Gastenboekbeheer fouten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Eric

Eric

04/02/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een gastenboek geprogrammeerd in php mbv sql en dat werkt. Nu wilde ik ook een beheerpagina maken, met bij elk bericht een knop 'verwijder' en dan de functie erbij dat het bijbehorende bericht verwijderd wordt.
Ik kom er echter niet uit. Ik heb al verschillende errors gehad, maar bij de code zoals ik hieronder heb neergezet, krijg ik:

Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\Xampp\htdocs\gastenboekbeheer.php on line 54

Voordat ik de reactie krijg "haakjes tellen", dit heb ik gedaan, en daar ligt het volgensmij niet aan.
Kan iemand mij helpen?

Hier de code van de beheerpagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
$mysql_user
= "";
$mysql_pass = "";
$mysql_host = "localhost";
$mysql_dbn = "gastenboek";

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))
{

    echo "database connectie mislukt!";
    
    exit();
}


elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{

        echo "gelukt, waarde: ". $_POST["verwijderen"];
}


else
{
    echo "<h1>Gastenboek</h1>";
    
    echo "<p>Voeg een <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?show=add\">nieuw bericht</a> toe aan het gastenboek.</p>";
    
    $sql = "SELECT id,naam,email,bericht,DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y') as show_datum FROM reunisten_gastenboek ORDER BY datum DESC";
    
    $res = mysql_query($sql);
    $srv = $_SERVER['PHP_SELF'];
    
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
           {

            $row['email'] = htmlentities($row['email']);
            $row['naam'] = nl2br(htmlentities($row['naam']));
            $row['bericht'] = nl2br(htmlentities($row['bericht']));
            $row['id'] = nl2br(htmlentities($row['id']));
    
            echo "<p><fieldset><a href=\"mailto:" . $row['email'] . "\">" . $row['naam'] . "</a> schreef op <i>" . $row['show_datum'] . "</i>: <br />";
            echo $row['bericht'] . "</fieldset></p>";
            
            $idknop = $row['id'];
            
            echo <<<EOD
              <form action="$srv" method="post">
            <
input type="submit" name="verwijderen" value="$idknop" />
            <
/form>
              EOD;
        }
    }

    else
        echo "<p>Er zijn nog geen gastenboek berichten toegevoegd.</p>";
}

?>


Eric
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eric
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 23:15:54
 
Joren vh

joren vh

04/02/2008 19:58:00
Quote Anchor link
je bent een } vergeten op regel 51 dus je sluit met andere woorden de else niet.

je code word dus zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
$mysql_user
= "";
$mysql_pass = "";
$mysql_host = "localhost";
$mysql_dbn = "gastenboek";

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))
{

    echo "database connectie mislukt!";
    
    exit();
}


elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{

        echo "gelukt, waarde: ". $_POST["verwijderen"];
}


else
{
    echo "<h1>Gastenboek</h1>";
    
    echo "<p>Voeg een <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?show=add\">nieuw bericht</a> toe aan het gastenboek.</p>";
    
    $sql = "SELECT id,naam,email,bericht,DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y') as show_datum FROM reunisten_gastenboek ORDER BY datum DESC";
    
    $res = mysql_query($sql);
    $srv = $_SERVER['PHP_SELF'];
    
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
           {

            $row['email'] = htmlentities($row['email']);
            $row['naam'] = nl2br(htmlentities($row['naam']));
            $row['bericht'] = nl2br(htmlentities($row['bericht']));
            $row['id'] = nl2br(htmlentities($row['id']));
    
            echo "<p><fieldset><a href=\"mailto:" . $row['email'] . "\">" . $row['naam'] . "</a> schreef op <i>" . $row['show_datum'] . "</i>: <br />";
            echo $row['bericht'] . "</fieldset></p>";
            
            $idknop = $row['id'];
            
            echo <<<EOD
              <form action="$srv" method="post">
            <
input type="submit" name="verwijderen" value="$idknop" />
            <
/form>
              EOD;
        }
    }
}

    else {
        echo "<p>Er zijn nog geen gastenboek berichten toegevoegd.</p>";
}

?>


edit:

zie ook dat de else niet geopent werd.

Edit:

Volgens mij heb je een esle te veel :$ want de kleuren kloppen niet :$
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 
Eric

Eric

04/02/2008 20:12:00
Quote Anchor link
En ik maar roepen dat de haakjes kloppen (A)

Maarrrr...nog steeds dezelfde error..
En volgensmij kloppen alle if elseif en else dingen wel...waar volgens jou niet dan??
 
