functie van een andere class aanroepen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wesley Overdijk

wesley Overdijk

29/01/2010 18:44:00
Quote Anchor link
ik heb dus een vraag... lol

ik heb een class, deck. en ik heb een class poker.
maar ik heb in class deck, functies die ik ook wil kunnen gebruiken als class poker word aangeroepen.

class deck word IN class poker geinclude. in het script doe je dan:

include("modules/class_deck.php");
$poker = new poker();

in poker() zit class deck al. maar hoe roep ik die functies aan in mijn script.
moet ik dan voor al die functies, een doorverwijzing maken in class poker()?

hoe te doen :P

bedankt :$
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:57:51
 
Wesley de groot

wesley de groot

29/01/2010 18:50:00
Quote Anchor link
in je functie bv
$p=new poker();
$p->functie();

of extend maar daar werk ik nooit mee php.net/class
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

29/01/2010 18:59:00
Quote Anchor link
Je een bestaande class ook meegeven bij het maken van een nieuwe class?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
class A {

    public function A1 {
        
        //
    }    
}

class B {
    
    private $_A;
    
    public function __construct($A) {
        
        $this->_A = $A;
    }

    
    public function B1 {
        
        $this->_A->A1();
    }
}


$classA = new A;
$classB = new B($classA);
?>
 
Cees St

Cees St

29/01/2010 19:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
class A {

    public static function A1 {
        
        //
    }    
}

class B {
    
  
    public function __construct() {
        
    }

    
    public function B1 {
        
        A::A1();
    }
}


$classB = new B();
$classB->B1();//Calls functie A1 van class A
?>
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

29/01/2010 22:09:00
Quote Anchor link
is dat wel net dan? want wat ik hoorde is dat het netjes is om meerdere files te hebben voor verschillende classes, maar dan wil ik het gebruiken van andere classes ook netjes houden. de meeste functies in de class deck, wil ik in class poker ook gewoon gebruiken, maar ook als ik poker aanroep, wil ik de functies van class deck gebruiken. extends doet dit, alleen weet ik niet of dit de nette manier is. ik wil het wel goed doen
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

29/01/2010 22:24:00
Quote Anchor link
Dat wat kees zegt lijkt me beter.
het is geen juiste OOP als je alles gewoon extend.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

31/01/2010 21:09:00
Quote Anchor link
oke... Dan zal ik het zo doen. een beetje een omweg mja. Dan snap ik niet wrm je voor alles een aparte class moet hebben. of is class poker dan een soort, custom class? waarmee ik alle andere classes bijeen bind?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.