functie eregi vervallen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/02/2019 00:43:48
Quote Anchor link
session_is_registered()bestaat al heel lang niet meer, en is in PHP 5.4.0 vervangen.
Met dit kan je kijken of een sessie met als naam iets bestaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_SESSION['iets'])) {
    // De sessie bestaat
} else {
    // het bestaat niet
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:42:21
 
Jan douma

jan douma

13/02/2019 00:53:01
Quote Anchor link
Php 5.3.29 Geïnstalleerd
Php 7.1.26 Geïnstalleerd (php2)
zie ik staan op de server.. 2 versie geinstalleerd ,wat is dit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/02/2019 01:12:16
Quote Anchor link
Twee versies waarbij je kan omswitchen van de één naar de ander. Volgens mij is dit in DirectAdmin? Dan kan je bij de domeininstellingen geloof ik bepalen welke PHP-versie je wilt.

Uiteraard raad ik de nieuwste aan. Vooral om dat er functies in PHP 5.4 erbij zijn gekomen die in PHP 5.3 missen. En de veiligheid ;-)
Gewijzigd op 13/02/2019 01:23:08 door - Ariën -
 
Jan douma

jan douma

13/02/2019 10:25:20
Quote Anchor link
Heb gevraagd of de shop op php 7.1 kan draaien ?

Toevoeging op 13/02/2019 10:26:24:

Zo ja, dan is er al een veiligere shop ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/02/2019 10:26:58
Quote Anchor link
Dat kan jezelf toch instellen in DirectAdmin? Je hebt immers de keuze uit twee versies.

En waarom zoek je nou opeens een nieuwere shop? Je was er toch mee gestopt?
Gewijzigd op 13/02/2019 10:30:12 door - Ariën -
 
Jan douma

jan douma

13/02/2019 10:31:48
Quote Anchor link
Heb het al ingesteld, maar vraag het nog maar eens aan de webhost
Is er nu al een grotere veiligheid op de shop gekomen of moet er ook nog meer aan de oude code gesleuteld worden voor de veiligheid?

Toevoeging op 13/02/2019 10:33:34:

Zolang de shop draait zijn we er niet mee gestopt hoor.

Toevoeging op 13/02/2019 10:34:11:

Het is een slapende shop geworden :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/02/2019 10:37:08
Quote Anchor link
Dan zul je echt de code moeten doorspitten en (laten) auditten op de security. Of de boel lekker statisch maken.
Gewijzigd op 13/02/2019 10:39:25 door - Ariën -
 
Jan douma

jan douma

13/02/2019 10:37:35
Quote Anchor link
De produkten staan wel op: "Call for Price" en veel produktomschrijvingen zijn onvolledig geworden doordat de links wegvvielen naar andere sites.
Zou mooi zijn als de shop weer helemaal gebruiksklaar is met php 7.1 en alle niet-werkende onderdelen het weer doen.

Toevoeging op 13/02/2019 10:39:55:

Ja, had vroeger een goedkoop adres in de Ukraine voor programmeren, maar bestaat niet meer.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/02/2019 10:46:09
Quote Anchor link
Ik vind het bijzonder dat je dit spul van vele jaren oud blijft onderhouden terwijl de webshop niet meer actief is, zoals je eerder zei. :-P

Het ligt er ook aan hoeveel tijd je erin wilt besteden, voor iets dat niet actief gebruikt wordt. ;-)

Als ik jouw was zou in dit geval een aparte portfolio-site maken met de producten die verkocht zijn. Zo is er voor de bezoekers geen verwarring meer of de webshop nog wel of niet actief is, en etaleer je jouw producten bij wijze van spreke in een vitrinekast in plaats van een winkelstellage.
Gewijzigd op 13/02/2019 10:47:17 door - Ariën -
 
Jan douma

jan douma

13/02/2019 10:47:10
Quote Anchor link
Kan ik niet een testserver maken en zelf de code onderzoeken op veiligheid, want er zijn wel tools voor?

Toevoeging op 13/02/2019 10:52:09:

"Call for price" voor een produkt is een aanwijzing voor een klant wat ie kan doen :)

Toevoeging op 13/02/2019 10:54:46:

Er is een dealerschap met produkten uit Amerika en misschien dat ik deze produkten weer een prijs geef en ze besteld kunnen kunnen worden, maar dan moet de shop 100 % goed werken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/02/2019 10:54:48
Quote Anchor link
Tuurlijk, maar heb je mijn bericht al gelezen?

Ik heb het idee dat je iets nostalgisch in ere wilt houden. Diep respect daarvoor.

