fwrite lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Klaas vieren

klaas vieren

02/01/2011 23:13:37
Quote Anchor link
Het werkt niet. Het zou een bestand moeten opslaan met de input die je invult. Echter slaat het wel een bestand op, maar dan zonder gegevens die je invoert...? Iemand weet?

aanmelden.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<form action="accountaanmaken.php"
method="post">

<table border='1' >
<caption>
<strong>Aanmeldingsformulier</strong>
</caption>

<tr>
<td>Achternaam: </td>
<td><input type="text" name="achternaam"></td>
<tr>
<td>Naam: </td>
<td><input type="text" name="naam"></td>
</tr>
<tr>
<td>Adres: </td>
<td><input type="text" name="adres"></td>
</tr>
<tr>
<td>Postcode: </td>
<td><input type="text" name="postcode"></td>
</tr>
<tr>
<td>Plaats: </td>
<td><select name="plaats">
<option value=""></option>
<option value="Amsterdam">Amsterdam</option>
<option value="Den haag">Den haag</option>
<option value="Rotterdam">Rotterdam</option>
<option value="Utrecht">Utrecht</option></select></td>
</tr>
<tr>
<td>email adres: </td>
<td><input type="text" name="email"></td>
</tr>
<tr>
<td>Gebruikersnaam: </td>
<td><input type="text" name="gebruikersnaam"></td>
</tr>
<tr>
<td>Wachtwoord: </td>
<td><input type="text" name="wachtwoord"></td>
</tr>
</table>

<br />
<input type="submit" value="verzenden"><br />
<input type="reset" value="reset">

</form>



accountaanmaken.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

$bestand
=fopen("gebruikers.txt","w");
if(!$bestand)
{

echo("Kon geen bestand openen!");
}


fwrite($bestand, $outputtekst, strlen($outputtekst));

$outputtekst =
$_POST["achternaam"] . $_POST["naam"] . "\t" .
$_POST["naam"] . "\t" .
$_POST["adres"] . "\t" .
$_POST["postcode"] . "\t" .
$_POST["plaats"] . "\t" .
$_POST["email"] . "\t" .
$_POST["gebruikersnaam"] . "\t" .
$_POST["wachtwoord"] . "\n";

if(fclose($bestand))
{

echo("Account is aangemaakt.");
}

else
{
echo("Kon bestand niet afsluiten!");
}

?>
Gewijzigd op 02/01/2011 23:14:32 door Klaas vieren
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:52:53
 
Pim -

Pim -

02/01/2011 23:17:59
Quote Anchor link
Omdat je $outputtekst pas vult nadat je hebt geschreven...
Maar gebruik toch gewoon een DB...
 
Write Down

Write Down

02/01/2011 23:19:26
Quote Anchor link
Fout is zoals Pim aangeeft, je schrijft niks weg.

Maar inderdaad, ik mag er niet aan denken dat je dit soort gegeven in txt bestand gooit...
 
Klaas vieren

klaas vieren

02/01/2011 23:23:02
Quote Anchor link
Beste mensen, ik wou net reactie toevoegen dat het me gelukt is!

@Pim, sorry, ik moet me echt houden aan deze "trashcode" omdat het voor school is en moet alle richtlijnen gebruiken van de opdrachten..

@write down zie mijn voor school reactie! Dank je.
 
Pim -

Pim -

02/01/2011 23:26:54
Quote Anchor link
Wow, lekker onderwijs xD
 
Klaas vieren

klaas vieren

02/01/2011 23:32:11
Quote Anchor link
Nog een probleem tegengekomen..

ik heb nu de volgende code die werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

$outputtekst
=
$_POST["achternaam"] . $_POST["naam"] . "\t" .
$_POST["adres"] . "\t" .
$_POST["postcode"] . "\t" .
$_POST["plaats"] . "\t" .
$_POST["email"] . "\t" .
$_POST["gebruikersnaam"] . "\t" .
$_POST["wachtwoord"] . "\n";

$bestand=fopen("gebruikers.txt","w");
if(!$bestand)
{

echo("Kon geen bestand openen!");
}


fwrite($bestand, $outputtekst, strlen($outputtekst));




if(fclose($bestand))
{

echo("Account is aangemaakt.");
}

else
{
echo("Kon bestand niet afsluiten!");
}


?>


Maar nu is het probleem. De eerste en alleen de eerste wordt opgeslagen. Als ik nu nog een keer aanmeld, in plaats dat het zich toevoegt, dan wijzigt het gewoon de gegevens die al erin stonden. Het is de bedoeling om die dan ook in het tekst bestand op te slaan... weet iemand?

