gd probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

07/08/2005 12:49:00
Quote Anchor link
Hey :)

Ik heb een probleem. Hieronder zie je de functie die dat probleem veroorzaakt.
Het doel van de functie is dat de upgeloade foto word verkleint naar een soort thumpnail zegmaar, en dat ook de upgeloade foto zelf een stuk verkleind word. Het stomme is, dat het helemaal geweldig werkt met een foto die 'liggend' is, maar op het moment dat daar wat anders komt te staan - zodat de foto dus in staand formaat komt - ik alle mogelijke errors krijg... :S

Wie weet wat ik kan doen? :) Hartelijk dank alvast :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<?php

Function ImageSize($image){
   $source=imagecreatefromjpeg($image);
   $size["y"]=imagesy($source);
   $size["x"]=imagesx($source);
   imagedestroy($source);

   return $size;
}

Function
MakeSmallAndRotated($image,$naam,$manier="liggend"){ // manier is voor liggend of staand

global $rootdir;

if($manier=="liggend"){
$w=120;
$h=80;
}

else{
$w=80;
$h=120;
}


$rotate=rand(0,3);
if($rotate==0)
  $rotate=30;
elseif($rotate==1)
  $rotate=0-30;
elseif($rotate==2)
  $rotate=15;
else
  $rotate=0-15;

// kleine afbeelding maken.
$img=imagecreatetruecolor($w,$h+20);
$source=imagecreatefromjpeg($image);
$white=imagecolorallocate($img,255,255,255);
$black=imagecolorallocate($img,0,0,0);
imagefill($img,0,0,$white);

imagecopyresized($img,$source,0,0,0,0,$w,$h,imagesx($source),imagesy($source));
imagestring($img,5,5,$h+3,$naam,$black);


$img=imagerotate($img,$rotate,$white);

imagejpeg($img,$rootdir . "uploads/small_".$naam.".jpg",100);
imagedestroy($img);

// ook nog even grote afbeelding verkleinen
$size=ImageSize($image);
   if($size["x"]>=300){
      if($manier=="liggend"){
         $h=240;
         $w=320;
      }

      else{
         $h=400;
         $w=300;
      }

      $BigImg=imagecreatetruecolor($w,$h);
      imagecopyresized($BigImg,$source,0,0,0,0,$w,$h,imagesx($source),imagesy($source));
      imagestring($BigImg,2,2,2,"Copyright 2005",$white);

      imagejpeg($BigImg,$rootdir . "uploads/" . $naam . ".jpg",100);
      imagedestroy($BigImg);
      imagedestroy($source);
   }
}

?>


en de errors:
Warning: imagecreatefromjpeg(): gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in c:\www\dansschool\admin\fotoalbum.func.php on line 37

Warning: imagecreatefromjpeg(): '../uploads/glkglgh.jpg' is not a valid JPEG file in c:\www\dansschool\admin\fotoalbum.func.php on line 37

Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in c:\www\dansschool\admin\fotoalbum.func.php on line 42

Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in c:\www\dansschool\admin\fotoalbum.func.php on line 42

Warning: imagecopyresized(): supplied argument is not a valid Image resource in c:\www\dansschool\admin\fotoalbum.func.php on line 42

Warning: imagecreatefromjpeg(): gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in c:\www\dansschool\admin\fotoalbum.func.php on line 4

Warning: imagecreatefromjpeg(): '../uploads/glkglgh.jpg' is not a valid JPEG file in c:\www\dansschool\admin\fotoalbum.func.php on line 4

Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in c:\www\dansschool\admin\fotoalbum.func.php on line 5

Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in c:\www\dansschool\admin\fotoalbum.func.php on line 6

Warning: imagedestroy(): supplied argument is not a valid Image resource in c:\www\dansschool\admin\fotoalbum.func.php on line 7
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:31:50
 
Mitch X

Mitch X

07/08/2005 12:57:00
Quote Anchor link
Herinstall GD?
Welke versie heb je?
Gewijzigd op 07/08/2005 12:58:00 door Mitch X
 
Jeroen

Jeroen

07/08/2005 13:26:00
Quote Anchor link
gd werkt wel bij een liggende afbeelding. dus met gd is denk ik niks mis. Pas als ik $manier="iets anders of staand" doe, krijg ik die errors.

Ik heb de GD die standaart word bijgeleverd met php 4.3+
 
Jelmer -

Jelmer -

07/08/2005 14:56:00
Quote Anchor link
Probeer je het dan met hetzelfde plaatje?
Probeer eens een ander jpeg plaatje, misschien dat er fouten in het plaatje wat je probeerde zaten.
 
Jeroen

Jeroen

07/08/2005 15:19:00
Quote Anchor link
Wauw t lukt. Hartelijk bedankt!! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.