GalleryView continue functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Meddiecap B

Meddiecap B

16/06/2010 21:29:46
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben een gallery aan het opzetten. Ik wil ervoor zorgen dat wanneer er geen input van de gebruiker gedetecteerd wordt, de gallery gewoon loopt. Wanneer er met de muis bewogen wordt, dan stopt de gallery zodat de gebruiker op zn gemak kan klikken.

Het stoppen heb ik voor elkaar. Ik krijg alleen het automatisch verder gaan niet aan de praat.

Om user-input te meten gebruik ik:
http://paulirish.com/2009/jquery-idletimer-plugin/

GalleryView: http://spaceforaname.com/galleryview


Overigens, met deze funtie kan ik middels een start knop de gallery weer 'aan' zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$('#start').click(function(){
$(document).stopTime("animation_pause");
if(paused) {
showNextItem();
$(document).everyTime(opts.transition_interval,"transition",function(){
showNextItem();
});
paused = false;
$("#start").fadeOut(600);
$("#stop").fadeIn(600);
}
});


Maar ik wil eigelijk dat deze functie na x seconden automatisch wordt uitgevoerd.

BvD.
Gewijzigd op 16/06/2010 21:31:23 door Meddiecap B
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:30:46
 

16/06/2010 21:33:22
Quote Anchor link
$(document).bind("active.idleTimer", function(){
// function you want to fire when the user becomes active again
});
Dat gewoon gebruiken?
 
Meddiecap B

Meddiecap B

16/06/2010 21:37:02
Quote Anchor link
Dat heb ik uiteraard. Maar, ik kan niet zomaar de functie van hierboven er in plempen.
Dan geeft hij aan dat hij showNextItem(); niet kent.

Ik heb het nu zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
(function($){      
var timeout = 2000;    
$(document).bind("active.idleTimer", function(){                                      
stopSlideshow();
});
$(document).bind("idle.idleTimer", function(){
startSlideshow();    
});    
$.idleTimer(timeout);
})(jQuery);    


Waarbij stopSlideshow(); dit is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$(document).oneTime(500,"animation_pause",function(){
$(document).stopTime("transition");
paused=true;
});
Gewijzigd op 16/06/2010 21:37:42 door Meddiecap B
 

16/06/2010 21:41:58
Quote Anchor link
Voorbeeld online?
En niet die twee dingen die je nu aan elkaar probeert te knopen.
 
Meddiecap B

Meddiecap B

16/06/2010 21:48:14
Quote Anchor link
Link: http://www.eddymoermans.nl/slideshow/

Het is gemaakt voor fullscreen en 1920x1200px. Dus het kan er een beetje vreemd uitzien.

Links boven staat een start/stop knopje.
 

16/06/2010 22:15:28
Quote Anchor link
Die rechtse doet gewoon wat die moet doen. Die linker blijft altijd stil staan. Ik gebruik Opera.
 
Meddiecap B

Meddiecap B

16/06/2010 22:19:07
Quote Anchor link
In Firefox doen ze het allebei, er blijft altijd 1 staan, behalve bij het laden van de pagina, dan staan er eerst 2.

Maar het gaat niet om die knoppen he. Ik wil het m.b.v. Idle Timer automatisch laten doen. Stoppen is blijkbaar vrij simpel, ik kan alleen niet de juiste code krijgen voor het verder gaan van de animatie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.