fwrite, fopen, etc.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »
Emplode dd

emplode dd

05/02/2011 15:49:02
Quote Anchor link
Wederom terug gekeerd voor advies!
Nou, ik probeer dus een gebruikers.txt te maken, of ook maar gewoon een textfile met iets erin. En volgens mijn boek zou het zo moeten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php

$bestand
=fopen("gebruikers.txt", "w");

if(!$bestand) {
echo("kon geen bestand openen!");
}


fwrite($bestand, $outputtekst, $lengte);

$outputtekst =
$_POST["user"] . "\n" . $_POST["achternaam"];

fclose($bestand);

if(fclose($bestand))
{

    echo("Account is aangemaakt");
}

else{
    echo ("Kon bestand niet afsluiten");
}

?>

    <HTML>
    <form name="getallen"  action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
    <input type="text" name="user">
    <input type="text" name="achternaam">
    <input type="submit" value="Gaan!">

    </html>

Wat naar mijn weten voor geen donder klopt, zoals als vrijwel alles in het boek, ;p.

Maar goed, naar wat onderzoek op het onderwerp, kwam ik een voorbeeld script tegen, die het zelfde zou moeten doen.
Deze ziet er echter zo uit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$myFile
= "testFile.txt";
$fh = fopen($myFile, 'w') or die("can't open file");
$stringData = "Bobby Bopper\n";
fwrite($fh, $stringData);
$stringData = "Tracy Tanner\n";
fwrite($fh, $stringData);
fclose($fh);
?>

Maar, als ik dat run zegt hij "can't open file", maar vanuit mijn begrip zou hij hier toch, als de file niet aanwezig is, maak fopen er een aan, en vervolgens zou dan een file op mijn computer staan met de $stringdata. Maar ik krijg nergens een reactie uit.

Ik zou graag experimenteren met deze functie, maar het begin loopt al fout.
Iemand toevallig wat advies en/of zeggen wat ik fout doe?

Dit forum is momenteel namelijk mijn grootste bron van informatie, :)
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:03:47
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

05/02/2011 16:06:07
Quote Anchor link
Dit is zeer waarschijnlijk een rechten issue. PHP heeft standaard niet de rechten om zomaar bestanden te schrijven. Kijk eens naar de rechten die je hebt in die map waar je scrijft. Als dit niet 0777 is, mag je niet schrijven en weigert fopen() dienst.

Dit kun je eventueel oplossen door erboven iets neer te zetten als:

chmod(".", 0777);

Dit is een mask op je directory zodat je ook kan lezen en schrijven.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

05/02/2011 16:06:29
Quote Anchor link
er staat testFile.txt . Mischien heb je je vergist in die hoofdletter

Je kan beter geen or die gebruiken Dat is geen nette fouthandeling

Doe het dan zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
  $fh
= fopen($myFile, 'w');

  if(!$fh) {
   echo "can't open file!";
  }

?>


Toevoeging op 05/02/2011 16:08:02:

@merijn , Volgens mij hoef je txt files niet te chmodden , Maar je kan beter 775 gebruiken als 777 ;)
 
Martijn B

Martijn B

05/02/2011 16:09:23
Quote Anchor link
Tegenwoordig gebruik je hiervoor:

http://nl3.php.net/manual/en/function.file-put-contents.php

Veel makkelijker...
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

05/02/2011 16:10:39
Quote Anchor link
Hij gaat denk ik volgens het boek mee :)
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

05/02/2011 16:11:28
Quote Anchor link
@Jordi, klopt, heb je gelijk, maar dan kun je net zo goed 644 gebruiken ;) Doet er niet toe, voor het testen kun je beter met de grootst mogelijke scope beginnen en langzaam terug stappen.

daarnaast hoef je textfiles niet te chmodden, maar moet je directory schrijven wel toestaan. Als dat niet toegestaan is, kun je fopen() aanroepen wat je wil, als je niet de rechten hebt, hang je hoe dan ook.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

05/02/2011 16:12:24
Quote Anchor link
nog even het script bekeken
<form name="getallen" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
" method="post">
Mischien dat je boek zegt dat dit kan maar, Dit kan onveilig zijn .
Vul dan de pagina naam in of doe action=""
 
Emplode dd

emplode dd

05/02/2011 16:14:26
Quote Anchor link
Dankje voor jullie reacties jongens.
@merijn Ik denk dat dat het wel eens kan zijn. Ik moet namelijk een wachtwoord opgeven als hij in systeem directories wil schijven. Zal het wachtwoord er even afhalen en proberen!

@Jordi
Dankje, In de bovenste heb ik idd die methode gehanteerd. :)

@ Martijn
Ja, idd, en overzichterlijker, dank je, zal het onthouden.

Ik zal even kijken of het lukt nu, en raporteer nog wel even terug, want er zal ongetwijfeld iets fout gaan, haha.

Toevoeging op 05/02/2011 16:15:34:

@Jordi, Hey, ja dat heb ik vaker gehoord ja! Ik zal er om denken, ik hergebruik mijn oude scripts altijd, vandaar, :)

Toevoeging op 05/02/2011 17:04:30:

Gelukt! @Merijn, klopte inderdaad wat je zei!

Dank je jongens!
Ongetwijfeld tot het volgende hoofdstuk, haha. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.