/gebruikersnaam ipv /profile.php?blablabla

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 19:11:00
Quote Anchor link
hoi
ik ben bezig met het vernieuwen van een profielensite
Maar nu loop ik tegen een probleem aan
Me opdracht geven wil www.sitenaam.nl/gebruikersnaam ipv www.sitenaam.nl/profile.php?blablabla
Maar de site haalt met GET de user id uit de URL (voorbeeld: profile.php?user_id=23). als ik /gebruikersnaam ga gebruiken dan heb ik de user id niet meer om het profiel uit de database te selecteren.
Nu is mijn vraag, weet iemand een manier om toch de user id te krijgen en daarmee het profiel uit de database te selecteren?

groetjes wesley
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:56:12
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/03/2008 19:16:00
Quote Anchor link
Naast de gebruikersnaam, zou je natuurlijk ook nog het id in de url kunnen plaatsen. Dus bijvoorbeeld:

jouwsite.nl/pietje/10/

Vervolgens kun je met behulp van mod-rewrite deze url weer onzichtbaar door laten verwijzen naar bijvoorbeeld jouwsite.nl/profile.php?id=10.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 19:18:00
Quote Anchor link
heb je misschien een voorbeeld van script die dit doet
ik ken aardig wat php maar dat heb ik nog nooit gedaan
of is er soms een manier om de gebruikersnaam uit de URL te halen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/03/2008 19:27:00
Quote Anchor link
Mod Rewrite

Neem maar eens een kijkje in deze tutorial. Dan zie je hoe dat in zijn werk gaat...
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

06/03/2008 19:30:00
Quote Anchor link
bovendien zou je ipv op id op gebruikersnaam op kunnen halen, dan heb je het id probleem niet
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 19:31:00
Quote Anchor link
ik ben bang dat de hosting het niet ondersteunt
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 19:37:00
Quote Anchor link
de gebruikersnaam is een map
is het dan mogelijk om een mapnaam met GET op te halen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/03/2008 19:39:00
Quote Anchor link
Nee de gebruikersnaam lijkt een map, maar in de meeste gevallen zal in zo'n situatie toe echt van mod-rewrite gebruik gemaakt worden. De url wordt dus onzichtbaar doorverwezen naar een andere url waarin gewoon de GET variabele staat...
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 19:43:00
Quote Anchor link
ja maar mod-rewrite staat in de htacces en ik ben dus bang dat mijn hosting dat niet ondersteunt
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/03/2008 19:51:00
Quote Anchor link
Misschien iets om dat eerst eens uit te zoeken? Als dat niet het geval is, ben je in ieder geval aangewezen op het gebruik van GET variabelen in de url...
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 19:56:00
Quote Anchor link
ik zie dus dat ze het ondersteunen (god dank)
maar nu heb ik het probleem dat ik geheel niks weet van htacces
 
- -

- -

06/03/2008 20:34:00
Quote Anchor link
Op de site staat een aantal tutorials erover (in ieder geval één), en anders kun je even zoeken met Google.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 21:45:00
Quote Anchor link
nou heb gekeken naar de tutorials
snap er nog steets niks van
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/03/2008 21:50:00
Quote Anchor link
Ja, daar kunnen wij niet veel mee. Dat is een algemene opmerking. Wil je hier geholpen worden, dan zul je een specifieke vraag moeten stellen.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 21:51:00
Quote Anchor link
is er misschien een andere manier om het te doen
htaccess lukt niet
als ik het bestand upload is het meteen weer weg:S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
Frank -

Frank -

06/03/2008 21:53:00
Quote Anchor link
En wat snap je niet aan de tutorial? Wat heb je al geprobeerd? En welke foutmelding krijg je op dit probeersel?
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 21:54:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 06.03.2008 21:53:
En wat snap je niet aan de tutorial? Wat heb je al geprobeerd? En welke foutmelding krijg je op dit probeersel?

nog beter gezegt hij doet helemaal niks
krijg gewoon nog steets de link die ik altijd krijg.
heb het volgende in htaccess staan

RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteRule ^profile/(.*)/(.*)/$ profile.php?act=$1&user_id=$2 [L]
RewriteRule ^profile/(.*)/$ profile.php?act=$1 [L]

ps het bestand is als ik op F5 druk gelijk weg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
Frank -

Frank -

06/03/2008 22:00:00
Quote Anchor link
Quote:
krijg gewoon nog steets de link die ik altijd krijg.

Jouw PHP-code, waarmee je de link aanmaakt, zal daar ook niet door veranderen. Die mag jij zelf aanpassen.

Deze aangepaste link, wordt door Apache vertaalt naar profile.php?act=$1&user_id=$2 en dan kun je in profile.php met $_GET['act'] en $_GET['user_id'] aan de slag.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 22:02:00
Quote Anchor link
link is /profile.php?act=view&user_id=1
ik heb gewoon echt helemaal geen verstand van htaccess
je kan me echt alles wijs maken erover
zoals ik net al vroeg
is er geen andere manier op de bovenste vraag?
 
- -

- -

06/03/2008 22:03:00
Quote Anchor link
Zoiezo is het niet aan te raden om ./gebruikersnaam te pakken, kan je zoals gezegt beter ./gebruikersnaam/id/ doen.

je moet ook nog httpd.conf in je index zetten ;-)
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 22:05:00
Quote Anchor link
Kruidnootje.nl schreef op 06.03.2008 22:03:
Zoiezo is het niet aan te raden om ./gebruikersnaam te pakken, kan je zoals gezegt beter ./gebruikersnaam/id/ doen.

je moet ook nog httpd.conf in je index zetten ;-)

het is een hosting via internet he, geen eigen server
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.