Function Unset

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- -

- -

20/11/2007 15:59:00
Quote Anchor link
Ik heb even een vraagje; Stel ik wil een functie maken die een reeks variabelen unset:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function unset($array) { // input is een array variabelen
    reset($array);
    foreach ($array as $var) {
        unset($var);
        }
    }

?>

zoiets als dit dus. Alleen... dit zal nooit werken.
Is er een manier waarop ik dit wel kan maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:01:28
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

20/11/2007 16:01:00
Quote Anchor link
Edit:
Frank (zie hieronder) heeft gelijk, daardoor is mijn code overbodig... :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Elwin - Fratsloos
 
Frank -

Frank -

20/11/2007 16:02:00
Quote Anchor link
Je kunt de array toch in 1x usetten? unset() is een bestaande functie, ga daar geen alias voor bedenken, dat levert niks op. Behalve bugs...
 
- -

- -

20/11/2007 16:07:00
Quote Anchor link
Waar het om gaat is het volgende: Stel ik moet een aantal varibalen unsetten, dan kan ik elke keer unset($variabele); typen,. Of ik maak een functie die dat doet, bespaard een hoop typwerk en minimaliseerd de grootte van het php script.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/11/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Je wilt dus meerdere variabelen unsetten door een array met namen van variabelen door te geven aan een functie.

Als je iets verder gekeken had bij de unset() functie op php.net, had je daar gewoon een voorbeeld zien staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
function unset_from_array($aVars)
{

    foreach($aVars as $sVarname)
    {

        unset($GLOBALS[$sVarname]);
    }
}


$foo = 'foo';
$bar = 'bar';

$aUnset = array('foo', 'bar');
unset_from_array($aUnset);

echo $foo;
echo $bar;
?>
 
Jelmer -

Jelmer -

20/11/2007 16:27:00
Quote Anchor link
Zoals je al ziet in Blache's functie is unset() gebonden aan de scope van de variabelen. Als je unset_from_array binnen een functie zou gebruiken, zou hij niet werken zoals je verwacht.

Daarbij, je kan ook gewoon unset($foo, $bar) aanroepen.

Ik vraag me dan ook af hoeveel variabelen je wilt unsetten, en waarom? In al die scripts die ik tot nu toe heb gemaakt heb ik unset maar mondjesmaat hoeven gebruiken, en zeker niet met veel variabelen tegelijk.
 
Mark L

Mark L

20/11/2007 16:42:00
Quote Anchor link
Ik begrijp het probleem niet, maar dit werkt ook, toch:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$foo
= 'foo';
$bar = 'bar';

unset($foo, $bar); // Zo kan je oneindig doorgaan...
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.