[GD] iedere keer dezelfde foto opnieuw laden?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Php knipper

php knipper

25/03/2015 20:00:36
Quote Anchor link
Hallo, al weer even geleden.

Ik heb een php script gemaakt dat iedere foto nu een propere url heeft en dat deze altijd de juiste afmeting heeft. Wanneer deze nog niet bestaat zal hij deze maken en opslaan in de "case" map, het is dus niet iedere keer on the fly.

Volgens mijn inspector gegevens (chrome) worden de foto's iedere keer ingeladen, ik heb al eens gekeken naar de header's maar ik krijg het niet aan de praat.

deze code wordt uitgevoerd bij het kleiner maken van de foto:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
Header("Cache-Control: must-revalidate");
Header($exphead);
header('Content-Type: image/jpeg');
$afbeelding_origineel = imagecreatefromjpeg($pad.'/'.$bestand);
imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width_org, $height_org);
imagejpeg($afbeelding);
imagejpeg($afbeelding, $pad.'/case/'.$afmetingen.'/'.$bestand, 80);
?>


en deze als de foto al in de case map zit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
header_remove("Cache-Control");
header_remove("Expires");
header_remove("Pragma");
header_remove("Transfer-Encoding");
Header("Cache-Control: must-revalidate");
Header($exphead);
header('Content-Type: '.$type);
echo file_get_contents($pad.'/case/'.$afmetingen.'/'.$bestand);
?>


Kan iemand eens kijken waar ik de mist in ga?

Mvg. knipper
Gewijzigd op 25/03/2015 20:02:22 door Php knipper
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:07:15
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/03/2015 00:16:04
Quote Anchor link
Je moet $afbeelding waarschijnlijk aanmaken als imagecreatetruecolor()? Nu is $afbeelding nergens gedefinieerd.

Dit staat letterlijk in het voorbeeld van imagecopyresampled() op php.net.

Als je dit soort dingen wilt debuggen, laat dan Content-Type headers weg, dan zie je waarschijnlijk dit soort fouten wel op je scherm verschijnen.

Toevoeging op 26/03/2015 11:58:06:

EDIT: daarnaast ontbreken er gegevens in bovenstaande fragmenten. En is het probleem niet helemaal duidelijk. Wat gaat er niet goed?

Thumb wordt niet goed aangemaakt: zie bovenstaande hint (maar wss niet van toepassing omdat je niet alle relevante code hebt geplaatst)
Thumb wordt telkens opnieuw aangemaakt: de controle op het bestaan van het bestand is niet goed of niet volledig
 
Php knipper

php knipper

26/03/2015 14:00:18
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

de afbeelding wordt gemaakt met imagecopyresampled(). In verband met de foto lukt alles, ik krijg een kleine versie en deze wordt opgeslagen in de case.

het probleem is dat ik ondanks de huidige headers nog steeds iedere keer opnieuw de foto's laad. De foto wordt dus niet opgeslagen in de case. Onderstaande zijn de headers van een foto:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
HTTP/1.1 200 OK
Date: Thu, 26 Mar 2015 12:59:16 GMT
Server: Apache
Cache-Control: must-revalidate
Expires: Sun, 29 Mar 2015 12:59:16 GMT
Content-Encoding: gzip
Vary: Accept-Encoding
Cache-Control: max-age=60, private, proxy-revalidate
Keep-Alive: timeout=10, max=489
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: 2
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/03/2015 14:20:32
Quote Anchor link
Quote:
De foto wordt dus niet opgeslagen in de case

Heb je dit echt geconstateerd? Het bestand ontbreekt?

Controleer je ook of alle deel-directories bestaan voordat je iets wegschrijft? (En zonee, maak je deze aan met de juiste rechten)?
Zijn de schrijfrechten van alle deel-directories (na afloop van creatie) goed?

Haal die Content-Type header nou eens (tijdelijk) weg :) en zet het tonen en rapporteren van foutmeldingen aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// zet dit bovenaan je script
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
?>


Als je geen thumbnails hebt gaat er iets fout bij het wegschrijven ervan lijkt mij...

EDIT:
Content-Type: 2 <-- wat is dit?!
Gewijzigd op 26/03/2015 14:21:17 door Thomas van den Heuvel
 
Php knipper

php knipper

26/03/2015 14:35:55
Quote Anchor link
@thomas

Alles werkt op de server, tussen mijn mappen staat ook een map "case" en daar komt de foto in terecht.
maar als ik de foto laad krijgt die altijd de status 200 (ok) en nooit 304 (niet bewerkt vanaf browsercase)

de foto komt altijd van de website en niet van het geheuge van de computer

die 2 staat voor jpg
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/03/2015 14:54:25
Quote Anchor link
Het probleem is dus dat de browser de afbeeldingen niet cached?

Maar dat stel je toch zelf in middels de headers die je meegeeft? Wat staat er in $exphead?

Plus, je serveert de afbeeldingen via een script. Als je nu zorgt dat die thumbs op enigerlei wijze eenmalig gegenereerd worden kun je vervolgens toch altijd rechtstreeks refereren aan (het bestand van) de afbeelding zelf? Hoeft geen script aan te pas te komen?

Tevens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Cache-Control: max-age=60, private, proxy-revalidate

Default van browser?
Gewijzigd op 26/03/2015 14:57:45 door Thomas van den Heuvel
 
Php knipper

php knipper

26/03/2015 15:13:10
Quote Anchor link
Ik geef die header nergens op, en krijg die ook niet weg

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$exphead
= "Expires: " . gmdate("D, d M Y H:i:s", time() + $levensduur) . " GMT";
?>


Ik gebruik een .htaccess regel die ervoor zorgt dat het een propere url is, er staat geen php in de url. ik gebruik het script zodat ik niet steeds moet uitzoeken of de foto al op meerdere grotes is gebracht.

Toevoeging op 26/03/2015 16:32:50:

het is me gelukt, ik heb bovenaan voor de session_start();
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_cache_limiter('public');
?>

gezet en al mijn header manipulaties weg gedaan

bedankt
Gewijzigd op 26/03/2015 15:25:13 door php knipper
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.