functie uitvoeren na een input veld in een formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer / Innovatieve software / Virtual Re

Functieomschrijving Als .Net developer werken aan innovatieve software waar onder andere gebruik gemaakt wordt van Virtual Reality? Bijdragen aan een organisatie waar je uitgedaagd wordt om continu verbeteringen en ontwikkelpunten te ontdekken en door te voeren? Werken in de omgeving Putten? Reageer dan nu voor meer informatie! Het pro-actief aandragen van verbeteringen voor de bestaande applicatie; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Doorvoeren van aanpassingen en wijzigingen; Verantwoordelijk voor koppelingen met andere systemen; Op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen. Functie-eisen Hbo werk- en denkniveau; Een afgeronde IT gerelateerde opleiding; Minimaal 1 jaar professionele ervaring als developer; Aantoonbare kennis van C#; Initiatiefrijke

Bekijk vacature »

Ervaren senior C# developer in Arnhem gezocht

Organisatie Voor een van mijn businesspartners uit de omgeving van Arnhem ben ik op zoek naar een ervaren senior C# ASP.NET developer. Deze organisatie maakt complexe software producten voor bepaalde bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan beslisregelsystemen, klachtenmanagementsystemen, digitale formulieren of een combinatie hiervan in één portaal. De software wordt specifiek op elke klant zijn wens aangepast. Bij de klanten moet je denken aan enerzijds provincies, gemeenten en overheidsinstanties en anderzijds aan banken, hypotheekverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Binnen het bedrijf, van circa zestig man groot, heerst een informele sfeer. Collegialiteit staat er hoog in het vaandel, wat je terugziet in de wekelijkse vrijdagmiddagborrel

Bekijk vacature »

John Brat

John Brat

08/02/2019 19:52:57
Quote Anchor link
Hoi,
ik heb een functie om te kijken of een bepaald artikelnummer al bestaat in mijn database
ik heb een formulier met één veld.

<form method etc>
<input
type = "text"
name = "art_code"
maxlength="5
id = "art_code"
onchange = this.form.submit();">
'.$this->checkArtcode($art).'
</form>

Nu wil ik dus dat bij het verlaten van het inputveld de functie checkArtcode($art) word uitgevoerd.
maar ik kom er maar niet uit hoe ik dit het beste kan doen.
iemand een tip?
bvd
 
PHP hulp

PHP hulp

17/08/2019 13:48:24
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

08/02/2019 20:34:03
Quote Anchor link
AJAX (niet de voetbalclub)!

Bovenstaande zit al aan de client-kant. Dan kun je dus niks meer met PHP doen (dat is op de server). Wel met javascript. Vanuit de javascript kun je een asynchrone (de A uit AJAX) call naar de server doen om weer een stukje PHP uit te voeren. Deze geeft vervolgens weer aan de javascript terug of de controle wel/niet is geslaagd.

Maar nogmaals: begin bij je inlezen van AJAX (asynchronous javascript). Kleine tip: skip de X van XML maar maak daar gewoon JSON van (of als je heel simpel wilt doen gewoon een enkel stukje tekst, bijvoorbeeld "" = OK, anders is het een foutmelding - maar met JSON kun je in de toekomst heel eenvoudig uitbreiden).
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.