Geavanceerd thumbnail probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »
Jason de Ridder

Jason de Ridder

22/06/2007 14:43:00
Quote Anchor link
Ik ben nu al twee dagen bezig om een thumbnail te maken, van een reeds geupload bestand.
Met de class van Boaz, en menig andere tools.. (www.asido.info (best leuk pakket btw))
Ik dacht hier kan iemand mij vast uit de brand helpen...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    if(move_uploaded_file($_FILES['afbeelding']['tmp_name'], $imagePath)) {
    list($src_width, $src_height) = getimagesize($imagePath);
    if($src_width > $src_height) {
        // vanuit de breedte
        $dst_width = $maxDimension;
        $dst_height = $height / $maxDimension;
    }

    else {
        // vanuit de hoogte
        $dst_height = $maxDimension;
        $dst_width = $src_width / $maxDimension;
    }

    if(imagecopyresampled($thumbPath, $imagePath, 0, 0, 0, 0, intval($dst_width), intval($dst_height), intval($src_width), intval($src_height))) {
            // return true en headeren enzo!
?>


Alvast bedankt..

Noot: uploaden en verplaatsen gaat goed. Dus daar kan het niet aan liggen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jason de Ridder
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:18:54
 
- wes  -

- wes -

22/06/2007 14:44:00
Quote Anchor link
en wat wil er precies niet dan...
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/06/2007 14:46:00
Quote Anchor link
Kijk anders hier even hoe ik het opgelost heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
function thumbnail($map,$thumblocatie,$bestandsnaam,$breedte,$hoogte)
{

    list($breedte_origineel, $hoogte_origineel, $type) = getimagesize($map.$bestandsnaam);

    //We weten de breedte/hoogte van een afbeelding, we weten ook hoe groot ze moeten worden en gaan dus lekker rekenen!
    if (($breedte_origineel < $hoogte_origineel) && ($breedte > $hoogte)) {
        $breedte = ($hoogte / $hoogte_origineel) * $breedte_origineel;
    }
else{
        $hoogte = ($breedte / $breedte_origineel) * $hoogte_origineel;
    }

    
    //Maak een nieuwe afbeelding aan met de juiste breedte en hoogte, openen de originele en gebruik de functie imagecopyresampled om daar een mooie afbeelding van te maken.
    $afbeelding = imagecreatetruecolor($breedte, $hoogte);
    
    switch ($type)
    {
        case
1:
            //gif
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromgif($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagegif($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam);
            break;
        case
2:
            //jpg
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromjpeg($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagejpeg($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam,80);
            break;
        case
3:
            //png
            $afbeelding_origineel = imagecreatefrompng($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagepng($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam);
            break;
    }  
}

?>
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

22/06/2007 14:46:00
Quote Anchor link
Verkleinen en op de plek opslaan waar ik wil... In ieder geval dat laatste :)
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

22/06/2007 15:01:00
Quote Anchor link
Ik heb je functie een beetje verbouwd, maar werkt ook niet! :(

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
function thumbnail($imageLoc, $thumblocatie, $breedte, $hoogte)
{

    list($breedte_origineel, $hoogte_origineel, $type) = getimagesize($imageLoc);

    //We weten de breedte/hoogte van een afbeelding, we weten ook hoe groot ze moeten worden en gaan dus lekker rekenen!
    if (($breedte_origineel < $hoogte_origineel) && ($breedte > $hoogte)) {
        $breedte = ($hoogte / $hoogte_origineel) * $breedte_origineel;
    }
else{
        $hoogte = ($breedte / $breedte_origineel) * $hoogte_origineel;
    }

    
    //Maak een nieuwe afbeelding aan met de juiste breedte en hoogte, openen de originele en gebruik de functie imagecopyresampled om daar een mooie afbeelding van te maken.
    if(!$afbeelding = imagecreatetruecolor($breedte, $hoogte)) {
        return false;
    }

    
    switch ($type)
    {
        case
1:
            //gif
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromgif($imageLoc);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            if(!imagegif($afbeelding, $thumblocatie)) {
                return false;
            }

            break;
        case
2:
            //jpg
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromjpeg($imageLoc);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            if(!imagejpeg($afbeelding, $thumblocatie, 100)) {
                return false;
            }

            break;
        case
3:
            //png
            $afbeelding_origineel = imagecreatefrompng($imageLoc);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            if(!imagepng($afbeelding, $thumblocatie)) {
                return false;
            }

            break;
    }

    return true;
}

?>

Edit:

Zou het kunnen liggen aan dat ik dit soort bestandsnamen gebruik? (a2ddd4a9453c9d1bfeb905804cd5fc8c.jpg)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jason de Ridder
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/06/2007 15:03:00
Quote Anchor link
Ik doe dat ook met een (zelfgemaakte) image class. Geef maar een seintje als je een kopietje wilt.
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

22/06/2007 15:42:00
Quote Anchor link
Heb ik nu ook geprobeerd, werkt ook niet...
schiet mij maar lek...
Misschien is het makkelijk, maar ik heb de tmpfile op het moment van creeeren nog tot mijn beschikking...
 
Jelmer -

Jelmer -

22/06/2007 17:25:00
Quote Anchor link
Euh, "hij werkt niet". Wat bedoel je precies met "hij werkt niet"? Geen foutmeldingen? Geen data?
 
Bart van der veen

bart van der veen

22/06/2007 19:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?
//zelf ff rotzooien met de paden

        function thumb_make($thumb,$file_short){
        
                 $delen = explode('.',$thumb);
                // Set a maximum height and width
                $breedte = 50;
                $hoogte = 50;
                
                // Get new dimensions
                list($breedte_org, $hoogte_org) = getimagesize($thumb);
                
                if ($breedte && ($breedte_org < $hoogte_org)) {
                   $breedte = ($hoogte / $hoogte_org) * $breedte_org;
                }
else {
                   $hoogte = ($breedte / $breedte_org) * $hoogte_org;
                }

                
                // Resample
                $img_p = imagecreatetruecolor($breedte, $hoogte);
                
                if($delen[1]=='jpg' || $delen[1]=='jpeg'){
                    $img = imagecreatefromjpeg($thumb);
                }
elseif($delen[1]=='png'){
                    $img = imagecreatefrompng($thumb);
                }
elseif($delen[1]=='gif'){
                    $img = imagecreatefromgif($thumb);
                }

                    
                imagecopyresampled($img_p, $img, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_org, $hoogte_org);
            
                // Output
                imagejpeg($img_p, $_GET[sub1_loc].'/'.$_GET[sub2_loc].'_thumbs/'.$file_short , 100);
        
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart van der veen
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

23/06/2007 11:31:00
Quote Anchor link
Jelmer,
Nee hij werkt niet, geen foutmeldingen (op mijn eigen foutmelding na), en ook geen data.

Dank je Bart, maar dit soort scripts heb ik allemaal al eens geprobeerd, ik denk dat het probleem dichter bij de 'kern' ligt.
Ik heb wel gewoon netjes GD library geinstalleerd.

Wat ik wel bij sommige scripts krijg is de output van imagejpeg, dus ik denk dat het probleem ligt bij het wegschrijven...
 
Bo az

Bo az

23/06/2007 11:35:00
Quote Anchor link
Heb je al eens geprobeerd (bijvoorbeeld met mijn class) om het plaatje gewoon weer te geven ipv op te slaan? (op die manier weet je zekerder waar het probleem zit, ik denk namelijk dat je dingen moet gaan uitsluiten...)
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

23/06/2007 12:03:00
Quote Anchor link
Ja met jou class ging het idd, maar opslaan niet...
Ik had je class een beetje verkracht. En return true; en return false; terug laten geven. Maar daar moet het probleem niet liggen neem ik aan?
 
Bo az

Bo az

23/06/2007 12:09:00
Quote Anchor link
Een return kan het probleem niet zijn.

Dan lijkt het me idd in het opslaan te zitten, waarschijnlijk een overbodige vraag, maar 100% zeker dat je de juiste rechten hebt? (A)
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

23/06/2007 12:16:00
Quote Anchor link
Ja...
Ik zit gewoon op een windows bak, lokaal.
Maar ik heb het met chmod geprobeerd en op een externe host.
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

25/06/2007 19:38:00
Quote Anchor link
BUMP (A)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.