Maar op een gegeven moment loop je echt tegen een moment aan dat de code zeer verouderd is, en niet meer aan de eisen voldoet om te kunnen blijven draaien zonder dat je de code grondig op de schop moet gooien. Dan kijk ik bijvoorbeeld naar de oude mysql_*** functies die in PHP7 zijn geschrapt. Maar ook als het oude code is moet je heel goed kijken naar waar er veiligheidslekken zitten.

Hoeveel tijd wil je erin steken?
Ik zou als ik jouw was toch afwegen wat voor jouw het beste is. Maar gezien je weinig ervaring lijkt te hebben is rücksuchtslos een code van tien jaar oud debuggen niet echt een goed idee ;-)

Als je opnieuw een webshop wilt starten zou ik kiezen voor iets nieuws wat up-to-date is: WooCommerce, Magento (best zwaar), OpenCart, Prestashop.
Gewijzigd op 13/02/2019 10:58:43 door - Ariën -
 
Jan douma

jan douma

13/02/2019 11:08:29
Quote Anchor link
Inderdaad ja nostalgie speelt mee..heb weleens een paar keer aangeboden aan mijn broer om een een nieuwe shop te laten maken via de Ukraine toen ..jaren terug..helemaal op maat en goedkoop ,of zelf een nieuwe te maken, maar hij ziet de noodzaak er niet van in.


Toevoeging op 13/02/2019 11:15:00:

Was voor mij een hobbie ding..proberen een webshop te maken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/02/2019 11:22:25
Quote Anchor link
Download dus gewoon een frisse en nieuwe webshop.
 
Jan douma

jan douma

13/02/2019 11:33:36
Quote Anchor link
Zit nog op admin van de shop t ekijken en zie overal nieuwe foutmeldingen..ook bij ideal betalingen
Kans dat er helemaal niet meer betaald kan worden met ideal
Als je dit zo ziet denk ik toch: finito shop..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/02/2019 11:35:44
Quote Anchor link
Daarom gewoon met een nieuwe shop beginnen. Tegenwoordig hebben de meeste shopping-carts zeer veel plugins voor iDeal, AVG, cookie waarschuwingen etc, zodat je niet aan de basis hoeft te sleutelen.
Gewijzigd op 13/02/2019 11:38:19 door - Ariën -
 
Jan douma

jan douma

13/02/2019 11:37:20
Quote Anchor link
Opnieuw een oscommerce shop maken..zie ik niet meer zitten..had gedacht met de errors te fixen dat het weer opgelost zou zijn

Toevoeging op 13/02/2019 11:40:54:

Misschien als tijdverdrijf op een xampp server
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/02/2019 11:41:03
Quote Anchor link
Zie mijn vorige aangepaste reactie.
Ik geef ook grote kans dat de werking van iDeal anders is.

Dus start gewoon opnieuw, of laat het opzetten uitbesteden. Eventueel kan je een vacature aanmaken in het Vacatureforum op deze site.

Gelieve dan wel de criteria door te nemen die in het forum genoemd wordt.

Je moet echt niet meer aan oude code frotten, als je klanten je lief zijn.
Gewijzigd op 13/02/2019 11:44:04 door - Ariën -
 
Jan douma

jan douma

13/02/2019 13:11:53
Quote Anchor link
Bedankt!
Ik laat de shop maar zo, betalingen lukt ook niet meer en de persoon die m gebruikt vind het ook goed zo
Heb geen zin meer om een hele nieuwe shop te gaan maken.

Toevoeging op 14/02/2019 10:14:12:

Ben toch weer begonnen met xampp te installeren en binnen no time had ik oscommerce en wordpress draaiend.
Vroeger zat ik te hannessen met xapp om draaiend te krijgen en lukte dan niet, maar het is nu zo gebruiksvriendelijk gewordende installatie..super.
Oscommerce ..als ik zie hoe die contributies zijn gepresenteerd op de ontwikkelsite..heb ik er geen zin meer in om iets met oscommerce te doen

Ga maar een iets proberen met wordpress woocommerce en hun gratis storefront.. (ingewikkeld die wordpress vergeleken met oscommerce)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/02/2019 10:19:51
Quote Anchor link
Veel succes! :-)
 
Jan douma

jan douma

14/02/2019 10:42:50
Quote Anchor link
Bedankt Arien!
Het eerste probleem dient zich al aan: hoe de themes en wordpress bestanden te downloaden vanaf internet in xampp
Dat is wel zo gemakkelijk weet ik bij een eerdere wordshop die op een server stond

Toevoeging op 14/02/2019 10:50:06:

Opgelost hoor
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.