Fulltext query probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »
Christophe Hollebeke

Christophe Hollebeke

11/12/2010 14:23:21
Quote Anchor link
Heb een query die zoekt in meerdere velden ve tabel, maar het resultaat zou ik graag in één variabele 'results' stoppen.

hier de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM links WHERE MATCH(title, description, keywords) AGAINST ('".$search."') AND (end_date IS NULL OR end_date > CURRENT_DATE( ) OR end_date = 0000-00-00) AS results

Deze variabele wordt dan uitgelezen via:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<li onClick="fill('.$result->results.');">'.$result->results.'</li>';
?>


Als ik bovenstaande uitvoer, krijg ik een query-error.

Deze vrag heb ik al ook gedeeltelijk gesteld hier.

Christophe
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:56:41
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/12/2010 16:14:03
Quote Anchor link
ik zie wat in de where clause wat echt niet door de beugel kan:
end_date = 0000-00-00

0000-00-00 is een string maar zo defineer jij deze nu niet.

Maar het ergste is nog dat je aan de haal gaat met een ongeldige datum.

Als een datum onbekend is dan heeft die datum een waarde NULL en geen enkele andere waarde!


Overigens zorg voor een correcte foutafhandeling dan kan je tenminste ook de error posten, wat voor ons dan weer makkelijker is om jouw een draai om de oren te geven dat je hetzelf niet kunt oplossen.
Gewijzigd op 11/12/2010 16:15:06 door Noppes Homeland
 
Christophe Hollebeke

Christophe Hollebeke

11/12/2010 18:05:36
Quote Anchor link
Noppes,

Kun je me mss helpen hoe de waarde op NULL te plaatsen?
Ik heb een BackOffice gemaakt en als ik niks invul in het datumveld, wordt in MySQL automatisch '0000-00-00' geplaatst.
Zo leer ik ook nog iets bij.

De error die ik tezien krijg is deze:
ERROR: There was a problem with the query.

Hieronder zie je het script die wordt aangeroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
    
// PHP5 Implementation - uses MySQLi.
// mysqli('localhost', 'yourUsername', 'yourPassword', 'yourDatabase');

$db = new mysqli('localhost', 'root' ,'usbw', 'blinks');
    
if(!$db) {
// Show error if we cannot connect.
echo 'ERROR: Could not connect to the database.';
}
else {
// Is there a posted query string?
if(isset($_POST['search'])) {
$search = $db->real_escape_string($_POST['search']);
            
// Is the string length greater than 0?
            
if(strlen($search) >0) {
// Run the query: We use LIKE '$search%'
// The percentage sign is a wild-card, in my example of countries it works like this...
// $search = 'Uni';
// Returned data = 'United States, United Kindom';
// YOU NEED TO ALTER THE QUERY TO MATCH YOUR DATABASE.
// eg: SELECT yourColumnName FROM yourTable WHERE yourColumnName LIKE '$search%' LIMIT 10

$search = $search.'*';
$query = $db->query("SELECT * FROM links WHERE MATCH(title, description, keywords) AGAINST ('".$search."' IN BOOLEAN MODE) AND (end_date IS NULL OR end_date > CURRENT_DATE( ) OR end_date = 0000-00-00) AS results");
                
if($query) {
// While there are results loop through them - fetching an Object (i like PHP5 btw!).
while ($result = $query ->fetch_object()) {
// Format the results, im using <li> for the list, you can change it.
// The onClick function fills the textbox with the result.
                        
// YOU MUST CHANGE: $result->value to $result->your_colum

                        
echo '<li onClick="fill('.$result->results.');">'.$result->results.'</li>';
}
}
else {
echo 'ERROR: There was a problem with the query.';
}
}
else {
// Dont do anything.
} // There is a search.
} else {
echo 'There should be no direct access to this script!';
}
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

11/12/2010 18:10:54
Quote Anchor link
Dit 0000-00-00 is een som en de uitkomst = 0.
Zet er quotes omheen: '0000-00-00'

Toevoeging op 11/12/2010 18:13:01:

En echo de 'echte' error.
 
Christophe Hollebeke

Christophe Hollebeke

11/12/2010 18:28:26
Quote Anchor link
Ah ok, stom van mij heb intssen tussen quotes geplaatst.

Ook volgende regel toegevoegd (na regel 38) om eventueel een error-bericht te zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo 'Error message = '.mysql_error();


Helaas wordt er geen bericht weergegeven, enkel 'ERROR: There was a problem with the query.'
 
- SanThe -

- SanThe -

11/12/2010 19:23:01
Quote Anchor link
Je werkt met mysqli dus dan krijg je geen error van mysql (zonder i).
 
Christophe Hollebeke

Christophe Hollebeke

11/12/2010 19:39:01
Quote Anchor link
Ok, aangepast maar dan krijg ik een FATAL ERROR.

Uiteindelijk werkt de query nu, daar ik deze heb aangepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = $db->query("SELECT title, description, keywords WHERE title LIKE '%$search%' OR description LIKE '%$search%' OR keywords LIKE '%$search%' AND (end_date IS NULL OR end_date > CURRENT_DATE( ) OR end_date = '0000-00-00') LIMIT 10");


Weet je eventueel hoe enkel de gevonden woorden kunnen 'getoont' worden, maar niet de gehele inhoud van een kolom?
Vb. als er gezocht wordt op 'ver', dan dient deze volgende resltaten te geven: 'versterking', 'verstandig', 'verkoop', ...

Ter info, dit is nodig voor een 'autoSuggest'-functie die ik van het net heb gehaald:
http://www.nodstrum.com/2007/09/19/autocompleter/

Toevoeging op 11/12/2010 19:42:03:

en is het mogelijk verschillende kolommen te combineren tot één kolom met de naam 'results'?

Dit is nodig voor volgende regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php                    
echo '<li onClick="fill('.$result->results.');">'.$result->results.'</li>';
?>


Toevoeging op 11/12/2010 20:09:13:

eigenlijk zou ik een tijdelijke kolom moeten kunnen aanmaken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.