Functie werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan iemand

Stefan iemand

31/07/2011 11:59:40
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb dus het probleem dat mijn functie niet wilt werken, ik heb een functie gemaakt, genaamd bericht, die staat op functies.php, die included is in config.php, die dan weer included is op mijn pagina.

Dit is de functie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function bericht($bericht, $titel, $verzender, $ontvanger)
{
  $gebruiker = mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE gebruikersnaam='".mysql_real_escape_string($ontvanger)."'");
  if(mysql_num_rows($gebruiker) == 1) {
 $berichtquery = mysql_query("INSERT INTO pm(ID, titel, ontvanger, verzender, bericht, datum, gelezen) VALUES ('', '".mysql_real_escape_string($titel)."', '".mysql_real_escape_string($ontvanger)."', '".mysql_real_escape_string($verzender)."', '".mysql_real_escape_string($bericht)."', 'NOW()', ''");
  } else {
    echo 'Deze gebruiker bestaat niet!';
  }
}


En dit staat op de pagina waarop ik het wilde testen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
include("../config.php");
include("../checklogin.php");


bericht("Welkom", "Welkom", "Niemand", "Stefan");
echo 'Bericht verstuurd!';
?>


Het probleem is dus, dat dit bericht niet in de database terecht komt.
Kan iemand me helpen aub?
Bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:07:22
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/07/2011 12:12:49
Quote Anchor link
Dus wat is de foutmelding?
Zorg dus voor goede foutafhandeling.
 
Stefan iemand

Stefan iemand

31/07/2011 12:33:16
Quote Anchor link
er is geen foutmelding..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2011 12:39:15
Quote Anchor link
En als je goede foutafhandeling toevoegd?
 
Stefan iemand

Stefan iemand

31/07/2011 12:43:14
Quote Anchor link
Wat bedoel je precies?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2011 12:47:59
 
Stefan iemand

Stefan iemand

31/07/2011 12:56:30
Quote Anchor link
Fout gevonden :)
Gewijzigd op 31/07/2011 12:57:13 door Stefan iemand
 
Eric Wagener

Eric Wagener

31/07/2011 12:59:12
Quote Anchor link
NOW() moet sowieso zonder quotes, maar een juiste afhandeling van de foutmeldingen is inderdaad belangrijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.