GD fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henktrol

henktrol

30/09/2009 18:42:00
Quote Anchor link
Ik heb een scriptje aangepast, maar hij zegt dat er een fout in zit...
Wie weet welke? :S

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

$fontSize
= 12;
$font = 'fotos/arial.ttf';
$tekst = "Testen";

$image = imagecreatefrompng('map.png');

$dimensions = getimagesize($image);
$plaatjeBreedte = $dimensions[0];
$plaatjeHoogte = $dimensions[1];

$bg = imagecolorallocate( $image , 0 , 0 , 0 );
$wit = imagecolorallocate( $image , 255,255,255 );

/* rekenwerk */
$aBox = imageTtfBbox( $fontSize , 0 , $font , $tekst );
list( $lox , $loy , $rox , $roy , $rbx , $rby , $lbx , $lby ) = $aBox;

$tekstBreedte = $rbx - $lbx;
$tekstHoogte = $rby - $roy;

//wat is er over aan de zijkanten?
$overBreedte = $plaatjeBreedte - $tekstBreedte;
$overHoogte  = $plaatjeHoogte - $tekstHoogte;

//wat is er dan aan een kant over?
$marginLinks = $overBreedte / 2;
$marginBoven = $overHoogte / 2;

//nu een tekst maken
imageTtfText( $image , $fontSize , 0 , $marginLinks , $marginBoven , $wit , $font , $tekst );

header('Content-type: image/png');
imagePng( $image );
imageDestroy( $image );

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:04:49
 
Jens erd

Jens erd

30/09/2009 18:44:00
Quote Anchor link
misschien even duidelijk maken wat de fout is?
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/09/2009 18:45:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik heb een scriptje aangepast, maar hij zegt dat er een fout in zit...
Wie weet welke? :S


Nou ik heb geen idee wat er fout is.
Misschien een idee om te zeggen wat er fout gaat?
 
Henktrol

henktrol

30/09/2009 18:48:00
Quote Anchor link
Ik krijg gewoon een foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
De afbeelding "http://localhost:8080/Fotoalbum/foto.php" kan niet worden weergegeven omdat deze fouten bevat.


GD is beschikbaar.
 
Jens erd

Jens erd

30/09/2009 18:52:00
Quote Anchor link
zet is ERROR_REPORTING(E_ALL); bovenaan het script.
 
Henktrol

henktrol

30/09/2009 18:54:00
Quote Anchor link
Geeft niks.
Is automatisch ingeschakeld in USB webserver ;)
 
Hipska BE

Hipska BE

30/09/2009 19:07:00
Quote Anchor link
doe even lijn 34 in comments en dan kan je de foutmelding wel zien, wanneer je deze hebt aangezet..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Henktrol

henktrol

01/10/2009 18:18:00
Quote Anchor link
dan staat er inderdaad een fout:

Warning: getimagesize(Resource id #3) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in E:\UsbWebserver2\Root\Fotoalbum\foto.php on line 15

maarja die bestaat wel hoor!
 
Jens erd

Jens erd

01/10/2009 18:49:00
Quote Anchor link
volgens mij kun je die functie pas doen na regel 35, kan aan mij liggen.
 
Henktrol

henktrol

01/10/2009 18:53:00
Quote Anchor link
ja daar hebben we niet veel aan he
welke functie?

ik heb het al, een beetje omzeild, maar het werkt!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php

$size
= 12;
$font = 'arial.ttf';
$tekst = "Testen";

$image = "map.png";
$img = imagecreatefrompng($image);

$breedte_hoogte = getimagesize($image);
$plaatjeBreedte = $breedte_hoogte[0];
$plaatjeHoogte = $breedte_hoogte[1];

$bg = imagecolorallocate($img,0,0,0);
$wit = imagecolorallocate($img,255,255,255);

/* rekenwerk */
$aBox = imagettfbbox($size , 0 , $font , $tekst);
list($lox , $loy , $rox , $roy , $rbx , $rby , $lbx , $lby) = $aBox;

$tekstBreedte = $rbx - $lbx;
$tekstHoogte = $rby - $roy;

//wat is er over aan de zijkanten?
$overBreedte = $plaatjeBreedte - $tekstBreedte;
$overHoogte  = $plaatjeHoogte - $tekstHoogte;

//wat is er dan aan een kant over?
$marginLinks = $overBreedte / 2;
$marginBoven = $overHoogte / 2;

//nu een tekst maken
// imagettftext($img , $size , 0 , $marginLinks , $marginBoven , $wit , $font , $tekst);

imagestring($img, $size, $marginLinks, $marginBoven, $tekst, $wit);

// Afbeelding weergeven
header('Content-type: image/png');
imagepng($img);
imagedestroy($image);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door henktrol
 
Jens erd

Jens erd

01/10/2009 19:00:00
Quote Anchor link
regel 9, getimagessize, excuses dat ik onduidelijk ben.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

01/10/2009 19:31:00
Quote Anchor link
@Jens: Nee hoor, kijk maar.

getimagesize() en getimagessize().
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.