Toevoeging op 02/01/2011 23:32:46:

Pim - op 02/01/2011 23:26:54:
Wow, lekker onderwijs xD


Hahah, niet dus!
 
Pim -

Pim -

02/01/2011 23:34:29
Quote Anchor link
$bestand=fopen("gebruikers.txt","w");
w moet zijn a (van append)
 
Klaas vieren

klaas vieren

02/01/2011 23:34:54
Quote Anchor link
Heb het al jongens, het moest de "a" ipv de "w" zijn! Ik zal zo nog even iets plaatsen over hoe ik die tekst moet laten verschijnen en hoe ik die tekst kan gebruiken om in te loggen!

Toevoeging op 02/01/2011 23:35:38:

Hoi Pim, dank je voor je reactie! Ben 20 seconden te laat :P

Toevoeging op 02/01/2011 23:38:32:

Pim. nog een vraagje

ik heb deze code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$outputtekst
=
$_POST["achternaam"] . $_POST["naam"] . "\t" .
$_POST["adres"] . "\t" .
$_POST["postcode"] . "\t" .
$_POST["plaats"] . "\t" .
$_POST["email"] . "\t" .
$_POST["gebruikersnaam"] . "\t" .
$_POST["wachtwoord"] . "\n";
?>


Nu kamp ik met twee probleempjes. Als ik een toevoeg, dan komt het niet op de nieuwe regel te staan? Terwijl vanaf wachtwoord "\n" staat. En de tweede vraag, hoe kan ik een spatie neerzetten voor de naam en achternaam? Dus in plaats van dat in de tekst komt te staan: KlaasVieren moet zijn Klaas Vieren..?




Toevoeging op 03/01/2011 00:01:21:

Gelukt! Ik moest \r\n gebruiken ipv alleen \n. Nu alleen nog de spatie tussen de namen.. hm

Toevoeging op 03/01/2011 00:05:39:

ach heb gewoon " " . gebruikt voor de spatie. Kan denk ik niet anders..

Zo, hoppa naar de volgende probleem, maar nu eerst beetje slapen haha. Fijne avond iedereen
 

03/01/2011 09:31:12
Quote Anchor link
Hoe zijn die richtlijnen precies dan. Als het in een tekstbestand moet, dan kan xml ook, zie dom en simplexml.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

03/01/2011 10:42:32
Quote Anchor link
Je hebt die fwrite helemaal niet nodig.

Het enige wat je nodig hebt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$filenaam
= 'test.txt';
$output = '...';  // maar dan iets zinnigers
$aantal_bytes_geschreven = file_put_contents($filenaam, $output);
?>
 
Write Down

Write Down

03/01/2011 11:32:02
Quote Anchor link
Kris Peeters op 03/01/2011 10:42:32:
Je hebt die fwrite helemaal niet nodig.

Het enige wat je nodig hebt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$filenaam
= 'test.txt';
$output = '...';  // maar dan iets zinnigers
$aantal_bytes_geschreven = file_put_contents($filenaam, $output);
?>


Wat je zegt klopt niet helemaal. Met beide functies kan hetzelfde bereikt worden. Fwrite is iets lastiger te gebruiken, het vereist meer parameters. Maar, fwrite is daardoor net iets effectiever. Die effectiviteit vertaalt zich in tijdswinst. Bij grotere hoeveelheden data is dit zeker en vast een interessant punt.

Omdat het hier voor relatief weinig data is, en aan de normen te zien die je school stelt, zou je toch kunnen opteren voor file_puts_contents. Ik zou zeggen, bekijk het is, vraag desnoods even na op school of ze kiezen voor prestatie of niet.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

03/01/2011 12:38:10
Quote Anchor link
Mensen die niet goed weten hoe fwrite werkt, zijn beter af met file_put_contents.
Wie er wel voordeel uit kan halen, zal hier geen problemen over melden.

Ik blijf dus bij mijn boodschap.
 
Klaas vieren

klaas vieren

03/01/2011 21:01:58
Quote Anchor link
@Karl karl. Ik moest dus in het tekstbestand gewoon de input te zien krijgen. Alleen heb ik een spatie tussen naam en achternaam geplaatst door "" . te zetten. Voor de enter heb ik \r\n gebruikt.

@Kis peeters, hartstikke bedankt voor het laten zien hoe het ook efficienter kan. Echter moet ik toch echt aan de richtlijnen krijgen van de opdracht (voor school).

@write down, ja dat klopt! Dank u wel. Het is denk ik juist de bedoeling van de leraar om vanaf het basis te beginnen en (nog) niet verder ingewikkeld te doen.

