Functie om een ​​afbeelding weer te geven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Rahmelow

Jan Rahmelow

08/03/2023 15:42:59
Quote Anchor link
Javascript kan dingen die PHP niet kan. En ik kan geen javascript. Daarom vraag ik hier om hulp:
Ik heb een functie nodig die een afbeelding weergeeft zoals HTML zou doen met de instructie "<img class='full' src='foto.jpg'>".
Hoe moet ik de volgende code completeren om dit te bereiken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<style>
img.full {
  position:   fixed;
  object-fit: contain;
  width:      calc(100% - 80px);
  height:     100%;
  }
</style>

<script>
  function picture($pic)
  {
  }
</script>

<?php
  $file
="foto.jpg";
  echo "<button onclick='picture($file)'>Click</button>";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 09:41:32
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2023 15:46:59
Quote Anchor link
En met welke reden moet dit in PHP?
 
Jan Rahmelow

Jan Rahmelow

08/03/2023 16:06:32
Quote Anchor link
Simpelweg omdat mijn website in PHP is geschreven en - zoals al geschreven - ik geen Javascript kan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2023 16:10:06
Quote Anchor link
In dit geval is PHP geen must. Je kan die echo ook achterwege laten.

Kijk ook eens naar dit:
https://www.w3schools.com/jsref/prop_html_style.asp

https://www.w3schools.com/jsref/prop_html_classname.asp

en de mogelijkheden van de DOM.
Gewijzigd op 08/03/2023 16:11:32 door - Ariën -
 
Jan Rahmelow

Jan Rahmelow

08/03/2023 16:46:27
Quote Anchor link
De links kunnen nuttig zijn voor iemand die bekend is met javascript en al weet wat er in de functie moet staan ??om een ??afbeelding weer te geven. Dus niet voor mij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2023 16:48:01
Quote Anchor link
Het is gelukkig onderdeel van een tutorial. :-)

Dus probeer eens wat, zou ik zeggen. Als je de voorbeelden bekijkt heb je al een gelijksoortig voorbeeld.
Gewijzigd op 08/03/2023 16:53:23 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

08/03/2023 16:54:34
Quote Anchor link
Wellicht is handig om te vertellen wat die functie zou moeten doen.

Dan maar zelf iets bedacht.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script>

function picture(picture) {
    afb = document.getElementById("picture");
    afb.src = picture;
}
</script>

<button onclick='picture("tekening.svg")'>Click</button>

<img id="picture" src="" style="width: 300px; height:300px;" />
Gewijzigd op 08/03/2023 16:55:10 door Adoptive Solution
 
Jan Rahmelow

Jan Rahmelow

08/03/2023 17:33:56
Quote Anchor link
Dat is het! Hartelijk dank.
Maar toch een kleine vraag: Aan het begin verschijnt er een frame. Waarom en hoe kom ik er vanaf?
PS: Ik zal de functie gebruiken in een fotogalerij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2023 17:42:33
Quote Anchor link
Die zie je omdat de afbeelding leeg is aan het begin.
je kan hem onzichtbaar maken:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/visibility
Gewijzigd op 08/03/2023 17:43:15 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

08/03/2023 18:19:58
Quote Anchor link
Gebruik dit. Is een transparante gif van 1*1 pixel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img class='full' id="picture" src="data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAAAAAAAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==" />
 
Ad Fundum

Ad Fundum

08/03/2023 22:22:16
Quote Anchor link
Nee joh, als een afbeelding leeg is gebruik je een CSS selector om het element hidden te maken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<style>img[src=""] { display: none }</style>
<img src="" alt="afbeelding" />
 
Jan Rahmelow

Jan Rahmelow

11/03/2023 14:19:36
Quote Anchor link
Ik heb het probleem met het lege kader opgelost door aan het begin een afbeelding weer te geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<body onload="picture('foto.php')">

Het is me echter niet gelukt om een ??animatie met keyframes toe te voegen aan de style van de foto.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2023 09:52:56
Quote Anchor link
Wat lukt er niet aan? Wat wil je bereiken?
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/03/2023 21:23:18
 
Jan Rahmelow

Jan Rahmelow

30/03/2023 12:09:42
Quote Anchor link
Ik wil een vloeiende fade-in bereiken, zoals met deze style-specificatie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
@keyframes fade-in { from { opacity: 0; } to { opacity: 1; } }
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2023 12:15:28
Quote Anchor link
Hier een voorbeeld:

https://blog.hubspot.com/website/css-fade-in

Zoek naar het kopje "Fade-in Image Transition Using CSS" en daar staat precies wat jij wilt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.