functies: rename, copy en mkdir

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ray B

Ray B

10/10/2007 16:11:00
Quote Anchor link
hallo ik had een leuk scriptje gemaakt om via een invoer veld wat mappen automatisch te hernoemen, meteen een nieuwe map aan te maken en een nieuw txt bestand in de nieuwe map te zetten.

Dit werkt te allemaal op mijn eigen server alleen online niet meer :S

Ik heb gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
rename ("mappen/1/","mappen/2/");

mkdir ("mappen/1/", 0777);

if (!copy($file, $newfile)) {
    echo "fout bij kopieren van bestand: $file...\n";

?>


Weet iemand misschien een andere mannier om dit te doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 12:12:30
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/10/2007 16:14:00
Quote Anchor link
Waar komen bij jou $file en $newfile vandaan? Zijn dat postgegevens?

gebruik dan $_POST['file'] en $_POST['newfile']. Echter moet je er bij user input altijd rekening mee houden dat er verkeerde dingen ingevuld kunnen worden, dus zal je ook controle in moeten bouwen.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

10/10/2007 16:45:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk draait je online host op safe-mode.
 
Ray B

Ray B

12/10/2007 09:22:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reactie! :)

file en newfile krijg ik via een post van een html formulier, ik gebruik op deze server vaker variabelen zonder $_POST['']; te gebruiken, register Globals staat op deze server ook gewoon nog aan.

Als mijn host op safe-mode staat is er dan nog een mannier om dit te omzeilen?
 
Jelmer -

Jelmer -

12/10/2007 09:49:00
Quote Anchor link
Via de FTP functies van PHP kan je de map hernoemen & een nieuwe aanmaken, althans, als die functies niet ook uitgeschakeld zijn.
 
Ray B

Ray B

13/10/2007 11:15:00
Quote Anchor link
Dankjewel, dan ga ik eerst is even kijken of ftp aanstaat en het wat verder uitzoeken :).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.