gd en gif

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis S

Dennis S

23/11/2005 18:21:00
Quote Anchor link
Ik heb hier een script om een gd image te laden, maar er gebeurt niks, maar volgens mij klopt het script. Het moet uiteindelijk een image worden in gif formaat.

hier me script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

while (list($global) = each($GLOBALS))
{

    if (!preg_match('/^(_SERVER|GLOBALS)$/', $global)) {
        unset($$global);
    }
}

unset($global);
$imgtypes = array("gif");

define("e_QUERY", preg_replace("#&|/?PHPSESSID.*#i", "", $_SERVER['QUERY_STRING']));
$recnum = preg_replace("#\D#", "", e_QUERY);
if (!$recnum) {
    exit;
}


$mySQLserver = "";

@
include_once(dirname(__FILE__)."e107_config.php");
$a = 0;
$p = "";

while (!$mySQLserver && $a < 5) {
    $a++;
    $p .= "../";
    @
include_once($p."e107_config.php");
}

mysql_connect($mySQLserver, $mySQLuser, $mySQLpassword);
mysql_select_db($mySQLdefaultdb);
$result = mysql_query("SELECT tmp_info FROM {$mySQLprefix}tmp WHERE tmp_ip = '{$recnum}'");
if (!$row = mysql_fetch_array($result)) {
    exit;
}


list($code, $url) = explode(",", $row['tmp_info']);
$type = "none";
foreach($imgtypes as $t)
{

    if (function_exists("imagecreatefrom".$t))
    {

        $type = $t;
        break;
    }
}


$path = realpath(dirname(__FILE__)."/../")."/".$IMAGES_DIRECTORY;

switch($type)
{
    case
"gif":
        $image = ImageCreateFromGIF($path."generic/code_bg.gif");
        break;
}

$text_color = ImageColorAllocate($image, 80, 80, 80);
//ob_clean();
// Header("Content-type: image/".$type);

ImageString ($image, 5, 12, 2, $code, $text_color);
switch($type)
{
    case
"gif":
        ImageGIF($image, '', 75);
        break;
}

ImageDestroy($image);
die();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:59:35
 

23/11/2005 19:11:00
Quote Anchor link
while (list($global, $v) = each($GLOBALS))
{
if (!preg_match('/^(_SERVER|GLOBALS)$/', $global)) {
unset($$global);
}
}

die moet je bij de bovenste while loop hebben
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/11/2005 19:25:00
Quote Anchor link
Of, als je GD 1.6 hebt:

Since all GIF support was removed from the GD library in version 1.6, this function is not available if you are using that version of the GD library.

van het PHP Manual
 

23/11/2005 20:06:00
Quote Anchor link
Maar dan zou die een foutmelding moeten weergeven.
 
Dennis S

Dennis S

23/11/2005 21:58:00
Quote Anchor link
@sebastiaan, nee dat werkt ook niet

Maar het vreemde is dat op mijn locale server hij wel werkt en op de server van m'n school niet werkt.

Locaal: apache 2.0.55 (win32), PHP 5.0.5 met GD 2.1.9 met gif support enabled

En op de server van school: apache 2.0.55 (NETWARE), PHP 5.0.5 met GD 2.0 met gif support

De GD modules zijn wel juist geactiveerd. Ik zal dan maar even de server configuratie doorspitten.
Gewijzigd op 23/11/2005 22:05:00 door Dennis S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.