Geavanceerd thumbnail probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »
Jason de Ridder

Jason de Ridder

22/06/2007 14:43:00
Quote Anchor link
Ik ben nu al twee dagen bezig om een thumbnail te maken, van een reeds geupload bestand.
Met de class van Boaz, en menig andere tools.. (www.asido.info (best leuk pakket btw))
Ik dacht hier kan iemand mij vast uit de brand helpen...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    if(move_uploaded_file($_FILES['afbeelding']['tmp_name'], $imagePath)) {
    list($src_width, $src_height) = getimagesize($imagePath);
    if($src_width > $src_height) {
        // vanuit de breedte
        $dst_width = $maxDimension;
        $dst_height = $height / $maxDimension;
    }

    else {
        // vanuit de hoogte
        $dst_height = $maxDimension;
        $dst_width = $src_width / $maxDimension;
    }

    if(imagecopyresampled($thumbPath, $imagePath, 0, 0, 0, 0, intval($dst_width), intval($dst_height), intval($src_width), intval($src_height))) {
            // return true en headeren enzo!
?>


Alvast bedankt..

Noot: uploaden en verplaatsen gaat goed. Dus daar kan het niet aan liggen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jason de Ridder
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:08:52
 
- wes  -

- wes -

22/06/2007 14:44:00
Quote Anchor link
en wat wil er precies niet dan...
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/06/2007 14:46:00
Quote Anchor link
Kijk anders hier even hoe ik het opgelost heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
function thumbnail($map,$thumblocatie,$bestandsnaam,$breedte,$hoogte)
{

    list($breedte_origineel, $hoogte_origineel, $type) = getimagesize($map.$bestandsnaam);

    //We weten de breedte/hoogte van een afbeelding, we weten ook hoe groot ze moeten worden en gaan dus lekker rekenen!
    if (($breedte_origineel < $hoogte_origineel) && ($breedte > $hoogte)) {
        $breedte = ($hoogte / $hoogte_origineel) * $breedte_origineel;
    }
else{
        $hoogte = ($breedte / $breedte_origineel) * $hoogte_origineel;
    }

    
    //Maak een nieuwe afbeelding aan met de juiste breedte en hoogte, openen de originele en gebruik de functie imagecopyresampled om daar een mooie afbeelding van te maken.
    $afbeelding = imagecreatetruecolor($breedte, $hoogte);
    
    switch ($type)
    {
        case
1:
            //gif
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromgif($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagegif($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam);
            break;
        case
2:
            //jpg
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromjpeg($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagejpeg($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam,80);
            break;
        case
3:
            //png
            $afbeelding_origineel = imagecreatefrompng($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagepng($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam);
            break;
    }  
}

?>
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

22/06/2007 14:46:00
Quote Anchor link
Verkleinen en op de plek opslaan waar ik wil... In ieder geval dat laatste :)
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

22/06/2007 15:01:00
Quote Anchor link
Ik heb je functie een beetje verbouwd, maar werkt ook niet! :(

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
function thumbnail($imageLoc, $thumblocatie, $breedte, $hoogte)
{

    list($breedte_origineel, $hoogte_origineel, $type) = getimagesize($imageLoc);

    //We weten de breedte/hoogte van een afbeelding, we weten ook hoe groot ze moeten worden en gaan dus lekker rekenen!
    if (($breedte_origineel < $hoogte_origineel) && ($breedte > $hoogte)) {
        $breedte = ($hoogte / $hoogte_origineel) * $breedte_origineel;
    }
else{
        $hoogte = ($breedte / $breedte_origineel) * $hoogte_origineel;
    }

    
    //Maak een nieuwe afbeelding aan met de juiste breedte en hoogte, openen de originele en gebruik de functie imagecopyresampled om daar een mooie afbeelding van te maken.
    if(!$afbeelding = imagecreatetruecolor($breedte, $hoogte)) {
        return false;
    }

    
    switch ($type)
    {
        case
1:
            //gif
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromgif($imageLoc);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            if(!imagegif($afbeelding, $thumblocatie)) {
                return false;
            }

            break;
        case
2:
            //jpg
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromjpeg($imageLoc);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            if(!imagejpeg($afbeelding, $thumblocatie, 100)) {
                return false;
            }

            break;
        case
3:
            //png
            $afbeelding_origineel = imagecreatefrompng($imageLoc);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            if(!imagepng($afbeelding, $thumblocatie)) {
                return false;
            }

            break;
    }

    return true;
}

?>

Edit:

