[GD] Witte box om letters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kay Kay

Kay Kay

07/06/2009 00:42:00
Quote Anchor link
Vroegâh, toen ik nog bij Mijndomein.nl zat, had ik een plaatje gemaakt die gegevens haalt uit de Last.fm API. Dat werkte daar heel goed :) Nu zit ik bij Versio en wil dit script weer gaan gebruiken, maar het resultaat is anders:
http://dragy.nl/lastfm/?type=playsday
http://dragy.nl/lastfm/?type=playstotal
Nu krijg ik om elke letter een witte box, waardoor sommigeletters achter de witte box van een andere letter vallen.

Dus, ik wil die witte blokken om de letters wegkrijgen.. maar hoe?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:35:06
 
Michael -

Michael -

07/06/2009 01:38:00
Quote Anchor link
Lijkt erop dat je voor elke letter/cijfer een apart plaatje gebruikt en deze niet transparant wordt/is. Kijk eens naar GD transparency.
Of kijk is naar imagecolortransparent
 
Kay Kay

Kay Kay

07/06/2009 15:13:00
Quote Anchor link
Het maakt helaas niks uit :(
Ik heb nu geen achtergrond, maar zo kan je zien dat er echt blokken omheen zitten. Als ik de achtergrond transparant maak, is de achtergrond van de letters op de achtergrond wel transparant, maar op de letters niet (zie hier). Dat is dus echt weird. Volgens mij heeft het gewoon met een instelling te maken van GD (of versie). Ik heb nu op 3 hosts geprobeerd: Versio, Webreus en nog een

//edit Dit is ook raar :S Ik heb nu de achtergrond een solide kleur gegeven ($bg)

//edit 2: Ik heb nu imagealphablending($im, FALSE); en imagesavealpha($im, TRUE); weggehaald en met een vaste achtergrondkleur is het goed, maar met de transparante niet.

Voor als het relevant is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
    //Afbeelding instellingen
    $im=imagecreatetruecolor(WIDTH, HEIGHT);
    imagealphablending($im, FALSE);
    imagesavealpha($im, TRUE);
    
    $bg = kleur($im, "f6f6f6");
    $black = kleur($im, "000000");
    $white = kleur($im, "ffffff");
    $transparent = imagecolorallocatealpha($im, 255, 255, 255, 127);
    
    //imagecolortransparent($im, $transparent);
    //imagecolortransparent($im, $white);
    
    // Make the background transparent
    //imagefilledrectangle($im, 0, 0, WIDTH, HEIGHT, $transparent);
    
    //de GET informatie ophalen en de juiste informatie tonen
    switch($_GET['type'])
    {
        case('playstotal'):
            imagefttext($im, 60, $angle, 10, 100, $black, $font, $playsTotal);
            imagefttext($im, 30, $angle, 100, 95, $black, $font, "tracks played");
        break;
        
        case('playsday'):
            imagefttext($im, 80, $angle, 20, 90, $black, $font, $playsDay);
            imagefttext($im, 30, $angle, 75, 95, $black, $font, "tracks per day");
        break;
    }


HOPPA!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
//Afbeelding instellingen
    $im=imagecreatetruecolor(WIDTH, HEIGHT);
    //imagealphablending($im, FALSE);
    //imagesavealpha($im, TRUE);
    
    $bg = kleur($im, "F6F6F6");
    $red = kleur($im, "red");
    $black = kleur($im, "black");
    $white = kleur($im, "white");
    $transparent = imagecolorallocatealpha($im, 255, 255, 255, 127);
    
    //imagecolortransparent($im, $transparent);
    //imagecolortransparent($im, $white);
    imagecolortransparent($im, $bg);
    
    // Make the background transparent
    imagefilledrectangle($im, 0, 0, WIDTH, HEIGHT, $bg);
    
    //de GET informatie ophalen en de juiste informatie tonen
    switch($_GET['type'])
    {
        case('playstotal'):
            imagefttext($im, 60, $angle, 10, 100, $black, $font, $playsTotal);
            imagefttext($im, 30, $angle, 100, 95, $black, $font, "tracks played");
        break;
        
        case('playsday'):
            imagefttext($im, 80, $angle, 20, 90, $black, $font, $playsDay);
            imagefttext($im, 30, $angle, 75, 95, $black, $font, "tracks per day");
        break;
    }

Zo werkt het goed. Dus zonder savealpha en met een vaste achtergrondkleur die ik dan transparant maak :) Ik snap alleen niet dat het eerst wel werkte
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kay Kay
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.