Joren vh

joren vh

04/02/2008 20:35:00
Quote Anchor link
Zie niets meer mis. Kan je niet meer verder helpen. Sorry !
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/02/2008 20:43:00
Quote Anchor link
Vergeet Joren's code. Het probleem zit hem in die EOD. Maak daar gewoon het volgende van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
            echo '<form action="'.$srv.'" method="post">
                    <input type="submit" name="verwijderen" value="'.$idknop.'" />
                  </form>';
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Joren vh

joren vh

04/02/2008 20:45:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie

Je opent die laatste else dan toch niet !!!!!
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/02/2008 20:50:00
Quote Anchor link
Een else hóéft niet geopend te worden met een accolade. Het is wel netter en overzichtelijker om het te doen, maar het is niet verplicht.
 
Joren vh

joren vh

04/02/2008 21:12:00
Quote Anchor link
Ow dat wist ik niet, excuus !
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/02/2008 21:19:00
Quote Anchor link
Dat geldt overigens voor alle statements, maar dat levert nogal eens fouten op. Je kunt ze dus beter gewoon plaatsen.
 
Eric

Eric

04/02/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Ok bedankt!
2 vraagjes dan...
Op de knop komt nu het nummer van het bericht. Logisch, maar eigenlijk wil ik op elke knop de tekst 'verwijderen' maar dan wel aan elke knop een aparte $idknop. Hoe doe ik dit?

Ook probeer ik nu de query uit te laten voeren, en heb ik bovenin (waar de code staat die hij uit moet voeren als er geklikt is) de volgende code geplaatst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "REMOVE FROM 'reunisten_gastenboek' WHERE 'id' = '$idknop'";
        $result = mysql_query($sql)
            or die("Fout bij uitvoeren query");

?>


Hij voert echter nu de query niet uit, of er gaat in ieder geval iets mis, want hij geeft 'fout bij uitvoeren query'.
Het zal wel iets simpels zijn, maar ik ben nog niet zo'n expert op php-gebied.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/02/2008 23:25:00
Quote Anchor link
$sql = "DELETE FROM reunisten_gastenboek WHERE id = '".$idknop."'";
 
Eric

Eric

05/02/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie. Hij voert nu wel een query uit, maar er gebeurt helemaal niks. Hij verwijdert niks. Wat is er nu nog fout???
Hier dan nog mijn gehele code tot nu toe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
$mysql_user
= "";
$mysql_pass = "";
$mysql_host = "localhost";
$mysql_dbn = "gastenboek";

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))
{

    echo "database connectie mislukt!";
    
    exit();
}


elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{

    
        $sql = "DELETE FROM reunisten_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
        $result = mysql_query($sql)
            or die("Fout bij uitvoeren query");
            
       $res = mysql_query($sql);

if (!empty($res))
    {

        echo "<h1>Bericht verwijderd</h1>";
    
        echo "<p>Het bericht is verwijderd. Ga nu naar <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" title=\"Berichten overzicht\">het berichten overzicht</a>.";
    }
}

else
{
    echo "<h1>Gastenboek beheer</h1>";
    
    $sql = "SELECT id,naam,email,bericht,DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y') as show_datum FROM reunisten_gastenboek ORDER BY datum DESC";
    
    $res = mysql_query($sql);
    $srv = $_SERVER['PHP_SELF'];
    
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
           {

            $row['email'] = htmlentities($row['email']);
            $row['naam'] = nl2br(htmlentities($row['naam']));
            $row['bericht'] = nl2br(htmlentities($row['bericht']));
            $row['id'] = nl2br(htmlentities($row['id']));
    
            echo "<p><fieldset><a href=\"mailto:" . $row['email'] . "\">" . $row['naam'] . "</a> schreef op <i>" . $row['show_datum'] . "</i>: <br />";
            echo $row['bericht'] . "</fieldset></p>";
            
            $idknop = $row['id'];
            
            echo '<form action="'.$srv.'" method="post">
                    <input type="submit" name="verwijderen" value="'
.$idknop.'" />
                  </form>'
;
        }
    }

    else
    {
        echo "<p>Er zijn nog geen gastenboek berichten toegevoegd.</p>";
        }
}

?>
 
Eric

Eric

12/02/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Ik heb inmiddels nog van alles geprobeerd, maar nog steeds kom ik er niet uit. De code is nu gebaseerd op een andere database, maar wie haalt voor mij die ene fout er uit, waardoor ik wel netjes een 'uitgevoerd' bericht krijg, maar de database onaangepast is gebleven...

