FTP upload nieuwe regel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joris van Rijn

Joris van Rijn

04/10/2012 17:42:56
Quote Anchor link
Hey mensen,

Ik loop al een tijdje tegen het probleem aan dat wanneer ik een bestand via FTP (met Filezilla) upload naar mijn server, alle regels in een bestand naar een enkele regel worden omgezet.

Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo 'Hello world';
?>

wordt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo 'Hello world';?>


Nu wil ik een systeem overzetten vanaf een andere server waar heel vaak //comment in gebruikt wordt. Alles op een regel haalt alles dus overhoop..

Weet iemand waaraan dit kan liggen?

Dank.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:14:56
 
- SanThe -

- SanThe -

04/10/2012 18:03:18
Quote Anchor link
Zoiets doet een normaal ftp-programma niet.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

04/10/2012 18:04:18
Quote Anchor link
Ligt het aan Filezilla dan? Want dit probleem heb ik nooit eerder gehad en ik gebruik Filezilla al jaren!
 
- SanThe -

- SanThe -

04/10/2012 18:06:21
Quote Anchor link
Waarschijnlijk zet je iets vanaf linux naar een windows server over, of andersom. In welke editor maak je het bestand?
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

04/10/2012 18:07:22
Quote Anchor link
Het is van een windows naar een windows server. Ik gebruik notepad++. Als ik het bestand offline open laat hij het mooi zien, maar als ik het bestand dan weer download en her-open dan staat alles maar op een regel.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/10/2012 18:09:51
Quote Anchor link
Huh?
Het bestand ziet er goed uit. Je upload het naar een windows server. Dan download je het weer en dan is het niet meer hetzelfde in dezelfde editor waarin je het gemaakt hebt?
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

04/10/2012 18:12:29
Quote Anchor link
Excuus. Ik heb even nagekeken en het blijkt een Linux server te zijn. Kan daar het probleem dan liggen?
 
- SanThe -

- SanThe -

04/10/2012 18:14:54
Quote Anchor link
De <enter>'s zijn dan verschillend. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het niet zal werken. Heb je het al uitgetest?
Gewijzigd op 04/10/2012 18:15:17 door - SanThe -
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

04/10/2012 18:15:46
Quote Anchor link
Ja, ik krijg een internal server error. Het zal ongetwijfeld wel werken als ik de comments er uit filter. Ik zal het even met een ander bestand proberen.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/10/2012 18:17:44
Quote Anchor link
Kijk eens in de logfile wat de exacte error is.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

04/10/2012 18:22:47
Quote Anchor link
Met een ander bestand heb ik precies hetzelfde probleem.

Ik had al geprobeerd om te kijken in het log file maar die wordt helemaal niet aangemaakt. Ik heb toen een andere pagina aangemaakt met een opzettelijke fout (een semicolon vergeten) en daar maakte hij wel netjes een logfile voor aan. Ik denk dat het script door een onhandige comment niet goed leesbaar meer is?
 
- SanThe -

- SanThe -

04/10/2012 18:32:53
Quote Anchor link
Ik kan het mij bijna niet voorstellen.
Gewijzigd op 04/10/2012 18:33:11 door - SanThe -
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

04/10/2012 19:03:30
Quote Anchor link
Ik ook niet..

Het begint nog raarder te worden:
Ik upload alles naar een andere host: weer hetzelfde probleem.

Ik dacht dus: hee, het probleem ligt in de bestanden. Ik heb alles uit het bestand gekopieerd. Het werkte niet..

Ik heb toen het hele document overgetypt en toen deed hij het wel.

Heeft hij misschien alle enters verkeerd gepakt?
 
- SanThe -

- SanThe -

04/10/2012 19:11:59
Quote Anchor link
Of er zat een bom character in. Gebruik altijd een goed (ASCII) editor.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

04/10/2012 19:23:03
Quote Anchor link
Hoe kan ik alle BOM's dan veranderen naar een enter?
 
- SanThe -

- SanThe -

04/10/2012 19:27:24
Quote Anchor link
- SanThe - op 04/10/2012 19:11:59:
Gebruik altijd een goed (ASCII) editor.


Dan heb je dat nooit.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

04/10/2012 19:51:50
Quote Anchor link
Notepad++ is niet goed?
 
John D

John D

04/10/2012 21:09:55
Quote Anchor link
Staat je filezilla misschien per abuis verkeerd en zet je tekst bestanden binary over?? Ik heb nog nooit dergelijke problemen ondervonden naar linux, unix, windows, winnt servers heen en weer onderling, vice versa, het verminkt nooit.
Gewijzigd op 04/10/2012 21:13:01 door John D
 
Phpnuke r

phpnuke r

04/10/2012 21:53:09
Quote Anchor link
Dit probleem heb ik ook gehad, gek genoeg slechts bij enkele bestanden. Verander die par bestanden aan met de open<>sluit commands en klaar is kees.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
/* Mijn uitleg */
$var = "mijncode";
?>
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

07/10/2012 08:52:56
Quote Anchor link
John D zorgde voor de oplossing! Ik was een beetje gaan klooien met de instellingen van overzetten. Het is raar, want je zou toch denken dat php bestanden ASCII zijn? Het werkte door alles geforceerd als binary over te zetten..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.