Functie uit andere php file draaien in een included file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jop B

Jop B

09/02/2018 15:45:06
Quote Anchor link
Beste forumleden,


Het volgende is waar ik tegenaan loop. Momenteel ben ik bezig een Wordpress site op te zetten en wil een bepaalde functie aanroepen die ik gemaakt heb in php.

De situatie is als volgt:

3 files: index.php / head.php / time.php

De index.php file roept de file head.php get_template_part('head'); in de file head.php staan 2 variabelen die ik op het scherm wil krijgen.
Deze 2 variabelen worden gecreëerd in de file time.php.

Misschien is het iets kleins wat ik niet direct opmerk door het zoeken erna haha.

Wat kan er mis zijn waardoor dit niet wil werken?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:42:03
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/02/2018 15:55:57
Quote Anchor link
Ben je de originele bestanden aan het aanpassen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/02/2018 16:02:00
Quote Anchor link
Ik hoop dat niet voor hem. In dat geval raad ik hem aan om een child-theme te maken. ;-)
 
Jop B

Jop B

09/02/2018 16:02:47
Quote Anchor link
Beste Ozzie PHP,


Nee, is een eigen template, zowel als ik de time.php include in de index.php of in de head.php krijg ik niets terug.
De variabelen wil ik d.m.v. de echo functie op het scherm krijgen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/02/2018 16:08:08
Quote Anchor link
Is time.php een onderdeel van WordPress? Volgens mij niet toch?
Is het niet handiger om er zelf een functie van te maken in plaats van zelf PHP-scripts uit te voeren?
Dan kan je het ook eenvoudiger in Wordpress gebruiken, en zit je geen PHP te vlechten door je layout heen.
 
Jop B

Jop B

09/02/2018 16:17:28
Quote Anchor link
Hi Ariën,

Je bedoeld om bijvoorbeeld dit te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php function time(){
$mijn_variabel = "voorbeeld";

echo = $mijn_variabel;
}

?>


En deze dan weer aan te roepen in de head.php pagina met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php time(); ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/02/2018 16:36:12
Quote Anchor link
Ja, maar dan dat je wel in de functions.php van je WordPress theme werkt.
Lees ook dit: https://developer.wordpress.org/themes/basics/theme-functions/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/02/2018 16:37:08
Quote Anchor link
time() is een reeds bestaande PHP-functie, dus dat gaat niet werken.

Mogelijke oorzaak is de "scope" (het geldigheidsgebied) van variabelen, maar dat is koffiedik kijken.

Hoe luiden de relevante functies?
Hoe roep je deze aan?
Waaruit blijkt dat het niet werkt?
Wat zou er moeten gebeuren?

Maar los van dit alles... Dit is weer zo'n debug-vraagstuk. Er gaat iets mis en je weet niet waarom. WordPress heeft ongetwijfeld tools om inzichtelijk te maken wat er misgaat? Een debug-modus? Errorlogs? Traces? Heb je daar al naar gezocht?

"Het probleem" is dus hier (wederom) niet "het probleem" zogezeid :p.
Gewijzigd op 09/02/2018 16:38:11 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/02/2018 16:47:19
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 09/02/2018 16:37:08:
time() is een reeds bestaande PHP-functie, dus dat gaat niet werken.

Dat wat Thomas zegt. En zorg dan ook voor duidelijke functienamen. Los van het feit dat time() al binnen PHP bestaat, zegt het niks over wat het doet. Alleen dat het 'iets' met tijd doet. Haalt het de tijd op, past het de tijd aan?

Dan zou ik dus liever de naam geven: get_time().

Maar op zich heeft WordPress zelf al mogelijkheden om met de tijd te spelen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.