gastenboek hulp gezocht

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Projectx verheijden

projectx verheijden

15/03/2013 11:26:55
Quote Anchor link
hallo,ik ben bezig aan een gastenboek voor mijn website.het volgende gaat telkens verkeerd.zodra ik een berricht plaats dat ongeveer 300 letters bevat krijg ik de tekst niet netjes onder elkaar maar in een stuk achter elkaar.

het is de beoeling dat er een soort box om mijn berrichten geplaats wordt.zodat het berricht netjes in een box staat.

wie kan mij helpen met dit probleem.

folder structuur htdocs:
css
database
..................................................
database stuctuur is:

id auto prime_key,
naam: var 255,
email var 255,
berricht TEXT

..........................

hier mijn database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$connect_error
= 'sorry wij hebben geen verbinding met onze database';
mysql_connect('localhost','root','') or die($connect_error);
mysql_select_db('test') or die($connect_error);    
?>



.........................
hier mijn css code :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
body {
margin:0px;
padding:0px;
}

#gastenboek {
margin:0px;
padding:0px;
width:100%;
height:auto;
background:#000;
}

#gastenboek ul {
margin:0px;
padding:10px;
width:450px;
height:200px;
list-style:none;
}

#gastenboek li {
width:450px;
height:200px;
text-align:left;
font-family:arial;
font-size:14px;
color:#FFF;
}


.................................

hier mijn index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php
include 'database/connect.php';
?>

<html>
<head>
<title>gastenboek</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/main.css">
</head>
<body>
<div id="gastenboek">
<ul>
<?php
$errors
= array();
if (isset($_POST['naam'], $_POST['email'], $_POST['berricht'])) {
    
    $naam = mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['naam']));
    $email = mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['email']));
    $berricht = mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['berricht']));
    
    if (empty($naam) || empty($email) || empty($berricht)) {
        $errors[] = 'Alle velden zijn verplicht in te vullen.';
    }

    
    if (strlen($naam)>255 || strlen($email)>255 || strlen($berricht)>500) {
        $errors[] = 'Een of meer velden hebben te veel letters.';
    }

    
    if (empty($errors)) {
        $insert = "INSERT INTO `gastenboek` VALUES ('','$naam','$email','$berricht')";
        if (mysql_query($insert)) {
            header('Location: '.$_SERVER['PHP_SELF']);
            exit();
        
        }
else {
            $errors[] = 'Er ging iets goed miss.';
        }
    }
else {
      foreach($errors as $error) {
          echo '<li><strong>'.$error.'</strong></li>';
      }
    }
}
else {
    
}


$entries = mysql_query("SELECT `naam`, `berricht` FROM `gastenboek`");

if (mysql_num_rows($entries)== 0) {
    echo '<li>Er zijn nog geen berrichten</li>';
}
else {
while ($entries_row = mysql_fetch_assoc($entries)) {
    $entries_name = $entries_row['naam'];
    $entries_message = $entries_row['berricht'];
    
    echo '<li><strong>naam klant:</strong> '.$entries_name.'<br>'.$entries_message.'<br></li>';
}
}

?>

</ul>
</div>
<ul>
<form action="<?php echo htmlentities($_SERVER['PHP_SELF']);?>" method="post">
<li>
naam:<br>
<input type="text" name="naam">
</li>
<li>
email:<br>
<input type="text" name="email">
</li>
<li>
berricht:<br>
<textarea name="berricht" cols="35" rows="8"></textarea>
</li>
<li>
<input type="submit" name="submit" value="verzenden">
</li></ul>
</form>
</body>
</html>


wie kan mij helpen het probleem op te lossen.het is de bedoeling dat alles netjes in een box gepost wordt dat niet groter is als 450px en een height heeft auto....

mvg

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 15/03/2013 12:31:36 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:19:00
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/03/2013 11:57:02
Quote Anchor link
Als het goed is past de hoogte van de box zich automatisch aan aan de inhoud.

Probeer in je query, waar je data in de database zet, de variabele 'berricht' (dit heb je overigens verkeerd geschreven, moet zijn 'bericht') eerst door een functie van php laten gaan namelijk nl2br().

Plaats het volgende voor je query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$berricht = nl2br($berricht);
//berricht hoort bericht te zijn :|
 
Tim S

Tim S

15/03/2013 13:01:11
Quote Anchor link
Staan er wel spaties in je bericht?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/03/2013 13:10:03
Quote Anchor link
Tim, ik denk dat ie bedoelt dat als je in een textarea op enter drukt, dat er dan een newline komt, ook in de database.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.