[function]Hoe kan ik dit laten werken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

DDragonz

DDragonz

14/05/2007 23:35:00
Quote Anchor link
Hallow

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

function testfunction($eenvariable)
{

  echo "Eens kijken of de variable is gegevent: $eenvariable";
}

$waarde = "Hij werkt!";
$functionnaam = "testfunction";

//Ik wil de function op deze manier oproepen:
$functionnaam($waarde);
//$functionaam=testfunction en $waarde="Hij werkt!"
// Dus samen zou die zijn: testfunction("Hij werkt!")

?>


Ik heb dit nodig voor een script waar de function namen in een array staan en de waarde een _POST is. Weet iemand hoe ik dit kan krijgen? Soms werkt het als ik { en } gebruikt, maar nu niet.
Grtz DDragonz
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 08:05:03
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/05/2007 23:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
//Ik wil de function op deze manier oproepen:
eval($functionnaam($waarde));
?>


is maar een wilde gok
 
DDragonz

DDragonz

14/05/2007 23:40:00
Quote Anchor link
edit1:
Huh, ik zie dat deze test het wel doet. Maar in mijn script doet ie het niet (binnen een class).

edit2:
Heb het al? Echt raar ik deed dit van te voren ook nog en toen deed hij het niet. (Meschien moet ik toch maar gaan slapen :P)
$a = $this->fieldvali;
$b = $this->$fieldname;
$a($b);

edit3:
Dit gaat niet:
$this->fieldvali($this->fieldname);
Dan krijg ik de error:

Fatal error: Call to undefined method textareafield::fieldvali() in H:\prog\Webserver\root\formbuilder\fields\class.textareafield.php on line 33

(Ben bezig met een class die (valid)xhtml forms maakt. Zo iets bestaat al maar ik werk liever met mijn eigen scripts :P. Dan snap ik het hele code :))

Maar die functie eval() ken ik niet even kijken wat dat dan is... :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
- SanThe -

- SanThe -

14/05/2007 23:44:00
Quote Anchor link
Zomaar een gok. Ik kan hier nu niets testen. Denk eigenlijk dat het niet gaat.

eval($functionnaam($waarde));

Edit: Ik was weer eens te laat. En ik heb echo verwijderd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
DDragonz

DDragonz

14/05/2007 23:57:00
Quote Anchor link
Aah, dit kan wel eens van toepassing komen:
eval — Evaluate a string as PHP code
mixed eval ( string $code_str )
 
Hipska BE

Hipska BE

15/05/2007 09:06:00
Quote Anchor link
in php kan je gewoon die functie zo aanroepen: $functionnaam($waarde);

als hij niet werkt in je klasse kan dit zijn omdat je in je klasse geen toegang hebt tot $functionnaam (echo die eens om te controleren)
 
Jelmer -

Jelmer -

15/05/2007 09:32:00
Quote Anchor link
En anders zijn er altijd nog call_user_func en call_user_func_array. Als je die naar een method uit een klasse wil laten aanroepen geef je als eerste parameter een array met als 0de entry het object en als 1e entry de functienaam (string) mee.
 
Crispijn -

Crispijn -

15/05/2007 10:42:00
Quote Anchor link
waarom een echo in een functie en geen return?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

function testfunction($eenvariable)
{

  return "Eens kijken of de variable is gegevent: $eenvariable";
}

$waarde = "Hij werkt!";
$functionnaam = "testfunction";

//Ik wil de function op deze manier oproepen:
echo functionnaam($waarde);
//$functionaam=testfunction en $waarde="Hij werkt!"
// Dus samen zou die zijn: testfunction("Hij werkt!")

?>
 
Peter Somhorst

Peter Somhorst

15/05/2007 12:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php eval("$functionnaam('$waarde')"); ?>
zal mijnsinziens moeten werken.

@Crispijn:
waarom een return, en geen echo? Nu moet je bij het aanroepen van je functie ook nog eens de return echo'en. Bovendien: mocht je meerdere dingen willen echo'en werkt dit natuurlijk niet.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

15/05/2007 12:37:00
Quote Anchor link
Waarom altijd die discussie over echo of return, hangt toch totaal van bedoeing van functie af. Ik gebruik eigenlijk standaard return, en als ik meerdere dingen wil returnen zet ik het gewoon eerst in een var, en return daarna de var.
Oftewel: Lekker boeiend hoe anderen het doen :)
 
Crispijn -

Crispijn -

15/05/2007 12:39:00
Quote Anchor link
@WillemJan: Oke, mee eens ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.