Functie om strings af te korten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart

Bart

27/06/2007 00:09:00
Quote Anchor link
Hallotjes ;
Ik heb eventjes een vraagje :)
Weet iemand of er een funtie bestaat die strings afkort, zo lang als je wilt ?
Zo kun je bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$string
= "Dit is een Hele lange string, die afgekort moet worden";
$shortstring = str_short($string, 10);
echo $shortstring;
?>

en dan kom je
"Dit is een" uit ?


bestaat ie, en zoja, welke is het ?
alvast bedankt; Bart
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:17:14
 
PHP Newbie

PHP Newbie

27/06/2007 00:14:00
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

27/06/2007 02:54:00
Quote Anchor link
Jep, substr($sting,-5) haalt er 5 tekens vanaf, of substr($sting,0,20) begint bij 0, en na 20 tekens "kapt" hij af.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Andries Louw Wolthuizen
 
- -

- -

27/06/2007 08:16:00
Quote Anchor link
Helaas kappen de gegeven functies midden in een woord af. Als je netjes na een woord wilt afkappen, gebruik je deze.
Edit:
Oops, Newb had deze functie al gegeven :$
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.