Functies met optionele variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Task b

task b

30/07/2010 14:57:50
Quote Anchor link
Hallo een korte vraag:

Ik heb een functie zoals deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function doeIets($waarde1, $waarde2, $waarde3, $waarde4)
{

//voer iets uit
}
?>


Wat ik nu eigenlijk wil van deze functie is dat hij ook werkt als ik maar 2 variabelen meegeef (dus $waarde1 en $waarde2). Mochten de variabelen $waarde3 en $waarde4 niet zijn meegegeven dan haalt hij deze waardes ergens anders vandaan.

Als ik nu uitvoer doIets("15","20"); Dan krijg ik dus een foutmelding van missing arguments (wat ook logisch is). maar MOET ik nou echt 2 aparte functies maken om dit werkent te krijgen? Dus 1 met $waarde1 t/m 4 en nog een functie die maar 2 variabelen nodig heeft? Of kan het ook anders met een geheime PHP functie die ik nie ken :P?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:25:49
 

30/07/2010 15:02:08
Quote Anchor link
Zie php.net functions.arguments.
 
- Mark -

- Mark -

30/07/2010 15:04:28
Quote Anchor link
Je kunt ze een default waarde meegeven, Je moet er wel rekening mee houden dat je waarde 3 niet vergeet als je bijvoorbeeld waarde 1 2 en 4 mee wilt voeren aan de functie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

    function doeIets($waarde1, $waarde2, $waarde3 = 'default', $waarde4 = 'default')
    {

        //voer iets uit.
    }

?>
 
Task b

task b

30/07/2010 15:07:35
Quote Anchor link
Ah ok zat het net dus te lezen op de link die werd meegegeven :)

dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function doeIets($waarde1, $waarde2, $waarde3 ="", $waarde4="")
{

//voer iets uit
}
?>


en dan kan ik in de functie gewoon snel een check maken of waarde 3 en 4 zijn meegegeven.

bedankt.
 
Hipska BE

Hipska BE

30/07/2010 15:10:46
Quote Anchor link
je kan ook werken met func_get_arguments
 
John D

John D

30/07/2010 15:12:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
doeIets($waarde1, $waarde2, NULL, NULL)
?>
Gewijzigd op 30/07/2010 15:13:20 door John D
 
Task b

task b

30/07/2010 15:13:08
Quote Anchor link
Ah ok zat het net dus te lezen op de link die werd meegegeven :)

dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function doeIets($waarde1, $waarde2, $waarde3 ="", $waarde4="")
{

//voer iets uit
}
?>


en dan kan ik in de functie gewoon snel een check maken of waarde 3 en 4 zijn meegegeven.

bedankt.
 
- Mark -

- Mark -

30/07/2010 15:15:43
Quote Anchor link
Ik voer de functie meestal met een array als een functie veel parameters heeft. Dan hoef ik ook niet op de volgorde te letten waarin ze staan. Al komt dit bijna nooit voor.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

    #| De lijst met parameters voor de functie doeIets().
    
        $parameters = array('naam' => 'Pietje', 'leeftijd' => 67);

    
    #| De functie doeIets().
    
        function doeIets($parameters)
        {

            //voer iets uit.
        }

?>
 

30/07/2010 15:15:49
Quote Anchor link
Waarvoor herhaal je jezelf?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.