Function overloading

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Task b

task b

07/07/2010 14:35:17
Quote Anchor link
Korte vraag. Ik lees dat overloaden in PHP een andere betekenis heeft dan overloaden in java. Maar is het wel mogelijk?

voorbeeld

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

doeiets("hallo");

function
doeiets()
{

//voer iets uit
}

function
doeiets($waarde)
{

//voer iets uit
}

function
doeiets($waarde1, $variabele)
{

//voer iets uit
}

?>


Als je dit in java maakt dan wordt automatisch de juiste functie gepakt (afhankelijk van hoeveel parameters er worden gegeven) maar in PHP krijg ik een error als ik zoiets maak. Is er misschien een keyword wat voor function moet worden geplakt om dit gedaan te krijgen of zoiets? Heb al op internet gezocht maar kan niet zo heel veel vinden.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 03:10:14
 

07/07/2010 14:42:55
Quote Anchor link
Nee, niet op deze manier, alleen met met een variabele argumenten lijst. Zie daarvoor: functions.arguments.
Is het niet handiger / beter om dit in classes te gieten?
 
Task b

task b

07/07/2010 14:53:28
Quote Anchor link
Ja het gaat ook in classes maar het was maar een voorbeeld :). bedankt in ieder geval.
Gewijzigd op 07/07/2010 14:54:59 door task b
 
- SanThe -

- SanThe -

07/07/2010 15:06:57
Quote Anchor link
De naam van een function moet uniek zijn.
Dus dat van jou gaat niet werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.