function corr_naam(){

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Takke

takke

02/01/2008 17:28:00
Quote Anchor link
Beste php'ers....

ik ben bezig met een stukje zelf te schrijven en mijn 2 vragen hierover zijn dit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

// waarden uit velden halen

$name = $_POST["naam"];
$lname = $_POST["achternaam"];
$adres = $_POST["adres"];
$place = $_POST["plaats"];
$telepf = $_POST["telefoon"];
$message = $_POST["bericht"];
$verzendknop = $_POST["submit"];

// functies
 
function corr_naam($str){
return(ereg("^[A-Za-z.-]{1,}$",$str));
}

function
corr_lname($str){
return(ereg("^[A-Za-z]{1,}$",$str));
}
// enzovoorts

// foumeldingen


$foutmelding[1] = "Sorry de naam die u heeft ingevoerd is niet correct";
$foutmelding[2] = "Sorry u heeft hier niets ingevuld bla bla bla";
?>


als ik nu de waarden ga controleren kan ik dan inplaats van
function corr_naam($str // hier de variabele van $name in gebruiken. zodat de waarde van $_POST[] gelijk wordt gecontroleerd in de
functie corr_naam(){

en kan ik bijvoorbeeld dan als retourwaarde dit gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

if($verzendknop == "verzenden" && !corr_naam){
return $foutmelding[1];
}


?>


daarna waarde return $foutmelding[1] ophalen en plaatsne boven formulier.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:40:21
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/01/2008 17:36:00
Quote Anchor link
Ik snap niet wat je bedoelt, maar je kunt die functie toch gewoon zo gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(cor_naam($naam))
{

    // Naam is geldig
}
else
{
    // Naam is ongeldig
}
?>

Verder is dit niet echt nuttig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$name
= $_POST["naam"];
$lname = $_POST["achternaam"];
$adres = $_POST["adres"];
$place = $_POST["plaats"];
$telepf = $_POST["telefoon"];
$message = $_POST["bericht"];
$verzendknop = $_POST["submit"];
?>

Dit is het nutteloos kopieren van variabelen waar je helemaal niets aan hebt. Gebruik gewoon de $_POST variabele...
 
Takke

takke

02/01/2008 17:44:00
Quote Anchor link
nou ja ik kreeg vorige keer het advies alle variabelen via de $_POST[] op te halen en een $naam te geven..

Zodoende...
 
Takke

takke

02/01/2008 17:46:00
Quote Anchor link
die $naam kun je dan gebruiken in je functie...

anders kan het zijn dat de server het niet herkent omdat er geen global variabelen zijn gebruikt
 
Frank -

Frank -

02/01/2008 17:48:00
Quote Anchor link
endy schreef op 02.01.2008 17:46:
die $naam kun je dan gebruiken in je functie...

anders kan het zijn dat de server het niet herkent omdat er geen global variabelen zijn gebruikt
$naam in je script is niet de $naam in je functie. $_POST['naam'] kun je prima als input voor een functie geven, daar heb je echt geen kopie voor nodig.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/01/2008 17:49:00
Quote Anchor link
Quote:
nou ja ik kreeg vorige keer het advies alle variabelen via de $_POST[] op te halen en een $naam te geven..

Dat is echt de grootste onzin, dat mag je diegene dan wel even vertellen. Inderdaad moet je eerst controleren of de post variabelen wel bestaan en of er wel iets gepost is, maar dat doe je zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Werken met $_POST variabelen
}
?>

Nutteloos kopieren van variabelen mag je vergeten, dat slaat echt nergens op. Van $_POST['naam'] weet je namelijk altijd dat het rauwe input is, en dat die inhoud dus nog niet beveiligd is en je ermee moet opassen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Takke

takke

02/01/2008 17:53:00
Quote Anchor link
Ik weet ik ben achtergebleven gebied,

maar waarom gebruiken

function corr_naam($str//ze dan hier ,$str, inplaats van je $_POST[] waarde){
return(ereg("^[A-Za-z.-]{1,}$",$str));
}

Ik ga nog maar even leren denk ik...


Geeft we blijven volhouden..


Gelukkig nieuwjaar nog aan iedereen.....
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/01/2008 17:54:00
Quote Anchor link
Die $str is de parameter van de functie, dat is nou eenmaal de manier waarop je een functie declareert. Die parameter $str kun je vervolgens in je functie gebruiken...

ps. Ik heb net een mooi stuk over dit onderwerp geschreven. Daar kun je zien hoe die functies precies werken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Takke

takke

02/01/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 02.01.2008 17:49:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Werken met $_POST variabelen
}
?>

...


Dit moet ik nog maar even op gaan zoeken denk ik ....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.