function vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris

Chris

11/07/2007 10:42:00
Quote Anchor link
Hallo PHPhulp leden!

Ik heb een vraag. Ik heb een functie gemaakt, waardoor leden een gekleurde naam krijgen (afhankelijk van de status) en ook gelijk naar het profiel gaan als ze op die naam klikken.

Nu vraag ik mij of of deze goed is gemaakt. Ik kan het zelf nog niet testen, omdat ik nog maar kleine dingen van mijn website klaar heb. Zouden jullie willen kijken of de opbouw in ieder geval klopt? Mijn dank is groot.

De functie :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
function frontname($id,$status,$username) {
    if($status == "Beheerder") {
        $user = "<a href=\"http://website-even-weggehaald/profile.php?id=".$id." class=\"readmore\"><font color=\"green\"><b>".$username."</b></font></a>";
    }
elseif($status == "Moderator") {
        $user = "<a href=\"http://website-even-weggehaald/profile.php?id=".$id." class=\"readmore\"><font color=\"green\">".$username."</font></a>";
    }
elseif($status == "LiteModerator") {
        $user = "<a href=\"http://website-even-weggehaald/profile.php?id=".$id." class=\"readmore\"><font color=\"lime\">".$username."</font></a>";
    }
elseif($status == "EreLid") {
        $user = "<a href=\"http://website-even-weggehaald/profile.php?id=".$id." class=\"readmore\"><font color=\"blue\">".$username."</font></a>";
    }
elseif($status == "Verbannen") {
        $user = "<a href=\"http://website-even-weggehaald/profile.php?id=".$id." class=\"readmore\"><font color=\"red\"><s>".$username."</s></font></a>";
    }
elseif($status == "Lid") {
        $user = "<a href=\"http://website-even-weggehaald/profile.php?id=".$id." class=\"readmore\"><font color=\"black\">".$username."</font></a>";
    }
else {
        $user = "<a href=\"http://website-even-weggehaald/profile.php?id=".$id." class=\"readmore\"><font color=\"black\">".$username."</font></a>";
    }

    
    return $user;
}

?>


Met vriendelijke groet,
Chris
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Chris
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:25:36
 
Web Smile

Web Smile

11/07/2007 10:47:00
Quote Anchor link
ik zie op het eerste gezicht geen problemen..
 
Vdleije .

vdleije .

11/07/2007 10:50:00
Quote Anchor link
Neej, hij ziet er gelikt uit ! xD
 
- wes  -

- wes -

11/07/2007 10:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
function frontname($status)
{

    switch($status)
    {
        case
'Beheerder':
            $color = 'green';
            break;
        case
'Moderator':
            $color = 'green';
            break;
        case
'LiteModerator':
            $color = 'lime';
            break;
        case
'EreLid':
            $color = 'blue';
            break;
        case
'Verbannen':
            $color = 'red';
            break;
        case
'Lid':
            $color = 'black';
            break;
        default:

            $color = 'black';
            break;
    }

    
    return $color;
}

?>


Het enige wat veranderd is je kleur, zet daarom gewoon de link voluit met die vars, en gebruik de function hierboven om de kleur te bepalen.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

11/07/2007 10:57:00
Quote Anchor link
Begin eens met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
er omheen te zetten

Vervolgens heb ik een hint voor je :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php switch() ?>


Vervolgens zet je bovenaan je scrip:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php error_reporting(E_ALL) ?>


En als je er dan nog niet uit komt post je de E_ALL melding met de nieuwe code en dan kijk ik wat ik voor je kan betekenen

ok :)?

Groetjes ,
Jacco
 
Chris

Chris

11/07/2007 11:13:00
Quote Anchor link
@wes en jacco -> Heb mijn post aangepast,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
neergezet.

Jullie hebben het nu allebij over een switch() , en in wes's post zie ik een voorbeeld. Met switch, cases en breaks werk ik (nog) niet, omdat ik dat nog niet ken. Omdat de functie zoals ik die nu heb gemaakt naar mijn idee klaar is (omdat hij door 3 dingen in te voeren, een link maakt, en dus klaar bent) laat ik deze zo.

@jacco -> Ik kan hem nog niet testen, omdat mijn website op dit moment in verschillende stukjes ligt :P
 
- wes  -

- wes -

11/07/2007 11:19:00
Quote Anchor link
Chris,

lees mijn post door en gebruik die function. Die werkt, tis simpeler, korter, duidelijker en de juiste manier
 
- SanThe -

- SanThe -

11/07/2007 11:28:00
Quote Anchor link
Ik heb ook nog even een variant gemaakt. Gewoon om eens te bekijken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function frontname($id,$status,$username)
{

    $color = array("Beheerder" => "green",
                        "Moderator" => "green",
                        "LiteModerator" => "lime",
                        "EreLid" => "blue",
                        "Verbannen" => "red",
                        "Lid" => "black",
                        "Anders" => "black");
    if(!in_array($status, array_keys($color)))
    {

        $status = "Anders";
    }

    return '<a href="http://website-even-weggehaald/profile.php?id=' . $id . '" class="readmore"><font color="' . $color[$status] . '">' . $username . '</font></a>';
}
    
?>
 
Chris

Chris

11/07/2007 11:47:00
Quote Anchor link
@SanThe -> Hartstikke bedankt voor jouw variant. Deze ga ik gebruiken. Kortste en overzichtelijkst!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.