Functie DPI geuploade foto vinden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cynthia Jansen

Cynthia Jansen

24/07/2013 09:31:14
Quote Anchor link
Hoi!

Kan iemand mij helpen:
Ik zoek een functie, die de DPI van een geüploade foto kan vinden.

Iemand ervaring mee?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:26:07
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

24/07/2013 10:07:06
Quote Anchor link
misschien dat je iets met onderstaande functie kunt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
function get_dpi($filename){
 $a = fopen($filename,r');
 $string = fread($a,20);
 fclose($a);

$data = bin2hex(substr($string,14,4));
 $x = substr($data,0,4);
 $y = substr($data,0,4);
 return array(hexdec($x),hexdec($y));
 }
 
Cynthia Jansen

Cynthia Jansen

24/07/2013 10:08:36
Quote Anchor link
Deze functie had ik al gevonden die werkt helaas niet.
Misschien heeft iemand een andere? Of een idee?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

24/07/2013 10:16:57
Quote Anchor link
Wat wil je daarmee?, het is in principe alleen van belang voor het uitvoer medium.
En je weet natuurlijk nooit van te voren wat de bron is van de foto, en wat het originele formaat is.
De gemiddelde digitale camera en scanner hebben een resolutie van 600 dpi.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 10:25:18
Quote Anchor link
Merk toch even op:

DPI van een image lijkt me niet echt een interessant gegeven. Images bevatten niet echt een dpi. Sommige hebben wel data waar een dpi-waarde op staat, maar dat betekent eigenlijk zo goed als niets.

Images hebben pixels. Als je een <img> op het scherm zet zonder css, krijg je voor elke pixel op je scherm 1 pixel van de image te zien. Hoeveel pixel per inch je ziet, hangt af van hoe groot de pixel van je scherm is. Met eigenschappen van de image zelf heeft dat niets te maken.

Dan is er nog printen op papier. Eventueel kan die dpi vertellen hoe groot het moet geprint worden. Dat kan je eventueel wel zinnig noemen.
 
Cynthia Jansen

Cynthia Jansen

24/07/2013 10:32:25
Quote Anchor link
Die DPI is wel nodig voor de printerinstellingen.
Die instellingen hebben we nodig zodat de printers daar rekening mee kunnen houden (als mensen zelf van te voren een DPI hebben ingesteld op de image).

Of iemand moet een andere oplossing hebben?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

24/07/2013 10:43:20
Quote Anchor link
Zoals Kris al zei, het gaat om de pixels.
Dus stel je wilt een afdruk van 15x10cm op 600dpi, dan zou de foto ca 3540(15/2,54x600) pixels breed moeten zijn. Dus daarop zou je kunnen controleren.
 
Cynthia Jansen

Cynthia Jansen

24/07/2013 10:47:10
Quote Anchor link
Klopt, dat werkt als mensen niet zelf een eigen DPI hebben ingesteld.
Mensen kunnen bij (deze nieuwe website) namelijk zelf hun DPI instellen van de image, en dan gaat die vlieger niet op.
Ze kunnen dus de hoogte en de breedte hetzelfde houden maar wel de DPI veranderen. Daar zit het probleem..
 
TJVB tvb

TJVB tvb

24/07/2013 11:19:40
Quote Anchor link
Cynthia, DPI is geen eigenschap van een afbeelding. Hoogstens wat meta data voor een software pakket.
DPI heeft te maken met de uitvoer (en ook invoer)
Zie ook: https://en.wikipedia.org/wiki/Dots_per_inch
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.