gastenboek, werkt op ene server niet op de andere

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans Vereyken

Hans Vereyken

05/07/2006 20:43:00
Quote Anchor link
Dit is mijn gastenboek, hij deed (doet) het goed op zo een gratis host met php ondersteuning, ondertussen heb ik zelf een server die php ondersteunt, ik heb PHP handmatig geïnstalleerd op een Windows 2003 server onder IIS 6.0. Op deze server wil het script niet meer draaien, ik krijg nog wel een e-mail dat er een nieuw bericht is gepost in het gastenboek, maar hij schrijft de info niet meer weg. De server draait ook een Exchange Server, en dus ook een SMTP, maar als ik in de php.ini SMTP = localhost of 127.0.0.1 wil hij het niet doen, ook 192.168.2.2 (zijn intranetadres) ook niet, daarom dat ik in het gastenboek ini_set() gebruik.
Zoals het script nu is krijg ik ook nog volgende notice: Use of undefined constant SMTP - assumed 'SMTP' in C:\Inetpub\wwwroot\helicon\gastenboek\index.php on line 99
Ik heb mijn php.ini hier online gezet: http://users.skynet.be/fa592539/Hansje/php.ini


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
<html>
<head>
<title>Helicon</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../opmaak/helicon.css">

</head>

<body>

<table width="100%" height="100%"><tr>
<td valign="top">

<?php

// Als form is submitted
if(!empty($_POST['submitform'])){

$naam = $_POST['naam'];
$email = $_POST['email'];
$bericht = $_POST['bericht'];
$website = $_POST['website'];
$require = $_POST['require'];
$error = "";

//Newlines omzetten naar <br>
$bericht = nl2br($bericht);

// check alles ingevuld
$dcheck = explode(",",$require);
while(list($check) = each($dcheck)) {
if(!$$dcheck[$check]) {
$error .= "Vergeten: $dcheck[$check]<br>";
}
}


// check e-mailadres is just
if ((!ereg(".+\@.+\..+", $email)) || (!ereg("^[[email protected]]+$", $email))){
$error .= "Onjuist E-mailadres<br>";}

// fout(en) weergeven
if($error) {
?>


<p class="titel">Fout</p>
<?php echo $error; ?><br>
<a href="#" onClick="history.go(-1)">Probeer opnieuw</a>
<p>

<?php
}
else
{

$date = date("F j, Y \a\\t g.i a", time());

// opmaak bericht
$post = "<table border=1 callpadding=1 cellspacing=0><tr>
<td><table border=0 width=250><tr>
<td width=70><b>Datum:</b></td>
<td>$date</td>
</tr><tr>
<td><b>Naam:</b></td>
<td><a href=mailto:$email>$naam</a></td>
</tr><tr>
<td><b>Website:</b></td>
<td><a href=$website target=_blank>$website</a></td>
</tr><tr>
<td colspan=2>$bericht</td>
</tr></table></td>
</tr></table>
<p>\n\n"
;

// open gastenboek.inc
$inc = "gastenboek.inc";
$book = fopen("$inc", "r+");

// if gastenboek.inc ni ope wilt
if(!$book) die ("Fout bij het posten van uw bericht.<br><a onClick=\"history.go(-1)\">Probeer opnieuw</a>");

// write new entry to top of file
flock($book,1);
$old_data = fread($book, filesize($inc));
rewind($book);
fwrite($book, "$post" . $old_data);
flock($book,3);
fclose($book);

// Opmaak e-mail
$message = "Nieuw bericht in gastenboek Helicon:

Naam: $naam
Email: $email
Website: $website

Bericht: $bericht

-----------------------------"
;

ini_set(SMTP,"smtp.evonet.be");

// zend email
mail("[email protected]","Nieuw bericht in gastenboek Helicon","$message","From: $naam <$email>");

// bedank berichtje
echo "Bedankt $naam!  Klik <a href=\"index.php\">hier</a> om terug te gaan naar het gastenboek.";
}
}


else {
?>


<a name="top"></a>
<p>
<a href="#teken">Teken het gastenboek</a></p>
<center>
<p>

<?php include('gastenboek.inc'); ?>

<a name="teken"></a>
<form method="post" action="<?=$_SERVER['PHP_SELF'] ?> " name="form">
<input type="hidden" name="require" value="naam,email,bericht">
</center>
<p><span class="titel">Teken het gastenboek</span></p>
<center>
<table>
</tr><tr>
<td valign="top" align="right">Naam:</td>
<td valign="top"><input type="text" name="naam" size="20"></td>
</tr><tr>
<td valign="top" align="right">Email:</td>
<td valign="top"><input type="text" name="email" size="20"></td>
</tr><tr>
<td valign="top" align="right">Website:</td>
<td valign="top"><input type="text" name="website" size="20"></td>
</tr><tr>
<td valign="top" align="left" colspan="2">Bericht:</td>
</tr><tr>
<td valign="top" colspan="2"><textarea name="bericht" cols="28" rows="5"></textarea></td>
</tr><tr>
<td colspan="2" align="center"><input type="submit" value="Verzend" id="button" name="submitform">
<input type="reset" value="Begin opnieuw" id="button" name="reset"></td>
</tr></table>
</center>
<p><a href="#top">Terug naar boven</a></p>

<?php } ?>

<p></td>
</tr></table>

</body>
</html>


Iemand een sugestie?

Groetjes
Hansje
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:18:58
 
Red Crew

Red Crew

05/07/2006 20:46:00
Quote Anchor link
Heb je al eens een s
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>

geprobeerd wat geeft deze als output geeft hij daar aan dat mysql en alles ok is ?
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

05/07/2006 20:58:00
Quote Anchor link
Hier is ie:
http://82.146.101.192/test.php
ik heb ook schrijfrechten aangepast zodat dat zeker het probleem niet kan zijn.
Het gastenboek werkt via een flatfile, mysql is dus niet nodig.

Groetjes
Hansje
 
Letscode

letscode

05/07/2006 21:48:00
Quote Anchor link
Als ik de error zo lees heeft hij problemen met de
ini_set(SMTP,"smtp.evonet.be");
weet je zeker dat die goed staat?
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

05/07/2006 21:53:00
Quote Anchor link
Ja, het bericht komt aan, maar hij post de tekst niet naar het gastenboek, de mail wordt verstuurd via smtp.evonet.be, want als ik geen ini_set gebruik doet hij helemaal niets. Het probleem zit niet bij de mail, maar bij het posten naar gastenboek.inc
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.