Zou het kunnen liggen aan dat ik dit soort bestandsnamen gebruik? (a2ddd4a9453c9d1bfeb905804cd5fc8c.jpg)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jason de Ridder
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/06/2007 15:03:00
Quote Anchor link
Ik doe dat ook met een (zelfgemaakte) image class. Geef maar een seintje als je een kopietje wilt.
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

22/06/2007 15:42:00
Quote Anchor link
Heb ik nu ook geprobeerd, werkt ook niet...
schiet mij maar lek...
Misschien is het makkelijk, maar ik heb de tmpfile op het moment van creeeren nog tot mijn beschikking...
 
Jelmer -

Jelmer -

22/06/2007 17:25:00
Quote Anchor link
Euh, "hij werkt niet". Wat bedoel je precies met "hij werkt niet"? Geen foutmeldingen? Geen data?
 
Bart van der veen

bart van der veen

22/06/2007 19:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?
//zelf ff rotzooien met de paden

        function thumb_make($thumb,$file_short){
        
                 $delen = explode('.',$thumb);
                // Set a maximum height and width
                $breedte = 50;
                $hoogte = 50;
                
                // Get new dimensions
                list($breedte_org, $hoogte_org) = getimagesize($thumb);
                
                if ($breedte && ($breedte_org < $hoogte_org)) {
                   $breedte = ($hoogte / $hoogte_org) * $breedte_org;
                }
else {
                   $hoogte = ($breedte / $breedte_org) * $hoogte_org;
                }

                
                // Resample
                $img_p = imagecreatetruecolor($breedte, $hoogte);
                
                if($delen[1]=='jpg' || $delen[1]=='jpeg'){
                    $img = imagecreatefromjpeg($thumb);
                }
elseif($delen[1]=='png'){
                    $img = imagecreatefrompng($thumb);
                }
elseif($delen[1]=='gif'){
                    $img = imagecreatefromgif($thumb);
                }

                    
                imagecopyresampled($img_p, $img, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_org, $hoogte_org);
            
                // Output
                imagejpeg($img_p, $_GET[sub1_loc].'/'.$_GET[sub2_loc].'_thumbs/'.$file_short , 100);
        
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart van der veen
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

23/06/2007 11:31:00
Quote Anchor link
Jelmer,
Nee hij werkt niet, geen foutmeldingen (op mijn eigen foutmelding na), en ook geen data.

Dank je Bart, maar dit soort scripts heb ik allemaal al eens geprobeerd, ik denk dat het probleem dichter bij de 'kern' ligt.
Ik heb wel gewoon netjes GD library geinstalleerd.

Wat ik wel bij sommige scripts krijg is de output van imagejpeg, dus ik denk dat het probleem ligt bij het wegschrijven...
 
Bo az

Bo az

23/06/2007 11:35:00
Quote Anchor link
Heb je al eens geprobeerd (bijvoorbeeld met mijn class) om het plaatje gewoon weer te geven ipv op te slaan? (op die manier weet je zekerder waar het probleem zit, ik denk namelijk dat je dingen moet gaan uitsluiten...)
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

23/06/2007 12:03:00
Quote Anchor link
Ja met jou class ging het idd, maar opslaan niet...
Ik had je class een beetje verkracht. En return true; en return false; terug laten geven. Maar daar moet het probleem niet liggen neem ik aan?
 
Bo az

Bo az

23/06/2007 12:09:00
Quote Anchor link
Een return kan het probleem niet zijn.

Dan lijkt het me idd in het opslaan te zitten, waarschijnlijk een overbodige vraag, maar 100% zeker dat je de juiste rechten hebt? (A)
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

23/06/2007 12:16:00
Quote Anchor link
Ja...
Ik zit gewoon op een windows bak, lokaal.
Maar ik heb het met chmod geprobeerd en op een externe host.
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

25/06/2007 19:38:00
Quote Anchor link
BUMP (A)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.