd en zag dat alle rechten van de mappen al goed staan ingesteld;
- de mappen in /var/www/ staan op 755
- de bestanden in /var/www/ staan op 644

Tevens heb ik een group aangemaakt genaamd "site", met daarin:
- mijn eigen account
- www-data

De eigenaar van /var/www/ is:
- root

De groep van /var/www/ is:
- site

Ik twijfel alleen nog of ik de eigenaar van /var/www/ ook moet veranderen naar site.

Edit:
Deze manier leek me toch niet zo handig dus op dit moment heb ik de map /var/www/ gewoon toegekend aan mijn eigen account en de groep met dezelfde naam als mijn account. (En aan deze groep heb ik het account www-data toegevoegd.)

Edit 2:
Er zit me toch nog 1 ding dwars. Ik heb de volgende mappenstructuur:
Afbeelding

Bijna alle mappen staan op 0755, de laatste 5 betekent dus dat iedereen die mappen kan lezen en uitvoeren? Dat moet toch juist niet kunnen?
Gewijzigd op 24/10/2014 16:46:19 door Lord Gaga
 
Ivo P

Ivo P

25/10/2014 01:43:16
Quote Anchor link
Blijf van die systeemmappen maar af.
het is uiteraard nodig dat user foo in /bin kan lezen. Al is het maar om /bin/ls uit te voeren.

Idem voor de andere mappen. Voor je het weet kun je niet meer inloggen omdat alles opslot zit..
 
Lord Gaga

Lord Gaga

25/10/2014 02:06:19
Quote Anchor link
Dan laat ik het zoals nu is.
Echter wil ik nog wel proberen om elke gebruiker een eigen www map te geven.

Is het mogelijk dat ik meerdere www mappen heb? Dus op de volgende manier:

/home/user1/domains/website1_1.nl/public_html
/home/user1/domains/website1_2.nl/public_html
/home/user2/domains/website2_1.nl/public_html
/home/user3/domains/website3_1.nl/public_html
enzovoort...
Gewijzigd op 25/10/2014 02:06:36 door Lord Gaga
 
Ivo P

Ivo P

25/10/2014 09:46:49
Quote Anchor link
Dat kan.

Zelf heb ik in /var/www/ alle sites:

/var/www/foo.com/
/var/bar.nl/
/var/example.com/

Die hebben bij mij dan vaak de user foo, bar en example, of ivo als het alleen voor mezelf is.


Vergeet ook niet dat apache erin moet kunnen, dus /home/foo is dan niet heel handig
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.