Graag zou ik van jullie hulp krijgen van het volgende:
Ik moet nu met $bestand=fopen("gebruikers.txt", "r"); werken én met "fgets". Én ik moet een bestand lezen zodat ik kan inloggen met fgetscsv

Kunnen jullie masters mij hiermee helpen? Ik vind het echt prachtig om te coderen en hoop dat ik ook zo ervaren word!

Toevoeging op 03/01/2011 21:14:02:

Heren (en dames) het is me gelukt om een pagina aan te maken die het kan weergeven. Nu ga ik even sleutelen hoe ik het kan gebruiken om in te loggen in een pagina! Als iemand me ermee wilt helpen, please! Thanks.
 
Write Down

Write Down

03/01/2011 21:37:58
Quote Anchor link
Klaas, misschien is het wel geen slecht idee om even te zeggen wat je opdracht precies is.

Eigenlijk ga je iets zoeken in je txt-bestand. Je zoekt de gegevens van de gebruikers. Indien je "zoekopdracht" een resultaat geeft, dan kloppen de gegevens. Indien er geen resultaat is, dan is geen gebruiker gevonden met het bijhorende wachtwoord.

Stel de gebruiker zijn gegevens controleert en ze kloppen, dan kan je de "geheime" content weergeven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(....) {
//alle controles geslaagd, de persoon is ingelogd
echo 'hier de "geheime" inhoud';
}
else {
echo 'sorry, je bent niet ingelogd';
}

?>


Nu, je zal het misschien nog niet zien, maar als deze pagina wordt herladen dan is de persoonlijk niet meer ingelogd. Je hebt namelijk nergens opgeslaan dat de persoon is ingelogd. Hiervoor bieden sessies een oplossing. (google er eventueel is op) Het komt erop neer dat je in die sessie iets plaatst zodanig dat je kan zien of een gebruiker al dan niet is ingelogd. Je dient voor de veiligheid nog andere zaken erin te zetten. (bv. het IP) Wat je precies allemaal in de sessie stopt, is jouw keuze. Er zijn op internet zat genoeg tutorials over te vinden. De gegevens van de sessie dien je dan op elke beveiligde pagina na te kijken. Hiermee kan je dan bepalen of een gebruiker al dan niet is ingelogd. (en door controle op het IP kan je stoute mensjes tegen gaan)

Wat betreft fgets etc, heb ik even iets gegoogeld. Klikje Ik denk dat deze site een vrij duidelijk voorbeeld geeft het hoe werkt. Je kan er ook altijd is de PHP manual op nakijken. Bij de reacties staan geregeld erg duidelijke voorbeelden, of zelfs volledige scripten.

Het zou kunnen dat ik wat zaken ben overgeslagen, of dat mijn uitleg niet altijd even duidelijk is. Als je iets niet begrijpt, vraag het even.
Gewijzigd op 03/01/2011 21:38:34 door Write Down
 
Klaas vieren

klaas vieren

03/01/2011 22:33:46
Quote Anchor link
@write down, dank je voor je uitgebreide uitleg! Ik heb het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>"
method="post">

Gebruikersnaam: <input type="text" name="gebruikersnaam"><br />
Wachtwoord: <input type="text" name="wachtwoord"><br /><br />

<input type="submit" value="versturen">
</form>
<?php

$bestand
=fopen("gebruikers.txt","r");
if($gebruikersnaam && $wachtwoord)
{

echo("Weh feena Mootje");
}

else
{
echo("Uw moet zich eerst registreren");
}

$account = fgetcsv($bestand, 100, "\t");


fclose($bestand);
?>


Wat betreft sessies! Ook bedankt voor de uitgebreide uitleg, dat zal mijn volgende opdracht zijn haha..

Nou Write Down, als je me kunt helpen of laten zien wat ik fout doe bij het script boven.. graag!

Het is dus de bedoeling dat wanneer iemand inlogt, gelezen wordt in het .txt bestand of die wel bestaat, dan de volgende melding te geven: welkom, anders, je moet je registreren (ofzoiets).

Misschien dat het helpt als ik erbij zeg dat gebruikersnaam en wachtwoord gewoon $gebruikersnaam en $wachtwoord zijn..



Toevoeging op 03/01/2011 22:53:11:

Ps. het .txt bestand heet nog steeds gebruikers.txt.. moet ik die veranderen in account?
Gewijzigd op 03/01/2011 22:41:45 door klaas vieren
 
Klaas vieren

klaas vieren

05/01/2011 22:46:19
Quote Anchor link
?
 
