gastenboek met verplichte e-mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

11/02/2004 15:39:00
Quote Anchor link
Hoi,
Ik zit met de volgende vraag...
Ik heb een gastenboek, maar om anonieme posts te weren wil ik het volgende doen. De posters zijn verplicht om hun e-mailadres op te geven. Wanneer ze dat hebben gedaan en hun bericht hebben ingetypt, dan moet in hun mailbox een e-mail met een link aankomen. Pas als ze op die link klikken kan hun bericht zichtbaar worden in het gastenboek. Hoe zou ik dit moeten doen??

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    include("connect.inc");

    

    $sql_query = mysql_query("SELECT * FROM guestbook ORDER BY id DESC");

    $num_messages = mysql_num_rows($sql_query);

    if($num_messages == '') {
        $num_messages = "0";
    }


    $num_per_page = 10;
    $num_pages = ceil($num_messages/$num_per_page);
    if($num_pages == '0') {
        $num_pages = 1;
    }

    if(!isset($current_page)) {
        $current_page = 1;
    }


    ?>

<table width="550" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tr>
<td width="150" class="top_left"><a href="frame_gastenboek.php?method=getmsg"><img src="icons/icon_bericht.gif" border="0"></a></td>
<td width="610" class="top_right">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "Pagina ".$current_page." van ".$num_pages."&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;".$num_messages." bericht(en) gepost."; ?>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="middle_left"><p class="top"><font color="#009966">Naam:</font></p></td>
<td class="middle_right"><p class="top"><font color="#009966">Bericht:</font></p></td>
</tr>
</table>
<table width="550" border="1px" bordercolor="#000000" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?

    switch($HTTP_GET_VARS["method"]) {
    case
"getmsg":
        GetMessage();
        break;
    case
"addmsg":
        AddMessage();
        break;
    default:

        ShowMessage();
    }

    function
ShowMessage() {
        global $current_page;
        global $num_per_page;
        global $num_messages;

        $start_value = ($current_page * 10) - 10;
        $sql_retrieve = mysql_query("SELECT * FROM guestbook ORDER BY id DESC LIMIT $start_value, 10");

        while($object = mysql_fetch_object($sql_retrieve)) {

            $message = "$object->message";
            $name = "$object->name";
            $email = "$object->email";
            $home = "$object->home";
            $time = "$object->time";
            $date = "$object->date";
            $ip = "gelogd";

            include("msn_emoticons.ubb");

            ?>

<tr>
<td width="148" rowspan="2" class="message_left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $name."<br>".$date."<br>".$time."<br>IP: ".$ip."<br>"; ?>
</td>
<td width="608" class="message_righttop">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $message; ?>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="message_rightbottom">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
                  if($home != '') {
                      if(!eregi('http://', $home)) {
                          $web = "http://".$home;
                      }
                  }

                  if($email == '') {
                      echo '<img src="icons/icon_email.gif" border="0">&nbsp;';
                        if($home == '') {
                            echo '<img src="icons/icon_www.gif" border="0">';
                        }
else {
                            ?>

<a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $web; ?>
" target="_blank"><img src="icons/icon_www.gif" border="0"></a>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
                    }
                  }
else if($home == '') {
                      ?>

<a href="mailto:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $email; ?>
"><img src="icons/icon_email.gif" border="0"></a>&nbsp;<img src="icons/icon_www.gif" border="0">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
                  } else {
                        ?>

<a href="mailto:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $email; ?>
"><img src="icons/icon_email.gif" border="0"></a>&nbsp;<a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $web; ?>
" target="_blank"><img src="icons/icon_www.gif" border="0"></a>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
                  }
                  ?>

</td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?
        }
    }

    function
AddMessage() {
        global $submit;
        global $name;
        global $message;
        global $home;
        global $email;
        global $ip;
        global $HTTP_SERVER_VARS;

        if($submit) {
            if($name == '')    {
                echo "U heeft geen naam ingevuld.";
            }
else if($message == '')  {
                echo "U heeft geen bericht ingevuld.";
            }
else {

                $ip = $HTTP_SERVER_VARS["REMOTE_ADDR"];

                   $day = date("j");
                   $month = date("m");
                   $year = date("Y");
                   $space = "&nbsp;";

                $month = str_replace("01", "Januari", $month);
                $month = str_replace("02", "Februari", $month);
                $month = str_replace("03", "Maart", $month);
                $month = str_replace("04", "April", $month);
                $month = str_replace("05", "Mei", $month);
                $month = str_replace("06", "Juni", $month);
                $month = str_replace("07", "Juli", $month);
                $month = str_replace("08", "Augustus", $month);
                $month = str_replace("09", "September", $month);
                $month = str_replace("10", "Oktober", $month);
                $month = str_replace("11", "November", $month);
                $month = str_replace("12", "December", $month);

                   $time = date("H:i:s");
                   $date = $day.$space.$month.$space.$year;

                $message = $_POST["message"];
                $name = $_POST["name"];

                $sql = "INSERT INTO guestbook (id, ip, name, email, home, date, time, message) VALUES ('', '$ip', '$name', '$email', '$home', '$date', '$time', '$message')";

                mysql_query($sql) or die("Kan geen verbinding maken met de tabel");

                ?>

<head>
<META HTTP-EQUIV='Refresh' CONTENT='1 URL=frame_gastenboek.php'>
</head>
<BODY>
Een ogenblik a.u.b.<br>
Uw bericht wordt toegevoegd.....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
            }
        }
else {
            echo "U heeft nog niet gesubmit.";
        }
    }

    function
GetMessage() {
        global $submit;
        global $name;
        global $message;
        global $home;
        global $email;