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
$mysql_user
= "";
$mysql_pass = "";
$mysql_host = "localhost";
$mysql_dbn = "jbw_nieuw";

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))
{

    echo "database connectie mislukt!";
    
    exit();
}


elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{

    
        $sql = "DELETE FROM jbw_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
        $result = mysql_query($sql)
            or die("Fout bij uitvoeren query");
            
       $res = mysql_query($sql);

if (!empty($res))
    {

        echo "<h1>Bericht verwijderd</h1>";
    
        echo "<p>Het bericht is verwijderd. Ga nu naar <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" title=\"Berichten overzicht\">het berichten overzicht</a>.";
    }
}

else
{
    echo "<h1>Gastenboek beheer</h1>";
    
    $sql = "SELECT id,naam,email,bericht,DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y') as show_datum FROM jbw_gastenboek ORDER BY datum DESC";
    
    $res = mysql_query($sql);
    $srv = $_SERVER['PHP_SELF'];
    
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
           {

            $row['email'] = htmlentities($row['email']);
            $row['naam'] = nl2br(htmlentities($row['naam']));
            $row['bericht'] = nl2br(htmlentities($row['bericht']));
            $row['id'] = nl2br(htmlentities($row['id']));
    
            echo "<p><fieldset><a href=\"mailto:" . $row['email'] . "\">" . $row['naam'] . "</a> schreef op <i>" . $row['show_datum'] . "</i>: <br />";
            echo $row['bericht'] . "</fieldset></p>";
            
            $idknop = $row['id'];
            
            echo '<form action="'.$srv.'" method="post">
                    <input type="submit" name="verwijderen" value="'
.$idknop.'" />
                  </form>'
;
        }
    }

    else
    {
        echo "<p>Er zijn nog geen gastenboek berichten toegevoegd.</p>";
        }
}

?>


Ik hoop dat iemand kan helpen!
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 21:45:00
Quote Anchor link
$sql = "DELETE FROM jbw_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
$result = mysql_query($sql)
or die("Fout bij uitvoeren query");

$res = mysql_query($sql);

waarom voer je de query 2x uit?

En een delete query kan niet vol of leeg terug komen, je moet het dus checken met mysql_affected_rows()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jimmy Arts
 
Antoine

antoine

12/02/2008 21:49:00
Quote Anchor link
ziet er netjes uit, maar ik heb hetzelfde probleem:S
 
Eric

Eric

12/02/2008 21:49:00
Quote Anchor link
jimmy schreef op 12.02.2008 21:45:
$sql = "DELETE FROM jbw_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
$result = mysql_query($sql)
or die("Fout bij uitvoeren query");

$res = mysql_query($sql);

waarom voer je de query 2x uit?

En een delete query kan niet vol of leeg terug komen, je moet het dus checken met mysql_affected_rows()


En hoe zou dat stukje er dan uit moeten zien??? (ken de affected_rows term niet...)
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 21:53:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{
    
        $sql = "DELETE FROM reunisten_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
        $result = mysql_query($sql)
            or die("Fout bij uitvoeren query");
            
        $check = mysql_affected_rows($result);

if ($check != 0)
    {
        echo "<h1>Bericht verwijderd</h1>";
    
        echo "<p>Het bericht is verwijderd. Ga nu naar <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" title=\"Berichten overzicht\">het berichten overzicht</a>.";
    }
}

Probeer dat eens
 
Eric

Eric

12/02/2008 22:29:00
Quote Anchor link
Ik heb het geprobeerd, maar krijg nu het volgende probleem:

Warning: mysql_affected_rows(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in ....
(met een verwijzing naar de regel $check = mysql_affected_rows($result);

(de database naam stond nog verkeerd, maar dat kan het nu ook niet meer zijn...)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/02/2008 22:38:00
Quote Anchor link
mysql_affected_rows gewoon zonder argument aanroepen.
 
Eric

Eric

12/02/2008 22:40:00
Quote Anchor link
Als ik dat doe krijg ik na het indrukken van een verwijderknop een leeg scherm, en staat het bericht nog steeds in de db...
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 22:47:00
Quote Anchor link
Weet je zeker dat er iets in $idknop komt te staan?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.