functie global maken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2012 00:44:00
Quote Anchor link
Is het in PHP mogelijk om een functie "global" te maken zodat de functie overal in ieder bestand beschikbaar is, zelfs in classes?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:47:44
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

01/03/2012 01:00:38
Quote Anchor link
Je kunt altijd een global maken. Alleen is dit niet netjes!
Doe dit door middel van het geen wat je nodig hebt mee te sturen naar je methode of naar de construct van de klasse.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2012 01:07:22
Quote Anchor link
Het is een losstaande functie. Daarom moet ie global zijn. Ik wil m juist niet hoeven meegeven aan een class. Maar hoe moet ik die functie dan global maken?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

01/03/2012 08:36:56
Quote Anchor link
werkt het niet door bovenaan je class bestand een include naar de functie bestand te maken?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2012 08:41:20
Quote Anchor link
Dat zal ongetwijfeld werken, maar (nogmaals) ik wil dat de functie OVERAL beschikbaar is (global dus) zonder dat ik bestanden hoef te includen.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/03/2012 08:51:11
Quote Anchor link
static?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

01/03/2012 08:54:52
Quote Anchor link
als je meerdere paginas op 1 pagina hebt (zoals een header etc), en je hebt geen frames, kun je het functie bestand includen op een pagina die altijd aanwezig is, zoals de header. daardoor krijg je het idee van een global, al is dat niet zo. misschien heb je hier iets aan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2012 09:22:02
Quote Anchor link
@Erik: static zou kunnen... en is tot nu toe de enige oplossing die ik ook in gedachte had. Maar ik had dus gehoopt dat je een functie GLOBAL kunt declareren, vergelijkbaar met een globale variabele.

@Jeroen: ik werk met OOP dus dat gaat helaas niet werken.
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

01/03/2012 09:29:42
Quote Anchor link
Je kunt global toch ook gewoon gebruiken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Global $var;
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2012 09:41:29
Quote Anchor link
Tom Swinkels op 01/03/2012 09:29:42:
Je kunt global toch ook gewoon gebruiken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Global $var;

Maar hoe doe je dat dan met een functie?
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/03/2012 09:45:19
Quote Anchor link
Elke functie die buiten de class scope staat is global. Ik zou een static class maken waar die je meuk ingooit ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2012 09:56:19
Quote Anchor link
Kees, precies... maar je kunt dus niet een functie GLOBAL maken zodat ie ook in een class te gebruiken is? (en dan bedoel ik dus niet de static class oplossing)
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/03/2012 09:58:56
Quote Anchor link
Je snapt het niet :p Wat jij beweert hoeft niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function ozzie() {
  echo 'jaaaah!';
}


class kees {
  public function __construct() {
    echo 'Krijg nou wat!';
    ozzie();
  }
}


$kiske = new kees();
?>


Resultaat mag je zelf raden ;) Maar werkt dus gewoon!

Zelfde principe als in JavaScript, alles wat buiten classes staat is global :)
 
Niels K

Niels K

01/03/2012 10:00:18
Quote Anchor link
Hoi Ozzie,

Wat wil je precies met die functie gaan doen? Als je de functie overal wilt gebruiken kan je die toch beter in de library map gooien. (Diversen classjes met static methods)

Ik dacht overigens nog aan iets heel lelijks:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

global $function = function() {}

?>


Zou niet weten of het werkt, maar dat kwam in mij op :-) En let op wat Kees zegt:

Quote:
Elke functie die buiten de class scope staat is global.


Niels
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2012 10:12:56
Quote Anchor link
Godsakkers Kees, dat was precies wat ik wilde hahaha... wat erg!! Soms kan het zo simpel zijn :-)))))))))))))))))))))))))

@Niels: het wordt een functie voor een betere var_dump. Maar da's klote als ik die telkens statisch moet aanroepen als ik even een array of object wil var_dumpen. Dus vandaar dat ik de functie global wil maken. Maar nu dus opgelost :D
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/03/2012 10:25:49
Quote Anchor link
Zend_Debug::dump($var, $depth, $print); haha kon het niet laten!

En wat Wouter zegt, met xdebug kan het ook, als je dan gewoon var_dump gebruikt doet xdebug het mooi en leesbaar maken voor je :)

Ik var_dump sowieso niet veel meer. Meestal als ik er niet uit komt start ik de debugger (met xdebug) en step ik door me code heen :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2012 10:34:53
Quote Anchor link
Ik maak een eigen var_dump functie :)
Gaat helemaal goed komen!
Gewijzigd op 01/03/2012 10:44:04 door Ozzie PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.