GD imagemerge probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

04/05/2007 18:45:00
Quote Anchor link
Beste phpers,

Wat ik heb geprobeerd is om een klein GD scriptje in elkaar te zetten maar het wil niet echt werken.
De werking van het script zou als volgt moeten zijn: De grootte van het plaatje word bepaald, daarna wordt daar 20 bij opgeteld zodat er links en rechts van het plaatje 10 pixels over zijn. Aan de bovenkant moeten er ook 10 pixels tussen zitten en aan de onderkant 40 omdat daar een tekst komt.

Wat ik nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?PHP
// Plaatje
$source_image = imagecreatefromgif('testje.gif'); // Plaatje creeren
$source_size = getimagesize('testje.gif'); // Grootte van het plaatje verkrijgen
$source_width = $source_size[0]; // Breedte van het plaatje
$source_height = $source_size[1]; // Hoogte van het plaatje

// Nieuwe grootte maken

$newimg_width = $source_width + 20; // Nieuwe breedte maken (10 pixels groter aan elke kant)
$newimg_height = $source_height + 50; // Nieuwe hoogte maken (10 pixels groter aan de bovenkant, 40 aan de onderkant)

// Nieuwe achtergrond maken

$newimg = imagecreatetruecolor($newimg_width, $newimg_height); // Plaatje maken
$newimg_bgc = imagecolorallocate($newimg, 255, 255, 255); // Kleur voor achtergrond selecteren (wit)
$newimg_tc = imagecolorallocate($newimg, 0, 0, 0); // Kleur van text (zwart)
$newimg_fillbg = imagefilledrectangle($newimg, 0, 0, $newimg_width, $newimg_height, $newimg_bgc); // Achtergrond met wit vullen

// Tekst op plaatje

$newimg_font = "Arial"; // Font kiezen
$newimg_imgtext = "Imagetext here"; // Tekst dat op het plaatje moet komen
$newimg_addbgtext = imagettftext($new_image, 10, 0, 20, ($source_height+20), $newimg_tc, $newimg_font, $newimg_imgtext); // Tekst toevoegen op plaatje

// Probleem ?

$final_image = imagecopymerge($newimg, $source_image, 10, 10, 0, 0, $source_width, $source_height, 50);
//

header("Content-Type: image/gif"); // Header toevoegen
$echo_image = imagegif($final_image); // Plaatje (GIF) weergeven
?>

<img src="<?=$echo_image;?>" alt="image" />

Volgens mij ligt het probleem bij het samenvoegen van de plaatjes (merge) maar weet het niet zeker.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Jeroen

PS. Het enige wat er nu weergegeven word is: http://ip/image.php (-afbeelding).

*edit*
Nu krijg ik: De afbeelding “http://jeroen.lan/foto/test.php” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Maar weet nog steeds niet wat ik fout doe :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:56:27
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

04/05/2007 19:01:00
Quote Anchor link
Dat is ook de bedoeling dat dat wordt weergegeven. De afbeelding kun je gewoon opvragen dmv

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="image.php" alt="image" />
 
Jeroen

Jeroen

05/05/2007 11:42:00
Quote Anchor link
*bump*

Nu krijg ik: De afbeelding “http://jeroen.lan/foto/test.php” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Maar weet nog steeds niet wat ik fout doe :(
 
Bart van der veen

bart van der veen

05/05/2007 11:48:00
Quote Anchor link
imagejpeg($final_image, $locatie,100); // max. kwaliteit

dit mis je nog, dat wordt het echt een plaatje..
 
Jeroen

Jeroen

05/05/2007 15:17:00
Quote Anchor link
er staat toch al imagegif? dat kan toch ook ? :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.