Gastenboek, met .php includes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees van Kempen

Kees van Kempen

07/01/2010 11:55:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een tijdje geleden een gastenboek gezien bij een vriend waarbij hij een txt bestand aanmaakt voor elk bericht. Ik wil dat ook maar dan met php. Kan iemand helpen?

Bij mijn vriend kan je txt niet vervangen door de code te veranderen. Je moet blijkbaar een heel nieuwe code aanmaken en op Google is hij ook onbekend...

Alvast bedankt, Josaus
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:57:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2010 12:03:00
Quote Anchor link
Je wilt i.p.v. een txt bestand een PHP bestand aanmaken, waarin je alle data zet?
Mocht je met het probleem zitten dat iedereen die .txt kan lezen en ook e.v.t IP-informatie, dan kan je die .txt toch ook buiten je webroot plaatsen?

Maar goed, ik kan aanraden om eens naar MySQL te kijken, dit werkt echt veel handiger, en je kan makkelijk data ophalen en sorteren en dergelijke.
 
Niels K

Niels K

07/01/2010 12:04:00
Quote Anchor link
Ja kan met de functie fopen werken door er goede parameters aan te geven

http://php.net/manual/en/function.fopen.php

EDIT

@aar

Ik vatte het op dat die vriend in een andere programmeer taal programmeert..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels K
 
Kees van Kempen

Kees van Kempen

07/01/2010 12:49:00
Quote Anchor link
Ik wil een speciale opmaak voor de berichten en MySQL is te veel werk gok ik...
 
Niels K

Niels K

07/01/2010 13:04:00
Quote Anchor link
Opmaak van berichten kan je regelen met css..
 
John D

John D

07/01/2010 13:20:00
Quote Anchor link
Ik heb hier op phphulp een voorbeeld php gastenboek gedownload en met wat minimale aanpassingen in gebruik genomen. Super simpel en werkt met slechts 1 tekstbestand en een header en een footer bestand. De entries van gasten worden steeds met een <div> en </div> toegevoegd bovenaan het tekstbestand. Je kan een voorbeeld zien op http://www.limoncellosassenheim.nl/pagina6.html. Is geimplementeerd in een iframe.
 
Niels K

Niels K

07/01/2010 13:43:00
Quote Anchor link
Link van het script/tutorial is misschien ook handig?
 
Kees van Kempen

Kees van Kempen

09/01/2010 14:12:00
Quote Anchor link
Waar heb je dat script John?
 
Mr.Ark

Mr.Ark

09/01/2010 14:27:00
Quote Anchor link
Werk gewoon met een database, dan maar 5 minuten meer werk maar je wordt er ook voor beloond.

PHP in combinatie met .txt bestanden zou afgeschaft moeten worden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Kees van Kempen

Kees van Kempen

06/06/2010 11:37:56
Quote Anchor link
Beetje laat, maar ik snap het:D
Mr.Ark:
PHP in combinatie met .txt bestanden zou afgeschaft moeten worden.

Ik kan niet echt goed MySQL maar ik leer het wel:D Dit heeft veel voordelen vind ik, je kan alles snel bewerken! (uit mijn oogpunt dan:P)
 
Jo colling

jo colling

06/06/2010 11:48:32
Quote Anchor link
Deze heb ik van mijn site genomen en snel een beetje aangepast kan zijn dat er fouten in zitten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<?
if ($_POST['submit'] && $_POST['naam'] && $_POST['bericht'] && $_POST['bericht']!="")
{

$post_naam = htmlentities($_POST['naam']);
$bericht = htmlentities($_POST['bericht']);
$bericht = nl2br($bericht);

$gastenboek_tekst = "<b>Geschreven door</b> " . $post_naam . " <b>op</b> " . date('d.m.Y H:i') . "<br>\n<b>Bericht:</b><br>" . $bericht . "<p>\n\n<hr align=\"left\" width=\"200\">\n\n";

$file = fopen("counter.txt", "r");
$num = fgets($file, 4096);
fclose($file);

$ornum = $num + 1;
$num = $num + 1;

if ($num < 10)
$num = "000" . $num;
elseif ($num < 100)
$num = "00" . $num;
elseif ($num < 1000)
$num = "0" . $num;

$filetoopen = $num . "_bericht.php";

$file = fopen($filetoopen, "a");
fwrite($file, $gastenboek_tekst);
fclose($file);

$cfile = fopen("counter.txt", "w");
fwrite($cfile, $ornum);
fclose($cfile);

echo "Bericht toegevoegd.<p>";
}

else
{
echo "<form name=\"frmPost\" method=\"POST\" action=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
echo "Naam:<br><input type=\"text\" name=\"naam\"><br>";
echo "Bericht:<br><textarea name=\"bericht\" rows=\"5\" cols=\"45\"></textarea><br>";
echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Bericht toevoegen\">";
echo "</form>";
}

$file = fopen("counter.txt", "r");
$counter = fgets($file, 4096);
fclose($file);

for ($i = $counter; $i > 0; $i--)
{

if ($i < 10)
$i = "000" . $i;
elseif ($i < 100)
$i = "00" . $i;
elseif ($i < 1000)
$i = "0" . $i;

$get_file = $i . "_bericht.php";
if (file_exists($get_file))
{

include($get_file);
echo "<br>";
}
}

?>
Gewijzigd op 06/06/2010 11:57:13 door jo colling
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

06/06/2010 12:14:16
Quote Anchor link
Ik raad je aan om niet de extensie .php klakkeloos te gebruiken.
Noem het xxx_bericht.html en gebruik readfile($get_file).
Je weet het maar nooit...
 
Kees van Kempen

Kees van Kempen

06/06/2010 12:17:23
Quote Anchor link
Ik gebruik hetzelfde script jocolling:D Alleen héél erg aangepast:P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.