Gebruikt apache ipv eigen account voor query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny von Gaal

Danny von Gaal

04/08/2014 21:05:35
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Momenteel voer ik deze query uit op mijn website tegen mijn database alleen dan krijg ik onderstaande melding terug.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$con2
=mysqli_connect("localhost","danny","abc123","dannyvongaalnl");
// Check connection
if (mysqli_connect_errno()) {
  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
}


$result = mysqli_query($con2,"SELECT * FROM Persons");

while($row = mysqli_fetch_array($result)) {
  echo $row['FirstName'] . " " . $row['LastName'];
  echo "<br>";
}


mysqli_close($con2);
?>


Warning: mysql_query(): Access denied for user 'apache'@'localhost' (using password: NO)

Hoe ken het zijn dat hij mijn eigen account negeert en gewoon apache probeert.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 16:57:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2014 21:07:34
Quote Anchor link
Ik heb het idee dat je gegevens gewoon niet kloppen? Alle identifiers met $con2 kloppen verder.
Gewijzigd op 04/08/2014 21:10:57 door - Ariën -
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/08/2014 21:21:37
Quote Anchor link
Heeft met priveleges te maken.
De user kan inloggen, use (database) is niet afhankelijk van priveleges, echter al het andere wel.
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

04/08/2014 21:45:53
Quote Anchor link
Volgens mysql klopt het wel:


mysql> show grants for 'danny'@'localhost';
+-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| Grants for danny@localhost |
+-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| GRANT USAGE ON *.* TO 'danny'@'localhost' IDENTIFIED BY PASSWORD '*513D93479F237A9ECE1ED117A8156654D92B4426' |
| GRANT SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE, CREATE ON `dannyvongaalnl`.* TO 'danny'@'localhost' |
| GRANT ALL PRIVILEGES ON `dannyvongaalnl`.`dannyvongaalnl` TO 'danny'@'localhost' |
+-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------+
3 rows in set (0.00 sec)
 
Huh bla

Huh bla

05/08/2014 11:20:26
Quote Anchor link
Je doet een mysqli connect maar de error wordt gegooid door een mysql_query. Let op de extra i bij de connect welke ontbreekt bij de query.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/08/2014 11:22:57
Quote Anchor link
Ik zie toch echt geen verouderde mysql-functies hoor, of ik moet anders maar eens naar Pearl gaan.
 
- SanThe -

- SanThe -

05/08/2014 11:26:05
Quote Anchor link
Huh bla op 05/08/2014 11:20:26:
Je doet een mysqli connect maar de error wordt gegooid door een mysql_query. Let op de extra i bij de connect welke ontbreekt bij de query.


Heel scherp gezien.
Netjes.

Toevoeging op 05/08/2014 11:26:47:

@Aar: Zie de foutmelding.
Gewijzigd op 05/08/2014 11:27:19 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/08/2014 11:30:09
Quote Anchor link
Ik keek naar het codeblok, en die foutmelding ding dus verder dan die genoemde code.
/me rent naar Pearl
Gewijzigd op 05/08/2014 11:31:02 door - Ariën -
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

05/08/2014 13:52:44
Quote Anchor link
Het werkt nu, ik heb een los connection script met mysqli_connect en include het in mijn site.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// Create connection
$con=mysqli_connect("localhost","***","***","***");

// Check connection
if (mysqli_connect_errno())
  {

  die();
  echo "Verbinding met database mislukt: " . mysqli_connect_error();
  }

?>


Daarnaast is dit mijn query geworden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if (mysqli_connect_errno()) {
  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
}


$result = mysqli_query($con,"SELECT naam,ipadres FROM gastenboek");

while($row = mysqli_fetch_array($result)) {
  echo $row['naam'] . " " . $row['ipadres'];
  echo "<br>";
}
            
?>
Gewijzigd op 05/08/2014 13:53:34 door Danny von Gaal
 
- SanThe -

- SanThe -

05/08/2014 14:16:20
Quote Anchor link
Danny von Gaal op 05/08/2014 13:52:44:
die();
echo "Verbinding met database mislukt: " . mysqli_connect_error();

Kleine opmerking: als iemand dood is kan ie niks meer zeggen. Zo ook zal de echo na die() niet werken. Je kan php wel zijn laatste adem laten gebruiken om nog iets te 'zeggen'.

die("Verbinding met database mislukt: " . mysqli_connect_error());
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

05/08/2014 15:02:11
Quote Anchor link
Thanks voor de opmerking, heb het aangepast.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.