Write Down

Write Down

05/01/2011 23:32:41
Quote Anchor link
Even geduld, ik ben aan het kijken :-)

Toevoeging op 05/01/2011 23:35:08:

Kan je me even een voorbeeld van je txt bestandje tonen?



Toevoeging op 06/01/2011 00:48:11:

Nou ja, ik kon niet wachten :+

Ik ben er vanuit gegaan dat je op de even lijnen (0, 2, 4, ...) gebruikersnaam hebt staan, de oneven wachtwoord.

Om je gebruikers toch een beetje te privecay te geven, heb ik ze met sha1-hash beveiligd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo sha1(sha1($gebruiker)) . '<br/>;
echo sha1($password);
?>


Ik heb wat liggen te verzinnen. De user waarover het gaat is "Klaas" met wachtwoord "phpHulp". Wat de anderen zijn doet niet zo veel ter zake.

Mijn user-bestand ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
0757ddb029ec7d9bfbea3f024ccf6e5c871ffb77
78c87b0ed4de64f81776a289f8ccefe1d477ee0
27106d45edd11b64a6ea5d59bc179ae31289ae15
4543d8f93fae1e28a4be5e56228422427f2376c0
e03fdeae52d00891c4371242c688597e5c2cc632
f7a39bf5f111ef862e861526d28dc8c99d4231ea
a1e2991ae2ba42fa48de603133084f71e0746689
b3d123ab1c64a495968f04c543e658701e1951e0


Hierin staat dus ergens jouw login.

Wat ik ga doen is dit bestand lijn per lijn uitlezen. Ik ga die waarden dan ook in array stoppen. De key van de array is gewoon het vorige getal + 1 (beginnend van 0). Hierdoor weet je dus dat de lijn onder een gebruikersnaam het wachtwoord is. Of ook, dat de key vermeerder met 1 het bijhorende wachtwoord is van de gebruiker.

We zoeken bv. de gebruiker "Klaas". Indien die bestaat, weet ik graag de bijhorende key. Als ik die key heb, weet ik dat de key vermeerderd met 1, de bijhorende wachtwoord-key is van de gebruiker "Klaas". Als ik door middel van die key de value bepaal, deze vergelijk met het ingevulde wachtwoord (POST), kan ik bepalen of de combinatie al dan niet klopt. Dan zijn we er hé!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$search_user
= 'Klaas';
$search_pass = 'phpHulp';

$handle = @fopen("users.txt", "r");
if ($handle) {
    $counter = 0;
    while (($line = fgets($handle, 4096)) !== false) {
        $combination[$counter] = trim($line);
        $counter++;
    }

    if (!feof($handle)) {
        echo 'fgets lukt niet :-(';
    }

    fclose($handle);
}


$key = array_search(sha1(sha1($search_user)), $combination);
if(trim($combination[$key+1]) == sha1($search_pass)) {
    echo 'De gegevens kloppen!';
}
else {
        echo 'Foute gegevens!';
}

?>


Ik denk dat je hiermee al aan de slag kan. Moest je er niet uitkomen, ask!
 
Klaas vieren

klaas vieren

10/01/2011 14:34:07
Quote Anchor link
WriteDown, EXCUSES voor de late reactie! Dank u wel voor het schrijven van de code ziet er goed uit. Echter moet ik me strikt aan de richtlijnen houden van school :-(

Ik heb de volgende codes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<html>
<head>
<title>Mijn php script</title>
</head>
<body>
<h3>Voorbeeld van een inlog script</h3>
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>"
method="post">

Gebruikersnaam: <input type="text" name="gebruikersnaam"><br />
Wachtwoord: <input type="text" name="wachtwoord"><br /><br />

<input type="submit" value="versturen">
</form>

<?php

$bestand
=fopen("gebruikers.txt","rb");
if($gebruikersnaam && $wachtwoord)
{

echo("Hoi hoi");
}

else
{
echo("Uw moet zich eerst registreren");
}

$account = fgetcsv($bestand, 100, "\t");


fclose($bestand);



?>




</body>
</html>


mijn bestand heet gebruikers.txt het is heel simpel (easy said haha..). Het moet gewoon ervoor zorgen dat het het bestandje leest en kijkt of de gebruikersnaam en wachtwoord klopt. Hiervoor had ik deze pagina gemaakt (waar je dus kunt aanmelden):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<html>
<head>
<title>Mijn php script</title>
</head>
<body>


