Functie geeft Null waarde terug

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jop B

Jop B

05/09/2018 20:30:01
Quote Anchor link
Fout gevonden, is opgelost :)
Gewijzigd op 05/09/2018 21:38:56 door Jop B
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:47:26
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/09/2018 21:14:22
Quote Anchor link
Nee, dit is NIET de bedoeling.

Gelieve deze terug te plaatsen.
Het verwijderen van topics en/of berichten geschiedt enkel in overleg met een moderator.

Zie ook je PM met verdere uitleg.
Gewijzigd op 05/09/2018 21:33:18 door - Ariën -
 
Jop B

Jop B

05/09/2018 21:38:39
Quote Anchor link
Het probleem wat ik had was dat ik een NULL waarde terug kreeg uit mijn thumbnail functie.
Het ging mis bij het pad wat naar de afbeelding zou moeten leiden.

Zo word de functie aangeroepen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
create_thumbnail($thumbpath, $name_array, '300', '200');
?>


Deze heb ik in een loop staan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
for($i = 0; $i < count($tmp_name_array); $i++){
    create_thumbnail($thumbpath, $name_array, '300', '200');
}

?>


De variabel word aangemaakt bij het submitten van het formulier.

De oplossing heb ik bereik door het pad naar de afbeelding die geupload zijn te veranderen zoals hieronder

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
for($i = 0; $i < count($tmp_name_array); $i++){
        //controleer of het uploaden naar locatie is geluk
        if(move_uploaded_file($tmp_name_array[$i], "upload/photos/".$name_array[$i])){
            //geef melding succesvol
            create_thumbnail('upload/photos/'.$thumbpath[$i], "upload/thumbnails/".$name_array[$i], '300', '200');
                }
}

?>


Nu word de afbeelding eerst geupload en dan pas de thumbnail functie aangeroepen.
Gewijzigd op 05/09/2018 21:40:01 door Jop B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.