Gastenboek met foto

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chantal Mooy

Chantal Mooy

02/10/2011 21:25:59
Quote Anchor link
Ik heb voor een website een heel eenvoudig gastenboek-script gebruikt van ard-guest. Graag zou ik hier nog een stukje aan toevoegen zodat ook een foto toegevoegd kan worden aan het stukje want men schrijft in het gastenboek. Heb echter al van alles geprobeerd, maar krijg het niet voor elkaar... Is er iemand die me kan helpen??

Alvast heel erg bedankt!!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:02:55
 
Roel -

Roel -

02/10/2011 21:40:38
Quote Anchor link
Ja, we kunnen je helpen.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

02/10/2011 22:01:33
Quote Anchor link
is dit een vacature?
 
Chantal Mooy

Chantal Mooy

03/10/2011 07:19:06
Quote Anchor link
Uh nee,.. Dit is niet bedoeld als vacature of opdracht.... Ik hoopte eigenlijk op tips....
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

03/10/2011 07:23:22
Quote Anchor link
geef dan wat meer informatie etc, hier kan niemand wat mee
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/10/2011 11:58:29
Quote Anchor link
Dag Chantal, welkom op het forum.

We willen je best tips geven... alleen zou het handig zijn als je eerst even wat relevante (dus niet hele lappen) code plaatst. Graag willen we ook weten wat je zelf al geprobeerd hebt, zodat we je daarmee verder kunnen helpen.
 
Chantal Mooy

Chantal Mooy

04/10/2011 12:39:38
Quote Anchor link
Bedankt!...

Ik heb geprobeerd om worldpress of pivotx te gebruiken in de huidige website maar liep bij worldpress vast op de SQL database die de server niet ondersteunt... en bij PivotX kon ik niet vinden hoe ik het gastenboek/blog gedeelte kon aanpassen naar mijn eigen ontwerp.

Nu heb ik een simpel gastenboek waar met een titel en een bericht kan invullen. Maar hier wil ik nog een derde optie voor het plaatsen van een foto bij. Eigenlijk zoals je op deze website bij het aanpassen van je profiel ook een foto kan toevoegen.

Hieronder een aantal van de belangrijkste stukje code van het gastenboek:

<form method="post" action="/nieuws.php">
<input type="hidden" name="do" value="add">

<input type="text" name="vname" size="30" maxlength="70" value="">

<div align="right"><font size="2">*nieuwsbericht: </font></div>
<textarea name="vcomment" cols="40" rows="7" wrap="virtual"></textarea>
<br><font size="1">* Required field</font>

<div align="right"><font size="2">Verification Code :</font></div>

<font size="1">Please retype this code below :</font>
<img src="image.php?1317724124" border="1"><br>
<input type="text" name="vsecc" size="4" maxlength="4">


<input type="submit" value="Submit">
<input type="reset" value="Reset">
<input type="button" value="Back" onClick="window.location='/nieuws.php?page=1'">
Gewijzigd op 04/10/2011 12:39:57 door Chantal Mooy
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/10/2011 12:53:06
Quote Anchor link
En de relevante code uit: nieuws.php die het bericht plaatst?
 
Chantal Mooy

Chantal Mooy

04/10/2011 18:44:25
Quote Anchor link
Dat is volgens mij dit gedeelte

$do = isset($_REQUEST['do']) ? trim($_REQUEST['do']) : "";
$id = isset($_GET['id']) ? trim($_GET['id']) : "";
$page = isset($_GET['page']) ? $_GET['page'] : 1;
$self = $_SERVER['PHP_SELF'];

if (!file_exists($data_file)) {
echo "<b>Error !!</b> Can't find data file : $data_file.<br>";
exit;
} else {
if ($max_record_in_data_file != "0") {
$f = file($data_file);
rsort($f);
$j = count($f);
if ($j > $max_record_in_data_file) {
$rf = fopen($data_file,"w");
if (strtoupper($os) == "UNIX") {
if (flock($rf,LOCK_EX)) {
for ($i=0; $i<$max_record_in_data_file; $i++) {
fwrite($rf,$f[$i]);
}
flock($rf,LOCK_UN);
}
} else {
for ($i=0; $i<$max_record_in_data_file; $i++) {
fwrite($rf,$f[$i]);
}
}
fclose($rf);
}
}
}
session_start();
$newline = (strtoupper($os) == "WIN") ? "\r\n" : "\n";
switch ($do) {
case "":
$record = file($data_file);
rsort($record);
$jmlrec = count($record);
?>
 
Roel -

Roel -

04/10/2011 19:05:53
Quote Anchor link
Even highlighten?
[.code][./code] (zonder puntjes)
Gewijzigd op 04/10/2011 19:06:55 door Roel -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.