fwrite, fopen, etc.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »
Emplode dd

emplode dd

05/02/2011 15:49:02
Quote Anchor link
Wederom terug gekeerd voor advies!
Nou, ik probeer dus een gebruikers.txt te maken, of ook maar gewoon een textfile met iets erin. En volgens mijn boek zou het zo moeten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php

$bestand
=fopen("gebruikers.txt", "w");

if(!$bestand) {
echo("kon geen bestand openen!");
}


fwrite($bestand, $outputtekst, $lengte);

$outputtekst =
$_POST["user"] . "\n" . $_POST["achternaam"];

fclose($bestand);

if(fclose($bestand))
{

    echo("Account is aangemaakt");
}

else{
    echo ("Kon bestand niet afsluiten");
}

?>

    <HTML>
    <form name="getallen"  action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
    <input type="text" name="user">
    <input type="text" name="achternaam">
    <input type="submit" value="Gaan!">

    </html>

Wat naar mijn weten voor geen donder klopt, zoals als vrijwel alles in het boek, ;p.

Maar goed, naar wat onderzoek op het onderwerp, kwam ik een voorbeeld script tegen, die het zelfde zou moeten doen.
Deze ziet er echter zo uit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$myFile
= "testFile.txt";
$fh = fopen($myFile, 'w') or die("can't open file");
$stringData = "Bobby Bopper\n";
fwrite($fh, $stringData);
$stringData = "Tracy Tanner\n";
fwrite($fh, $stringData);
fclose($fh);
?>

Maar, als ik dat run zegt hij "can't open file", maar vanuit mijn begrip zou hij hier toch, als de file niet aanwezig is, maak fopen er een aan, en vervolgens zou dan een file op mijn computer staan met de $stringdata. Maar ik krijg nergens een reactie uit.

Ik zou graag experimenteren met deze functie, maar het begin loopt al fout.
Iemand toevallig wat advies en/of zeggen wat ik fout doe?

Dit forum is momenteel namelijk mijn grootste bron van informatie, :)
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 12:23:23
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

05/02/2011 16:06:07
Quote Anchor link
Dit is zeer waarschijnlijk een rechten issue. PHP heeft standaard niet de rechten om zomaar bestanden te schrijven. Kijk eens naar de rechten die je hebt in die map waar je scrijft. Als dit niet 0777 is, mag je niet schrijven en weigert fopen() dienst.

Dit kun je eventueel oplossen door erboven iets neer te zetten als:

chmod(".", 0777);

Dit is een mask op je directory zodat je ook kan lezen en schrijven.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

05/02/2011 16:06:29
Quote Anchor link
er staat testFile.txt . Mischien heb je je vergist in die hoofdletter

Je kan beter geen or die gebruiken Dat is geen nette fouthandeling

Doe het dan zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
  $fh
= fopen($myFile, 'w');

  if(!$fh) {
   echo "can't open file!";
  }

?>


Toevoeging op 05/02/2011 16:08:02:

@merijn , Volgens mij hoef je txt files niet te chmodden , Maar je kan beter 775 gebruiken als 777 ;)
 
Martijn B

Martijn B

05/02/2011 16:09:23
Quote Anchor link
Tegenwoordig gebruik je hiervoor:

http://nl3.php.net/manual/en/function.file-put-contents.php

Veel makkelijker...
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

05/02/2011 16:10:39
Quote Anchor link
Hij gaat denk ik volgens het boek mee :)
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

05/02/2011 16:11:28
Quote Anchor link
@Jordi, klopt, heb je gelijk, maar dan kun je net zo goed 644 gebruiken ;) Doet er niet toe, voor het testen kun je beter met de grootst mogelijke scope beginnen en langzaam terug stappen.

daarnaast hoef je textfiles niet te chmodden, maar moet je directory schrijven wel toestaan. Als dat niet toegestaan is, kun je fopen() aanroepen wat je wil, als je niet de rechten hebt, hang je hoe dan ook.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

05/02/2011 16:12:24
Quote Anchor link
nog even het script bekeken
<form name="getallen" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
" method="post">
Mischien dat je boek zegt dat dit kan maar, Dit kan onveilig zijn .
Vul dan de pagina naam in of doe action=""
 
Emplode dd

emplode dd

05/02/2011 16:14:26
Quote Anchor link
Dankje voor jullie reacties jongens.
@merijn Ik denk dat dat het wel eens kan zijn. Ik moet namelijk een wachtwoord opgeven als hij in systeem directories wil schijven. Zal het wachtwoord er even afhalen en proberen!

@Jordi
Dankje, In de bovenste heb ik idd die methode gehanteerd. :)

@ Martijn
Ja, idd, en overzichterlijker, dank je, zal het onthouden.

Ik zal even kijken of het lukt nu, en raporteer nog wel even terug, want er zal ongetwijfeld iets fout gaan, haha.

Toevoeging op 05/02/2011 16:15:34:

@Jordi, Hey, ja dat heb ik vaker gehoord ja! Ik zal er om denken, ik hergebruik mijn oude scripts altijd, vandaar, :)

Toevoeging op 05/02/2011 17:04:30:

Gelukt! @Merijn, klopte inderdaad wat je zei!

Dank je jongens!
Ongetwijfeld tot het volgende hoofdstuk, haha. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.