<form action="accountaanmaken.php"
method="post">

<table border='1' >
<caption>
<strong>Aanmeldingsformulier</strong>
</caption>

<tr>
<td>Achternaam: </td>
<td><input type="text" name="achternaam"></td>
<tr>
<td>Naam: </td>
<td><input type="text" name="naam"></td>
</tr>
<tr>
<td>Adres: </td>
<td><input type="text" name="adres"></td>
</tr>
<tr>
<td>Postcode: </td>
<td><input type="text" name="postcode"></td>
</tr>
<tr>
<td>Plaats: </td>
<td><select name="plaats">
<option value=""></option>
<option value="Amsterdam">Amsterdam</option>
<option value="Den haag">Den haag</option>
<option value="Rotterdam">Rotterdam</option>
<option value="Utrecht">Utrecht</option></select></td>
</tr>
<tr>
<td>email adres: </td>
<td><input type="text" name="email"></td>
</tr>
<tr>
<td>Gebruikersnaam: </td>
<td><input type="text" name="gebruikersnaam"></td>
</tr>
<tr>
<td>Wachtwoord: </td>
<td><input type="text" name="wachtwoord"></td>
</tr>
</table>

<br />
<input type="submit" value="verzenden"><br />
<input type="reset" value="reset">

</form>
<?php

?>



</body>
</html>
en deze bestand moet het verwerken (aanmelden dus een externe bestand)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<html>
<head>
<title>Mijn php script</title>
</head>
<body>
<h3>Gegevens verwerken</h3>

<?php

$outputtekst
=
$_POST["achternaam"] . " " . $_POST["naam"] . "\t" .
$_POST["adres"] . "\t" .
$_POST["postcode"] . "\t" .
$_POST["plaats"] . "\t" .
$_POST["email"] . "\t" .
$_POST["gebruikersnaam"] . "\t" .
$_POST["wachtwoord"] . "\r\n";

$bestand=fopen("gebruikers.txt","a");
if(!$bestand)
{

echo("Kon geen bestand openen!");
}


fwrite($bestand, $outputtekst, strlen($outputtekst));

if(fclose($bestand))
{

echo("Account is aangemaakt.");
}

else
{
echo("Kon bestand niet afsluiten!");
}


?>

</body>
</html>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/01/2011 15:33:42
Quote Anchor link
Klaas vieren op 10/01/2011 14:34:07:
Echter moet ik me strikt aan de richtlijnen houden van school :-(


Wat zijn die?
Wat is precies wel gevraagd (Wat moet er zeker in zitten)?
Wat mag niet? (mag je bv. file_put_contents() gebruiken (zie mijn vorige post) ?)

Trouwens, na alle reacties... wat is jouw vraag nu?
Werkt het ondertussen?
Gewijzigd op 10/01/2011 16:00:07 door Kris Peeters
 
Klaas vieren

klaas vieren

10/01/2011 16:08:14
Quote Anchor link
@Kris peeters,

nee het werkt nog niet. Misschien als je even die bestanden kunt kopieeren en plakken dat je dan kunt zien wat ik bedoel?

Het zit namelijk zo:

Het aanmelden.php werkt wel. Dan slaat het een bestand op. Deze bestand moet ik nu in inloggen.php lezen als de gebruikersnaam en wachtwoord kloppen (uit het bestand dus die is aangemaakt), dan zou er welkom moeten staan. Anders registreer jezelf ofzo.

Het enige wat ik mag gebruiken staat in de code.. dus fgetscsv en fopen..
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/01/2011 17:08:24
Quote Anchor link
Dit zou moeten doen wat je vraagt.
Zie eens of je er zo iets mee bent.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
// eerst zien of er iets gepost is
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  $bestand=fopen("gebruikers.txt","r");
  $message = "";
  // doorloop elke lijn
  while (($data = fgetcsv($bestand, 100, "\t")) !== FALSE) {
    // hier is $data dus een array die informatie bevat van 1 lijn.  $data[0] is het eerste veld, $data[1] het tweede, ...
    if (
      $data[5] == $_POST['gebruikersnaam']
      &&
$data[6] == $_POST['wachtwoord']
    ) {

      $message = "Hoi hoi";
      break;
    }
  }

  fclose($bestand);
  if (empty($message)) {
    $message = "Uw moet zich eerst registreren";
  }

  echo $message;
}

else {  // inlogformulier tonen
  echo '
<form action="" method="post">
  Gebruikersnaam: <input type="text" name="gebruikersnaam"><br/>
  Wachtwoord: <input type="text" name="wachtwoord"><br /><br/>
  <input type="submit" value="versturen">
</form>
'
;
}

?>
Gewijzigd op 10/01/2011 17:14:59 door Kris Peeters
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.