functie eregi vervallen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Jan douma

jan douma

10/02/2019 13:42:52
Quote Anchor link
Op mijn website server is een nieuwe php versie 5.3 draaiend, maar krijg nu foutmeldingen en de website functioneert niet meer

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/jdouma/domains/zerospec.com/public_html/admin/includes/classes/language.php on line 87

Dit is de code op regel 87
Quote:
if (eregi('^(' . $value . ')(;q=[0-9]\\.[0-9])?$',


Wie kan me hier mee helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:32:09
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

10/02/2019 14:12:50
Quote Anchor link
Moeie kijken wat ik vind als ik die foutmelding intiep

https://www.google.com/search?q=Deprecated%3A+Function+eregi()+is+deprecated

Hier zo'n antwoord met oplossing

https://stackoverflow.com/questions/18509858/deprecated-function-eregi-is-deprecated-in
Gewijzigd op 10/02/2019 14:13:31 door Adoptive Solution
 
Jan douma

jan douma

10/02/2019 14:29:16
Quote Anchor link
Ja, dat heb ik ook gezien en verschillende oplossingen gezien, maar ik kon er niets mee, omdat ik geen expert ben in PHP
Zal eens kijken naar jouw oplossingsblz
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2019 14:58:09
Quote Anchor link
Gebruik preg_match, en zet dan een / om je reguliere expressie.
Gewijzigd op 10/02/2019 14:59:03 door - Ariën -
 
Jan douma

jan douma

10/02/2019 15:09:46
Quote Anchor link
Dit heb ik ervan gemaakt in het voorbeeld staat er nog een ! voor
Quote:
if (preg_match('/^(' . $value . ')(;q=[0-9]\\.[0-9])?$',


Zo te zien op de site is deze foutmelding weg van eregi
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2019 15:11:37
Quote Anchor link
Die ! staat los van je regex.
 
Jan douma

jan douma

10/02/2019 15:13:42
Quote Anchor link
Bedankt!

Bedankt!
Er blijven nog meer foutmeldingen over die verhinderen om de site te zien

Quote:
Deprecated: Function session_is_registered() is deprecated in /home/jdouma/domains/zerospec.com/public_html/admin/includes/functions/sessions.php on line 74

Warning: include(/home/jdouma/domains/zerospec.com/public_html/admin/includes/languages/dutch) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/jdouma/domains/zerospec.com/public_html/admin/includes/application_top.php on line 131

Warning: include(/home/jdouma/domains/zerospec.com/public_html/admin/includes/languages/dutch) [function.include]: failed to open stream: No such device in /home/jdouma/domains/zerospec.com/public_html/admin/includes/application_top.php on line 131

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'includes/languages/dutch/' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/jdouma/domains/zerospec.com/public_html/admin/includes/application_top.php on line 131

Deprecated: Function session_is_registered() is deprecated in /home/jdouma/domains/zerospec.com/public_html/admin/includes/functions/sessions.php on line 74

Deprecated: Function session_is_registered() is deprecated in /home/jdouma/domains/zerospec.com/public_html/admin/includes/functions/sessions.php on line 74


Toevoeging op 10/02/2019 15:15:41:

Zijn er nog maar 2 foutmeldingen zo te zien

Toevoeging op 10/02/2019 15:20:57:

session_is_registered() is deprecated … om deze te corrigeren lijkt lastiger
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2019 15:23:17
Quote Anchor link
Met isset() kijken of $_SESSION['sessienaam'] bestaat.

En wat bestanden bestaan niet die je includeert.
Gewijzigd op 10/02/2019 15:23:59 door - Ariën -
 
Jan douma

jan douma

10/02/2019 15:23:22
Quote Anchor link
If your script uses session_register(), it will not work in environments where the PHP directive register_globals is disabled.

Is dit ook op de server het geval ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2019 15:24:59
Quote Anchor link
Dat bestaat al jaren niet.
Tijd om je script te updaten.

Volgens mij is deze behoorlijk oud!
 
Jan douma

jan douma

10/02/2019 15:30:35
Quote Anchor link
De register_globals zijn ingeschakeld voor PHP 5.3 op de server
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2019 15:31:53
Quote Anchor link
Die versie is al zeer oud.
Welke draai jij volgens phpinfo() ?
register_globals zijn verwijderd sinds php 5.4
Gewijzigd op 10/02/2019 15:34:48 door - Ariën -
 
Jan douma

jan douma

10/02/2019 15:35:24
Quote Anchor link
De shop heb ik in 2003 gemaakt/samengesteld in oscommerce..ja is antiek en er is een andere versie van PHP gekomen...ging al die jaren goed tot een paar weken terug..blijkbaar heeft de webhoster niet meer die oude php versie beschikbaar op de server omdat ie de shop op php 5.3 heeft gezet.

Helaas ontkom er niet aan om te proberen dit te repareren



Toevoeging op 10/02/2019 15:37:33:

Kan op de server ook PHP 5.4/5.5/5.6 en 7.0 t/m 7.3, maar de webhost heeft het op php 5.3 gezet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2019 15:37:43
Quote Anchor link
Ik zou maar overstappen op de nieuwste versie of andere webshopsoftware. Oude webshopsoftware gebruiken is vragen om problemen. Ook op gebied van veiligheid.
Gewijzigd op 10/02/2019 15:38:47 door - Ariën -
 
Jan douma

jan douma

10/02/2019 15:40:25
Quote Anchor link
Zou ik op een andere versie dan 5.3 moeten instellen ..is dat handiger voor de oude code ?

Toevoeging op 10/02/2019 15:42:46:

De shop word niet meer gebruikt voor de verkoop, maar fungeert als reclame bord.
De tijd van grote verkopen voor deze produkten is over, dus overstappen naar een andere websshopsoftware heeft helaas geen zin.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2019 15:44:03
Quote Anchor link
Nee, want nieuwe versies brengen niet alleen nieuwe features, maar ook security fixes. Daarom moet je nooit bij oude versies blijven.
 
Jan douma

jan douma

10/02/2019 15:44:54
Quote Anchor link
Is ook nooit gehackt en betalingen zijn versleuteld ..heb er wel wat mee gedaan tegen spiders en heeft search vriendelijke url

Ik hoop dat ik de shop nog weer draaiend krijg :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2019 15:46:34
Quote Anchor link
Als je er niks actiefs mee doet, waarom maak je het niet statisch in HTML? Het zou jammer zijn als je klantgegevens uit zouden lekken via een jaren oude exploit.
 
Jan douma

jan douma

10/02/2019 15:46:38
Quote Anchor link
Ben met je eens omt upgraden, maar de shop had wat ingebouwde speciale dingen die er ingeprogrammeeerd waren

Toevoeging op 10/02/2019 15:49:00:

Maar de mogelijkheid om wat produkten te bekijken voor mogelijke klanten is wel handig
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2019 15:49:55
Quote Anchor link
Of laat de beveiliging auditten door iemand. Het is jammer als iemand de boel erdoor kan hacken.
 
Jan douma

jan douma

10/02/2019 15:53:30
Quote Anchor link
Klantgegevens waren heel summier
De foutmelding eregi ..is weer te zien

Toevoeging op 10/02/2019 15:55:33:

Opmerkelijk genoeg in 16 jaar nooit gehackt geweest.

Toevoeging op 10/02/2019 15:56:28:

Krijg ik deze site weer draaiend en te zien ?
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.