        ?>

<table width="560" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<form action="frame_gastenboek.php?method=addmsg" method="post">
<tr>
<td class="form_top" colspan="2"><h1>Teken het gastenboek<br><br></h1></td>
</tr>
<tr>
<td class="form_left"><p class="form">Naam:</p></td>
<td class="form_right"><input type='text' name="name" size='25' maxlength='25'><br></td>
</tr>
<tr>
<td class="form_left">E-Mail:</td>
<td class="form_right"><input type='text' name='email' size='25' maxlength='75'><br></td>
</tr>
<tr>
<td class="form_left">Homepage:</td>
<td class="form_right"><input type='text' name='home' size='25' maxlength='50'></td>
</tr>
<tr>
<td class="form_left"><p class="form">Bericht:</td>
<td class="form_right"><TEXTAREA name="message" rows=5 cols=40 onSelect="markSelection(this);" onClick="markSelection(this);" onKeyUp="markSelection(this);"></TEXTAREA>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="form_left">&nbsp;</td>
<td class="form_right">
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', ':)')"><img src="msn_emoticons\msn_happy.gif" border="0" align='absmiddle'></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', ':d')"><img src="msn_emoticons\msn_grinning.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', ';)')"><img src="msn_emoticons\msn_winking.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', ':o')"><img src="msn_emoticons\msn_surprised.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', ':p')"><img src="msn_emoticons\msn_tongue.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(h)')"><img src="msn_emoticons\msn_shades.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', ':@')"><img src="msn_emoticons\msn_angry.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', ':s')"><img src="msn_emoticons\msn_smirking.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', ':$')"><img src="msn_emoticons\msn_embarrassed.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', ':(')"><img src="msn_emoticons\msn_sad.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', ':/')"><img src="msn_emoticons\msn_crying.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(s)')"><img src="msn_emoticons\msn_moon.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(a)')"><img src="msn_emoticons\msn_angel.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(i)')"><img src="msn_emoticons\msn_bulb.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(k)')"><img src="msn_emoticons\msn_kiss.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(r)')"><img src="msn_emoticons\msn_445.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(p)')"><img src="msn_emoticons\msn_444.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(1)')"><img src="msn_emoticons\msn_517.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(z)')"><img src="msn_emoticons\msn_392.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(e)')"><img src="msn_emoticons\msn_399.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(t)')"><img src="msn_emoticons\msn_429.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(y)')"><img src="msn_emoticons\msn_438.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(u)')"><img src="msn_emoticons\msn_473.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(o)')"><img src="msn_emoticons\msn_488.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(q)')"><img src="msn_emoticons\msn_499.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(d)')"><img src="msn_emoticons\msn_451.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(f)')"><img src="msn_emoticons\msn_534.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(g)')"><img src="msn_emoticons\msn_684.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(h)')"><img src="msn_emoticons\msn_1549.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(j)')"><img src="msn_emoticons\msn_1761.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(m)')"><img src="msn_emoticons\msn_1896.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(w)')"><img src="msn_emoticons\msn_1827.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(x)')"><img src="msn_emoticons\msn_2136.gif" border="0" align="absmiddle"></A>
<A href="#" onclick="javascript:insert_emoticon('message', '(c)')"><img src="msn_emoticons\msn_2168.gif" border="0" align="absmiddle"></A>

<SCRIPT language="jscript">
function markSelection(txtObj) {
if(txtObj.createTextRange) {
txtObj.caretPos = document.selection.createRange().duplicate();
isSelected = true;
}
}
function insert_emoticon(txtName, emoticon) {
var txtObj = eval("document.forms[0]." + txtName);
if(txtObj.createTextRange && txtObj.caretPos) {
txtObj.caretPos.text = emoticon;
txtObj.focus();
}
}
</SCRIPT>
<br>
<br>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="form_bottom" colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Post bericht"><br><br></td>
</tr>
</form>
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
    }

    if(!isset($current_page)) {
        $current_page = 1;
    }

    if($current_page != 1){
           $prev_page = $current_page-1;
        $prev = '<a href="frame_gastenboek.php?current_page='.$prev_page.'">Vorige</a>&nbsp;:';
    }
else {
        $prev = "Vorige&nbsp;:";
    }


    if(($num_messages - ($num_per_page * $current_page)) > 0) {
        $next_page = $current_page+1;
        $next = ':&nbsp;<a href="frame_gastenboek.php?current_page='.$next_page.'">Volgende</a>';
    }
else {
        $next = ":&nbsp;Volgende";
    }

    ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 22:50:34
 
PHP erik

PHP erik

11/02/2004 20:47:00
Quote Anchor link
je zou bijvoorbeeld in de SQL tabel 2 extra vakken kunnen toevoegen genaamd 'activatie' en 'tijd'.

bij activatie=0 (standaard) wordt er nix geprint, en bij activatie=1 dus wel.

je kan hierbij in een activatie email dus ervoor zorgen dat door een link de activatie op 1 wordt gezet.

door bijvoorbeeld een tijd erbij te schrijven in de database die je ook in de email gebruikt.. zo kan niet elke willekeurige gek een bericht activeren.

zo wordt het dus activatie.php?tijd=_tijd_die_ook_database_staat_

Als $_GET['tijd'] dus overeen komt dan laat je activatie=0 updaten naar activatie=1.

het kan natuurlijk op nog veel meer manieren.. ik hoop trouwens niet dat ik moet voorkauwen hoe je die tijd ( time() ) in de link moet zetten en weg hoeft te schrijven en hoe je een mailtje stuurt... anders kan het erg ingewikkeld worden.

er staat trouwens ook een activatie script van Bas op deze site als ik het me goed herinner, dus effe zoeken in Scripts :)
Gewijzigd op 11/02/2004 20:48:00 door PHP erik
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.