Functie die teruggeeft welke toets werd ingedrukt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Rahmelow

Jan Rahmelow

30/08/2022 11:14:05
Quote Anchor link
Op mijn website - geschreven in PHP - is onder meer een fotogalerij.
Door op knoppen te klikken kan er vooruit en achteruit gebladerd worden.
Maar met de cursortoetsen zal dat ook kunnen.
Dus ik ben op zoek naar een functie die teruggeeft welke toets werd ingedrukt.
Ongeveer zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
function key()
   { ???????? }

if (key=="ArrowLeft") {......};
if (key=="ArrowRight") {......};


Kan iemand mij vertellen wat er bij de vraagtekens moet staan?
Ik weet dan zelf hoe ik de puntjes moet vervangen.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:20:18
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

30/08/2022 11:22:15
Quote Anchor link
Gevonden:
https://www.cambiaresearch.com/articles/15/javascript-char-codes-key-codes

Zo pas ik het toe om door paginas te bladeren of naar een bepaalde pagina te gaan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
$picRecipe
= ( isset($picRecipe) ? ( $picRecipe == 1 ? 1 : 0 ) : 0 );
$isRecipe = ( isset($isRecipe) ? ( $isRecipe == 1 ? 1 : 0 ) : 0 );
$thePid = ( isset($thePid) ? ( $thePid == 1 ? 1 : $thePid ) : 1 );
?>

<script>
// http://www.cambiaresearch.com/articles/15/javascript-key-codes

if (document.addEventListener)
{
    document.addEventListener("keydown",checkKey);
} else if (document.attachEvent) {
    document.attachEvent("onkeydown", checkKey);
}

function checkKey(e)
{
    e = e || window.event;

    if (e.keyCode == '27')
    {
        // Escape
        <?php if ( $picRecipe == 1 )
        {
?>

            window.location.href = '/recipes/?pid=<?php echo $thePid; ?>';
        <?php } else if ( $isRecipe == 1 ) { ?>
            window.location.href = '/store/?pid=<?php echo $thePid; ?>';
        <?php } ?>

    } else if (e.keyCode == '37') {
        // left arrow
        <?php if ( !$isTheFirst )
        {
?>

            window.location.href = '?prev=<?php echo $thePid; ?>';
        <?php } ?>

    } else if (e.keyCode == '38') {
        // up arrow
        <?php if ( !$isTheFirst )
        {
?>

            window.location.href = '?pid=1';
        <?php } ?>

    } else if (e.keyCode == '39') {
        // right arrow
        <?php if ( !$isTheLast )
        {
?>

            window.location.href = '?next=<?php echo $thePid; ?>';
        <?php } ?>
    }

    else if (e.keyCode == '40') {
        // down arrow
        <?php if ( !$isTheLast )
        {
?>

            window.location.href = "?pid=999999";
        <?php } ?>
    }

}
</script>
 
Ivo P

Ivo P

30/08/2022 12:56:58
Quote Anchor link
merk op dat je het dan echt over de key hebt en niet over het plaatje of teken dat erop staat. De "arrow left" kan dus meermaals op de toetsenbord zitten en dus ook meerdere nummers hebben.

Het is ook nog mogelijk om (via een omweggetje) te onderscheiden of de linker- of rechtershiftkey gebruikt wordt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/08/2022 15:07:00
Quote Anchor link
Ik ben niet zo heel gek op switch statements, maar deze leent zich er wel heel erg voor, ipv al die else-if's.
 
Jan Rahmelow

Jan Rahmelow

28/09/2022 15:34:33
Quote Anchor link
Het heeft even geduurd om mijn website aan te passen aan het voorbeeld van Adoptive Solution. Dus pas nu mijn oprechte dank - en tegelijkertijd een vraag: hoe komt het dat Escape in Chrome en Internet Explorer altijd werkt, maar in Firefox en Edge alleen als ik ook op Shift druk?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/09/2022 20:14:37
Quote Anchor link
e.keyCode is "deprecated", zoals dat heet. Ik zou het zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
let key = event.key || event.keyCode;
 
Jan Rahmelow

Jan Rahmelow

02/10/2022 12:12:58
Quote Anchor link
Zoals aanbevolen heb ik de code "gemoderniseerd" en nu werkt het met alle browsers. Hartelijk dank voor de tip.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.